keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Valmiina


Adventin aika koittaa taas kohta joten kaivelin minäkin komeroita ja rakensin oman kynttelikköni Nuutajärven kynttilänjaloista, aitasta löytyneestä tarjottimesta ja Äidin käsityömessuilta täsmä tuliaisina tuoduista numeroista. Edellisen kynttelikköni muistan ala-aste ajoilta, silloin kaikki askartelivat sellaisen halkaistusta koivupöllin palasta poraamalla siihen syvennykset sellaisella käsin veivattavalla poralla ja tinapaperista tehtiin tähdet reikien ympärille.  Muistan myös kuinka juhlallinen oli kuusijuhlan hetki jolloin kaikki neljä kynttilää paloivat opetustaululaatikon päällä tässä kynttelikössä, valot oli sammutettu luokasta ja koulun kaksi vanhinta lukivat Marian ja Joosefin tarinan sen laatikon takaa värisevin ja jännittynein äänin, olihan paikalla koko kylän väki. Oi aikoja. Hienoa jotta taas täällä blogistaniassa herätellään näitä vanhoja tapoja henkiin, vai olenko ainoa joka on tämän kynttelikön unohtanut ?   Löytyykö sinulta perinteinen kynttelikkö vai rakennatko joka vuosi uuden ?  Ilman teidän kanssa bloggaajien toinen toistaan hienompien asetelmien ihastelua tuskin olisin huomannut rakentaa omaa.
23 kommenttia:

 1. Kiva kynttelikkö, minä rakensit. Nuo numerot on vallan mainiot, kunhan pidät silmäsi auki etkä polta kynttilöitä loppuun!
  Mulla ei ole kynttelikköä, olen enemmän pöytäkynttilätyyppiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, pitääpä siirtää nuo narut tuonne kynttilän "kauloihin" jotteivät pala, kauneuden eteen on kärsittävä ;)
   Täältä blogistaniasta minäkin vasta opin että näitä kynttelikköjä voi rakennella vaikka minkälaisia..

   Poista
 2. Kauniit lasiset kynttilänjalat ja asetelmat. Tosi hyvä tunnelma kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vanhat sopi hyvin yhteen. Enimmäkseeen tulee kyllä poltettua tuota taustan sähkökynttelikköä, ihan tunnelmallinen sekin.

   Poista
 3. Rakentelen mielelläni itse adventtikynttelikön. Se on kiva joulunodotusleikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneutta on kiva luoda. Hienoa jotta taas tämä vanha perinne on nousemassa uudestan, ainakin minulla se on ollut unholassa monet vuodet, nyt muiden blogeista bongattuna tulee taas uudestaan käyttöön.

   Poista
 4. Enpä ole koskaan rakennellut adventtikynttelikköä. Olen vain poltellut ikkunalla sähkökynttelikköä. Nyt mulla on palanut kynttilä tuossa uudessa lyhdyssä monta päivää Akun muistoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähkökynttelikköähän täälläkin on tavallisesti poltellaan, mutta tästä adventtikyntteliköstä taitaa tulla nyt uusi tapa.
   Kynttilä jonkun muistoksi on todella kaunis ja koskettava tapa. Ja sen voi sytyttää vaikka kuinka kaukana tahansa ja muistella juuri sitä läheistä joka on poissa.

   Poista
 5. En ole koskaan koulussa tehnyt adventtikynttelikköä, siitäkö johtuu, etten osaa sitä kaivata nytkään.
  Kauniita viritelmiä näkyy kyllä blogeissa ja tykkään niistä peltinumeroista. Meillä on sähköiset ikkunalla ja pöytäkynttilöitä poltan ja pihalla on lyhdyissä melkein koko ajan kynttilät palamassa.
  Kynttilänjalkasi ovat kauniit! Mulla on samanlainen tarjotin, mutta ruosteisempi ja rosoisempi...
  Askartelen täällä lumitähtiä ikkunaan. Tärkkäsin pieniä pitsiliinoja ja laitan ne ikkunaan, toivoen sitä oikeaa lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä kotonakaan koskaan muistaakseni ollut erillistä adventti kynttelikköä, adventin aikaan vasta laitettiin se sähkökynttelikkö ikkunalle. Jostain muistin lokeroista muistui mileen tuo koulussa tehty kynttelikkö, en yhtään kyllä muista missä se voisi nyt olla.. Vanhojen perinteiden uudelleen "lämmittäminen" on hienoa, nythän on taas muodikasta laittaa kuuseenkin oikeat kynttilät.
   Kirppikseltä näitä olen bongaillut ja nyt kun oli neljä sopivasti koossa niin passasivat tähän hommaan mahdottoman hyvin :)
   Tässäkin tarjottimessa on vähän ruostetta joka vain kaunistaa, eikös ? Aitasta löysin myös tuon alemman postauksen suuren tarjottimen. Tämän talon edellinen emäntä on ollut pitokokki ja varmaan vienyt aina pitoihin mukanaan tarjottimen.

   Oi kuinka hyvältä kuulostaa nuo pitsiliina lumitähdet! Minä en osaa tehdä mitään käsitöitä, mutta jos löydän vastaavia jostain myyjäisistä tai kirpulta niin tahdon kokeilla myös tuota tärkkäämistä.

   Poista
 6. Kyllä sitä tulee joka joulu tehtyä adventtikynttelikkö, ja aina hiukan erilainen:)
  Tämänvuotinen onkin vielä kesken...

  VastaaPoista
 7. Kauniit kynttilänjalat ja hyvä idea. Viime vuosina olen yrittänyt etsiskellä uutta, sopivaa adventtikynttelikköä ts. nelihaaraista kynttelikköä, mutta niitä ei oikein ole tarjolla. Täytyy siis käyttää vanhaa ja uskollista enkelikynttelikköä, vanhassa vara parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkelikynttelikkö on klassikko ! Välillä tuntuu jotta ei millään löydä etsimäänsä muuta sitten kun se tulee vastaan tunne onkin monin verroin riemukkaampi.

   Poista
 8. Ai ovatko nuo Nuutajärven kynttilänjalkoja? Kiitos tästä tiedosta. :) Sain mummoltani kaksi tuollaista, ainakin olen 99% varma että ne ovat juuri tuollaiset ellei musiti täysin petä. Pitääkin ottaa ne kaapista esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on ne. Joissain näissä on tuossa "rungossa" lasiin valettuna nuutajärvi ja vuosiluku, toisissa taas ei. Luulen jotta tätä mallia on tehty kauan, on vähän mariskoolin näköinenkin. Kiva kun bongasit tänne ja kommentoit :)

   Poista
 9. Hieno asetelma, rauhallinen tunnelma ja kiinnostavaa katseltavaa.

  Kotona pitäisi kyllä olla enemmän kaikkea pöytä- ja laskutilaa kaikelle kivalle... pois vaan sohvat ja sängyt tilaa viemästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asetelmat on niin kivoja tehdä, kuin aikuisten naisten leegoja, aina voi koota uudestaan :D
   Niin ja piirongin päällisten lisäksi vielä varasto tilaa jossa säilyttää tarve aineita..

   Poista
 10. Blogissani on sinulle tunnustus. http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea tehdä itse adventtiasetelma.

  Laitoin oman blogini yksityiseksi. Kutsuisin sinut lukijaksi, jos laittaisit minulle sähköpostiosoitteesi. T. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kapista löytyvistä vanhoista jutuista suunnittelu oli tässä projektissa se kivoin osuus.

   Kiitos kutsusta :)
   mun posti on sellainen kun: hanna.pai@hotmail.com

   Poista