maanantai 19. marraskuuta 2012

Pieni peltipurkki kokoelma
Nyt kun ei löydy oikein noita puutarhakuulumisia kirjoiteltavaksi niin haittaks se jos mennään hiukan asian sivutte ?   Sanotaan että kauneus on katsojan silmässä ja ainakin minun silmiin melkein kaikki vanha on kaunista, esimerkkinä nyt vaikka nämä entisajan peltipurkit.  Eikös ole nätti tuo karkkirasia, ei siihen ole montaa namua mahtunut, toista on tämänpäivän jättisäkit joita kaupoista löytyy hyllymetreittäin. Ja entäs tämä kaardemummapurkki jonka sain mummultani, ei paljoa sokerinpalaa suurempi :)
Johtuneeko siitä jotta ennen ei noihin pakkauksiin jouduttu kirjoittamaan niin suuria määriä tuotetietoutta kun tänäpäivänä, mutta purkkien ulkoinen olemuskin tuntuu raikkaalta ja viimeistellyltä. Hangon leivinjauhekkin on pakattu niin raikkaasti.
Autotallista löytyy myös vanhaa ja kaunista peltiä, joka odottaa kesää ja aurinkoa..

18 kommenttia:

 1. Ihanan nostalkisia purkkeja. Minäkin säilytän kaikki peltiset piparkakku-ja karkkipurkit. Niissä on tosi hyvä säilyttää kaikenlaista tilpehööriä ja lisäksi ne yleensä ovat väritykseltään hyvin kauniita.
  Upea Volvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin miettiä mitä nykypäivän pakkauksista laittaisi säilöön nyt, niin että se olisi aarre taas tuleville sukupolville. Onneksi taas on alettu arvostaa pakkauksien suunnittelua ja totta että ne on oivia sälän keräys paikkoja :)

   Poista
 2. Kauniita purkkeja, ihan tulee muistoja mieleen. Hmmphm, mä en ole edes tullut ajatelleeksi, että ei voisi kirjoitella mistä vaan! Mukavahan se vaan on, että blogi elää ympäri vuoden ja sisältö on monipuolista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jos kelpaa, ettette karkaa jos puutarhurointi lipsuu mobilisti puolelle..

   Poista
 3. On nuo purkit ennenvanhaan olleet paljon kauniimpia kuin nykyisin. Ja valitettavasti pakkaukset nykyisin ovat lähes vain muovia, muovia, siitä ei jälkipolville jää mitään kaunista, myrkkyä vaan luontoon. Hangon leivinjauhepurkki on tutun näköinen. Volvo onkin sitten hieman isompi ja fiinimpi "purkki " : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se juju siinä jotta taas tuo muoti ottaa vaikutteita vanhasta ? oli tai ei mutta tykkään kovasti näistä vanhoista linjoista.
   Sama tulee useasti mieleen, miksi pakata kaikki niin monen muovikuoren sisään, eikö vähempikin riittäisi. Toisaalta ennen ostettiin vähemmän ja harvemmin, eiköhän siihen taas pian palata..
   Volvo on mun helmi, vuodelta 1957..

   Poista
 4. Pirkon linjoilla, saa mun puolestani esitellä kaikkea muutakin silmäniloa kuin puutarhaa! Purkkisi ovat todella viehkoja, kyllä graafinen suunnittelu oli eri maata ennen wanhaan. Ehkä tosiaan tilan sai tuolloin käyttää enemmänkin esteettisiin asioihin kuin tuotetietouteen....?

  Tallissa sinulla onkin upea "peltilelu", voi yhen kerran! Esittele sitten häntäkin, kun aika on täysi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Nostalgiaa tai ei, onneksi kaunista suunnittelua ihan arki esineitä myöden on säilynyt ihasteltavaksi.

   Mennyt kesä meni kunnostaessa, toivottavasti tuleva nauttiessa..

   Poista
 5. Tuosta leivinjauhepurkista tuli mieleen lapsuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas purkki mielestäni, mukavaa jos muistit ja tunnistit !

   Poista
 6. Kiva purkkikokoelma, varsinkin tuo tuolla tallissa on hieno :) Minullakin on pienten peltipurkkien kokoelma ja keskikokoisten ja suurten... Mutta talliin säilöttäviä kivoja purkkeja ei ole, vain yksi uudempaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa vieviä harrastuksia molemmat, mutta kauneutta on paha vastustella :)

   Poista
 7. Eipä noita puutarhakuulumisia juuri minullakaan ole, joten muita juttuja on välillä kirjoiteltava:)
  Ihania purkkeja, varsinkin tuo pieni kardemumma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeästä-hämärän kautta-pimeään.. Sitähän se nyt on, mutta pian sitä taas kaivetaan mullat ja siemenet esiin :) sitä odotellessa näitä muita juttuja.. Kaardemumma on kyllä ihan mini, ja söpö..

   Poista
 8. Hanna mulla on sulle Sunshine Award odottamassa blogissani. Olet sen ansainnut !

  VastaaPoista
 9. Nykyään ei näin hienoja peltipurkkeja enää saakaan. Tahtoo tuo muovi vallata alaa. Muovi ei ole minun materiaalini ollut koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se muovi on halpa ja kätevä materiaali kun sitä joka paikkaan laitetaan.. Vanhat peltipurkit on kyllä sympaattisia ja muistorikkaita.

   Poista