maanantai 2. heinäkuuta 2012

Onnistunut vapaapäivä


Perjantaina piipahdin naapuri pitäjän kahdella kirppiksellä ja tuli tehtyä muutamia hyviä löytöjä.
 

Keväällä kun olin muuttamassa siskoani Turusta, poikkesin lopuksi eräällä kirppiksellä ja näin siellä maailman hienoimman mankelin, vanhan valurautaisen pöytämallin jossa oli kauniisti raudasta "kirjailtu" Åbo kaarena mankelin päällä, mutta koska auto oli niin täynnä tavaraa en sitä voinut ostaa. Ja sekös jäi harmittamaan, nyt perjantaina tuli vastaan tälläine retromalli, aika söpö tämäkin. Toimiva ja hintaa kymppi. Sylissä kannoin autolle joka oli parkissa muutaman korttelin takan, aika monta hymyä sain matkalla.  Nyt vain pyykkejä narulle ja kammesta vääntämään ;)
Toiselta kirppikseltä löysin tälläisen Arabian maustepurkki sarjan,  kotona kuukletin että tätä mallia on valmistettu 1959 -1971 ja suunnittelija on ollut Ulla Procopé.


Näissä on joka kulmalla eri kielellä aina kyseisen mausteen nimi. Korkkien annoin liota muutaman tunnin swipe pesuaineessa ja niistä tuli kuin uudet pienellä hieromisella.


Seuraava löytö liittyy pioneihin joten laitan tähän väliin muutaman kuvan juuri nyt kukkivista pioneista. Ensimmäine on Cytnerea ja toisen nimeä en muista..
Aamupäivällä kävin Taimi Moision joka vuotisilla Pioni päivillä, sieltä lähti mukaan vain yksi pioni. Mutta kun näin nämä kaksi Oiva Toikan Pioni snapsilasia oli päivän saldona 3 pionia :)


Vaikka en kerää Pioni sarja enkä käytä alkohlia, näitä en voinut vastustaa kun sopivat niin hyvin vapaapäiväni teemaan. Pionia on valmistettu vuosina 1975 - 2001.


Neljäs löytö, viisi käyttämätöntä jälkiruokakulhoa, näissä luki jotta ovat Barokki-nimisiä. Tuskin ovat mitään tiettyä sarjaa tai edes suomalaisia, mutta tykkään jus tälläisistä 30-50 luvun astioista. 
Äidiltä sain vielä lahjaksi kaksi snapsi lasia lisää, nyt sarjaa jota kerään, eli Oiva Toikan Faunaa jota on valmistettu 1970 - 1984.


Sellainen se, oiken mahtava vapaapäivä joka sisälsi pioneita ja löytöjä !

13 kommenttia:

 1. Nyt snapseja nauttimaan :) Hienoja löytöjä. Barokki maljat ovat Riihimäen lasin valmistamia ja muistaakseni Siiroisen suunnittelemat. Taitaa olla 60-luvulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, pitääpä ottaa Pionista pioneiden kunniaksi ;)
   Mukavaa olisi jos nuo Barokit olisivatkin suomalaiset.

   Poista
 2. Voi vau, mikä mankeli! Hurjan kaunis. Kyllä tuolla kelpaa kuule pyykit oikoa. Onneksi olkoon aarrelöydöstä.

  Tai aarrelöydöISTÄ, olet saalistanut vaikka mitä ihanaa!

  Olisiko se nimettömäksi merkkaamasi pioni nimeltään Bowl of Beauty? Kovasti ainakin muistuttaa sitä pörröisine, lähes valkoisine keskusterälehtineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn suunnillen kerran kuukaudessa parilla tietyllä kirpparilla kun asioin naapuri kaupungissa, ja joskus käy tuuri löytöjen suhteen. Mankelista tykkän ehkäpä eniten näistä löydöistä.

   Kiitos tuosta pioni vinkistä, tämän olen ostanut joskus silloin kun tämä harrastus ei ollut vielä siinä vaiheessa että kukillakin pitää olla oma nimi ;) Nyt voin mennä ristimään tämän yksilön..

   Poista
 3. Minulla on tuolla varastossa sellainen vlurautainen vanha mankeli, olen joskus sillä jotain mankeloinut, ihan kunnossa on kyllä.
  Mutta kyllä olet tehnyt hienoja löytöjä kirppikseltä! Onnea niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se silitysrauta korvata nykyään vallan tuon mankelin, mutta taas tulevat nämä vanhat kapineet muotiin ja isompia pöytätuukeja ja lakanoita näillä on mukava silitellä.
   Meillä ei ole koskaan ollut sellaista valurauta mankelia. Mummollani on vieläkin käytössä sellainen pyöreä puu ja lauta tyyppinen mankelointi kapula, toisella papallani taas löytyy aitasta kivimakeli sitä ei tosin ole käytetty varmaan vuosikymmeniin. Pitääpä mennä kuvaamaan ne joskus..

   Poista
 4. Ihanat maustepurkit! Hyviä löytöjä olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää löydöt ilahduttaa vielä pitkään..
   Kiitos kommentista, sekin ilahduttaa :)

   Poista
 5. No ovat upeita löytöjä nuo kaikki! Ja elävät pionisi ovat todella kauniita, erityisesti tykkään tuosta kaksivärisestä lajista. Nimeä en sille osaa antaa, mutta Intopiin ehdottama Bowl of Beauty sopisi sille kyllä aivan naulankantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni kun pioni, yhtä kauniita kaikki..
   Oli mukava viettää vapaata piiitkästä aikaa, löydöt tekivät siitä vielä ekstra mukavan :)

   Poista
 6. Minäkin kukan perusteella sanoisin, että tuo on Bowl of Beauty. Tuollaiselta se nimittäin on aina näyttänyt kuvissa. Itse ostin niitä viime kesänä "pihakutsuilta". Olivat muuten tosi hyvät taimet, olisivat kukkineet jo reippaasti ensimmäisenä kesänä, ellen olisi viivytellyt niiden istutusta oikeaan paikkaan, jolloin nuput kärsivät. Tänä kesänä kukinta onkin sitten ollut jo runsas - mutta jostain syystä kaksivärisyys on minulla hyvin lievä: reunalehdet ovat kovin hailukat ja keskiosa taas kohtalaisen punainen, joten melko yksivärisiä ovat. Mutta kauniita kyllä silti!

  Tosin viime kesänä ostavani Duchesse de Nemours on valloittanut sydämeni niin, että mahdanko malttaa enää muita pioneja lisää pihaan hankkiakaan... Se lopultakin tuoksuu siltä, miltä pionit lapsuudessa aina tuoksuivat.

  VastaaPoista
 7. Kiva kun tulee tuolle yksilölle nimi vahvistusta. Minulla meni monta vuotta ennkuin nämä kukkivat, nyt tänä vuonna sitten ilahduttaa tosi monella kukalla. Pitääpä katsataa tuo Duchesse de Nemourus josko minäkin saisin sillä rjoitettua tätä poini kuumetta..
  Kiitos mukavasta kommentista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dutchesse kyllä herättää Dutchesse-kuumeen... Mietin jo, miten saisin kaikkiin kukkapenkkeihin Dutchessen kokoisen kolon, että sitten KOKO puutarha tuoksuisi niin kuin Dutchesse-penkin ympäristö :-)

   Poista