torstai 22. marraskuuta 2012

Tuohella tuunattu

"Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu ?" laulaa Martti Servo & Napander, ja musta tuntuu useasti jotta se kipale kertoo juurikin tästä tädistä joka tällä tontilla häärii. Mutta ei täällä lannistuta, ei alkuunkaan.  Kuten ei eilen illallakaan kun rupesin toteuttamaan pientä askartelua jonka värkit tuli kerättyä syksymmällä ojanpientareelta jossa oli moto kaadellut koivikkoa kuorien rungot kukkuroiksi. Keräsin rouhekopallisen tuohia talteen ja pistin varastoon odottelemaan sitä askartelu aikaa. No se aika koitti eilen.  Varastointi vaiheessa en vain ollut huomannut jotta kuivassa ne tuohet käpristyy rullalle, joten käyttökelpoista materiaalia ei enää ollutkaan kovin paljoa. Viriä uuniin löytyykin nyt sitten koko talveksi :)
Se syksyinen ajatus oli jotta näistä tuohista saan leikeltyä hienoja enkelinsiipiä joulukuusen koristeeksi, puutarhasaksilla tuohen leikkaamine ei ole sitä kaikkein helpointa varsinkaan jos peukku kasvaa keskellä kämmentä, mutta sinnikkäästi vain tein mitä olin aatellutkin.  Ja tämmösiä tuli, jos olis lapsia niin voisin sanoa jotta ne on nämä tehneet.. Kaukaa katteltuna ne on ihan ok joten jatkan askartelua.
10 kommenttia:

 1. Siinäpä sitä olikin leikkaamista! Hienot koristeet tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohi on sen verran paksua jotta tavalliset sakset ei siihen pure ja puutarhasaksilla ei saa niitä muotoja muodostettua. Pitäisipä perehtyä paremmin tuoheen materiaalina, ennen siitä on askarreltu vaikka mitä..

   Poista
 2. Kauniita tunnelmallisia kuvia . Tuohesta on moneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuohi on hieno materiaali, kumpa vain osaisi sitä työstää muuhunkin kuin pesän viriksi..

   Poista
 3. Kauniita niistä tuli ! Luomukoristeita !

  Näin sinun blogissasi tuon lopussa olevan 'käväisin lukemassa', ja mä askertelin bloggerin kanssa tovin, että löysin missä se luuraa. Löytyi .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon omaa askartelukartonkia :)

   Tämä uusi bloggeri tuntuu vaikeammalta kuni se vanha, mutta taitaa ne kaikki toiminnot sieltä löytyä kun hetkeksi perehtyy. Se ruksi ruutuun toiminto on ihan kiva, sillä saa pytyyn vaikka kyselyn ja jos/kun aina ei jaksa/ehdi kommentoida voi vain ruksia ja pitäjä tietää jotta joku on käväissyt vierailulla. Kätevää.

   Poista
 4. Ihanat koristeet! Tuollaisethan näyttäisivät tosi kivoilta kuusessa :)

  VastaaPoista
 5. Sydämmiä tuli vaikka enkelinsiipiä piti. Kivoja nämäkin ja mateiaali ihan ilmaista :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja ovat, rouheita kauniita koivusydämiä! Ihanaa tunnelmaa Hannalassa, niin kuin aina.

  VastaaPoista