keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Tuikuttaa
Löysin Fridalta pienen puisen ihanasti kuluneen kaapin tuohon kodinhoitohuoneen ja keittiön kulmaan, ajatuksella jotta siihen on hyvä laskea avaimet sisälle tullessa, mutta heti kun sain sen pestyä ja puhdistettua piti siihen sommitella jo jotain jouluista.Jo jokusen vuoden olen keräillyt näitä Riihimäen ja Karhulan lasitölkkejä ja nyt löytyy jo melkein joka kokoa. Näistä on niin moneksi, ovat turvallisia tuikuille ja kynttilöille, kesällä ne muuttuvat maljakoiksi joihin mahtuu suurempikin kimppu.  Tässä ylemmässä kymppilitraisessa on Pentikiltä ostettu "tuikkukeinu", alemman kuvan viisitoista litraiseen en laittanut kuin tassin kynttilän alle.

Keittiöstäkin löytyy yksi..


.. turvallista tuikku aikaa toivottaa Hanna, VPK:n sammutusnainen :)

13 kommenttia:

 1. Siellä alkaa joulutunnelmat hiipiä sisään. Tunnelmallisen näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän kyllä mietin jotta onko tuo tonttu vielä liian aikaisessa, mutta ei kai se yksi vielä joulua tee :)

   Poista
 2. Joo oikeassa olet, turvallisuus ensin ! Harmittavan usein saa lukea lehdistä, kuinka terassilla lyhty tai ulkotuli on sytyttänyt palon (ne foliossa olevat ovat vaarallisimmasta päästä, kun keveänä voivat siirtyä tuulen voimasta). Nautitaan silti kynttilöistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just samaa mieltä ! Välillä oikin kauhistuttaa kun kaupoissa myydään niitä puisia lyhtyjä, ovat oikein kauniita mutta jos sinne laittaa suuren kynttilän ilman alusta ja asettaa sen liian lähelle seinää puhmattakaan jos jättää sen vartioimatta.. Huh, huh, liian monta kotia palaa turhaan näinä aikoina. Mutta liika varovaisuuskin on tylsää joten kynttilät vain palamaan turvallisesti ja sammutuspeite helppoon jemmaan..

   Poista
 3. Onpa nättiä ja tunnelmallista, oi! Ja hyvä vinkki tuo tuikkukeinu, enpä tiennyt sellaisiakin olevan. (Kaikkea se ihminen keksii, kun sille päälle sattuu.)

  Kaappi on upea, sopii tuohon kohtaan kuin räätälöitynä. Sinulla on luokseen kutsuva koti, kiva että sinne pääsee virtuaalimatkalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Geranium :)
   Pentikillä on tai ainakin oli näitä "keinuja" myynnissä myös erikseen ja paria kokoakin jottei tarvinnut ostaa kylkiäisenä koko lyhtyä.

   Mun pirtti on vähän sellainen kokoelma vanhaa, perittyä ja vähän uutta.. Tuossa olohuoneen ja kodinhoitohuoneen kohdalla menee raja vanhan rintsikan ja uuden osan välillä, ja tein niistä tarkoituksella ihan eri tyyliset joten erottaa hyvin eri aikakaudet.

   Poista
  2. Noista aineksista se kiinnostavuus varmasti just syntyykin!

   Ja kiitos vinkistä, käyn Penalla kurkkaamassa keinuja.

   Poista
 4. Mullakin on pari noita, mummuni perintönä. Empä tajunnut tuota kynttiläkeinua siihen yhdistää, tosi kiva vinkki kiitos! Kaunis tunnelam kuvissasi, aaahhhh:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks nää olekkin kivoja ja käteviä, ja käteviä ovat varmaan olleet silloin aikoinaankin kun ovat kellareissa näissä kaikkea säilöneet. Aika suuria satseja on silloin säilötty kun näitä löytyy 10-15 litraisinakin. Mun mummu muisti että näissä oli yleensä lautanen tuossa päällä ja sen päällä kivi joka painoi säilöttävän piukkaan ja ilmatiiviiksi. Suolakurkkuja oli meillä näissä ainakin säilötty..

   Poista
 5. Vanhat lasipurkit ovat kauniita. Tuo Pentikin tuikkukeinu on hyvä keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha lasi on tosi kaunista, se tuikun tulikin näyttää väreilevän lasin läpi niin eläväiseltä. Ja keväällä valoa vasten ne on myöskin tosi kauniita. Onneksi näitä on säilynyt..

   Poista
 6. Tuikkuja ei ole koskaan liikaa! Ihanaahan on niiden valoa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, elävä tuli on kaunista katseltavaa kunhan on turvallisesti lyhdyn sisällä..

   Poista