sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Sulatusta

Vettä sataa, ainakin täällä pohjois-satakunnassa eli eilisen kauniit kelit jäi vain muistoksi kameran muistikortille. Vinkiksi kaikille kasvihuoneen omistajille jotta viimeistään nyt kannattaa käydä katsastamassa ne lumi kuormat siellä katolla ! Kaunis pakkaslumi on näet muuttunut tonni sohjoksi ja alkaa käydä näiden pienten mökkeröiden rakenteille ja laseille taakaksi. Kävin äsken varovaisesti pudottelemassa lumet oman kasvarin katolta jotta ei keväällä tarvitse ryhtyä lasi töihin. Homma on muuten sopivaa juuri nyt kun takana on luja putki suklaa aikojen, siinä sulaa lumet ja kalorit ;)

8 kommenttia:

 1. Vau, onpas sinulla komean kokoinen kasvihuone.

  Hyvä vinkki, täytyykin käydä huomenna kasvarin katon lumitilanne tsekkaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tyhjänä se näyttää sopivalta mutta kun keväällä kantaa kellareista ruukkuja ja sisältä esikasvatettuja taimia niin pienihän se on :)

   Varovaine lapionti on pikku homma uuden lasituken rinnalla !

   Poista
 2. Meillä tuli yhtenä talvena lumet kasvihuoneen katon läpi. Siitä lähtien on kiinnitetty liukas pressu kasvarin katolla ja lumet putoavat liukkaasti itsekseen. Meillä tuo kasvihuone on niin pihan perillä, ettei sinne ole ilo reisiä myöten kahlata noita lumia pudottelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki tuo mainitsemasi pressu systeemi. Mulla on tuossa reunalla jonkinmoiset rännit ja siihen nuo lumet pökkää eikä tule luonnollisesti rymisten niinkuin talon katolta. Minä olen nyt lapioinut kapean polun tuonne kasvarille, sitä pitkin on kiva mennä tarkistamaan tilannetta ja tunnelmoimaan josko se kevät pian saapuisi..

   Poista
 3. Lumitöihin niitä joulun aikaan kertyneitä kaloreita onkin hyvä käyttää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sopivasti tuo lumikin muuttui painavammaksi, on tehokaampaa treeniä :)

   Poista
 4. Joo hyvä muistuttaa lumien pudottamisesta kaikille. Itse hoksasin myös vasta pari päivää sitten, katselin uutisista lumen pudottamista kerrostalon katolta, ja sitten lamppu syttyi, että hyvänen aika mullahan on tänä talvena kasvihuone.... illalla myöhään vielä ulkovaatteet päälle ja harjan kanssa töihin. Ja oli sitä kyllä aika lailla.
  Meikäläinen joutuu monta kertaa vielä lumitöihin, ennenkuin jouluherkkujen kalorit on käytetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kanssa tuulee siten sopivasti jotta toiselle lapppeelle kertyy oikein kinos, sisältä ei sinne puolelle nää joten pitää vain muistaa tehdä kierroksia hangessa. Pudottelukin on aika riskaapelia jottei vahingossa riko itse niitä laseja, pitääpä kokeilla tuota harjausta joskus.
   No viimeistää keväällä kun saadaan kottarit käyttöön lähtee loputkin joulun (k)ilot ;)

   Poista