tiistai 6. marraskuuta 2012

Aamun askartelu, illan ilo
Hyvät hyssykät se on marraskuu jo !!  Läpi repaleisen lokakuun ollaan taivallettu täällä joten kuten, onneksi kuitenkin ilman sitä kaljakorin kilinää..   Välillä yö vuorossa päässä tosin kilisee ideoita jotka ajatuksissa ovat ihan uskomattoman kuninkaita mutta toteutus sitten joko ontuu tai jää tekemättä.  Tänä aamuna ajattelin yrittää toteuttaa yhden erään yön ajatuksen.  Jo muutamana muunakin syksynä olen näitä sammal kaartioita tehnyt mutta nyt se idea oli lisätä näihin nuo lyhdyt.Tarvitaan vain pala vanhaa katiskaverkkoa joka kiepsautetaan tötterölle, sammalta ja rautalankaa sekä muutama kivi ämpärin pohjalle. Sammaleen irroitin mattona ja asettelin tötterön päälle aloittaen rautalangan kiepsutuksen ylhäältä, lopuksi väänsin tuon kaarelle jotta sain lyhdyn roikkumaan nätisti.  Iltakuvat on pienennyksen jälkeen rakeisia joten tässä vielä sama kuvattuna aamulla.
Kasvarissa on viime joulun alesta hankitut Airamin ledit, näin syksyllä tuo kylmän sininen väri on kiva. Joulun tullessa likemmäksi se perinteinen lämmin valo taitaa viedä voiton puhumattakaan oikeista lyhtykynttilöistä.Semmonen se, oli kiva askarrella ja saada edes jotain valmista joskus..

10 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää teidän kuisti! Kieputitko sammalen päälle rautalankaa vai miten se pysyy tuossa?

  Pitäisiköhän itsekin askarrella jotain sammalesta kuistia koristamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu monta kierrosta ylhäältä alas päin, käytin sellaista vihreää askartelu rautalankaa jota saa askartelukaupoista ja Prismastakin..
   Sammaleesta saa askarreltua ihan mitä vain keksii ja näin syksyllä tehtynä ne menevät hyvinä kevääseen saakka.

   Poista
 2. Hyvältä näyttävät! Nuo lyhdyt sopii niihin myös tosi kivasti.

  VastaaPoista
 3. Jo on kekseliäät sammalkuuset, jotka taipuvat kivasti kaarelle lyhtyjen kanssa. Sopii hyvin koristamaan sisäänkäyntiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja :) Yksi idea oli myös tehdä toiseen kolo ja laittaa pieni muoviorava sinne, mutta nyt tuli tälläiset, ehkä ensi vuonna sitten se pesämalli..

   Poista
 4. Mukava idea! Jäi vain ne sammaleet keräämättä, oli myös tarkoitus tehdä tuollaisia, pienemmässä mittakaavassa vain. :) Ja oijoi, onko kasvihuoneessa jouluvalot. Tähän kasvihuoneeseen täytyy perehtyä paremmin. Haaveilen samantyyppisestä kasvihuonejutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin kun teillä on jo tuota valkoista sammaleen päällä, noh ensi vuonna sitten uudestaan.. Valitsin rahkasammalta kun se oli kätevää irroittaa laattana ja ajattelin jotta se kasvaa muutenkin sammalista nopeimmin uudestaan.
   Kasvari on nyt jäätyneenä kera valojen itsesään kuin suuri lyhty, aika mukava näinkin..
   Kauan minäkin kasvarista haaveilin ja viimekesä oli ensimmäinen kun siitä pääsin nauttimaan, ihana se on täytyy myöntää :)

   Poista
 5. No voihan.. Olin jo muka kommentoinut tähän, mutta näköjään joko blogger tai meidän netti on temppuillut. Laitetaanpa siis uudestaan, että tämähän on ihan kuningasidea :) Hienot lyhtypidikkeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkäsin kanssa jotta nuo lyhdyt teki näistä kivat..

   Poista