lauantai 29. joulukuuta 2012

Kukon askelin ja vähän vesikelkallakin
Heippa taas, ja kauhiasti kiitoksia kaikille hyvän joulun toivotuksista, ne oli yhtä mukavia kuin kortit postilaatikossa !  Pyhät pyyhällettiin ohitte ja kohta se vuosikin jo vaihtuu. Me ollaan täällä Papun kanssa otettu rauhallisesti kun menin nuljauttamaan selän sijoiltaan tuossa muutama päivä takaperin. Nyt on jo olo vähän parempi, pystyy pukemaan päälle ulkotamineet  ja tekemään pieniä hommia sekä kävely lenkin josta nämä tämän päiväiset kuvakin on napsittu.

Lenkin jälkeen laitettiin pirttiä lämpimäksi, täällä oli ennen joka huoneessa oma tulisija, remontissa säästin vanhoista ainoastaan tämän makkarin pönttömuurin. Keittiön uusittiin hella ja toiseen olkkariin varaava takka leivinuunin tilalle, salin takka purettiin ja hormi suljettiin.


Viime keväänä tehdyt koivu klapit ovat nyt talven ilo,  pesällinen lämmittää jo hyvin, kahdella tulee jo kuuma.
Ai niin, jos jaksoit rullata tänne loppuun saakka niin tuo otsikon vesikelkka on tällainen oiva puukorien kuljettaja :) ja kuulemma on näillä ennen joskus emännät kuskanneet isäntiäkin jos ovat olleet joulusahdin vaikutuksen alaisina kylillä ;)

22 kommenttia:

 1. Valkoinen, talvinen metsä on kaunis, varsinkin sisätiloista katsottuna ;)
  Kaunis tapetti ja pönttöuuni.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit muuttuu niin nopsaan ja senkin vuoksi metsä on aina erilainen mutta kaunis kuvattava. Jouluna oli meilläkin paljon lunta puissa kunnes lauha sulatti ja taas pakkanen kuuralla koristeli, muuttuva maisema, mikäs sen parempi !

   Poista
 2. inullakin pönttömuuri Käytössäni!
  Kyllä talvi vaan on kaunista kameran silmän kautta.
  Mukavia vuoden loppupäiviä ja parenemista1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin onnellinen jotta silloin viisivuotta takaperin en remontti puuskassani hajoittanut tuota, antaa niin mukavan lämmön pienellä lämmittämisellä ja kesällä toimii viileänä patterina :)

   Poista
 3. Hienoja talvisia kuvia ja ihana pönttöuuni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nyt saadaan vielä tovi nauttia puhtaasta lumesta, hetken päästä siihen jo kyllästyy..

   Poista
 4. Nyt on varmaan ympäri Suomen voinut nauttia kauniista talvimaisemista!
  Minä en tykkää lumesta ja pakkasista yhtään, mutta kyllä tuota kaunista kuuraa ja valkeutta hetken aikaa ihailee...
  Lapsuudessa laskettiin naapurissa mäkeä tuollaisella kelkalla, meitä oli kolme-neljä yhtä aikaa kyydissä. Ja kovat vauhdit saatiin!
  Kaikkea hyvää sinulle uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viime vuonna taisi se talvi alkaa vasta näihin aikoihin Tapanin myrskyn jälkeen, onneksi nyt ollaan vielä säästytty pahemmilta tuulilta. Lumi paitsi suojaa kasveja niin myös antaa monia mahdollisuuksia harrastaa, vaikka vain räpsiä näitä kuvia.
   Löysin kelkan navetan vintiltä, se on tosi hyvässä kunnossa, melkein kuin uusi. Moneen hommaan on kelkka ollut kätevä aikoinaan, hurjiin vauhetihinkin :)
   Kiitos samoin, hyvää uutta vuotta sinulle Eeviregina !

   Poista
 5. Oih, ihanaa huurteista metsää! Ja ehkä jopa vielä ihanampaa sisätilatunnelmaa, pönttöuuni ja kaikki. Sanonpahan taas kerran tämän vanhan virren, että kyllä teillä on siellä ihanan ja viihtyisän näköistä. On.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sama lenkki tehdään Papun kanssa mutta kyllä nämä tämän maan vuodenajat tekee joka kerrasta erilaisen. Pönttö kiittää kauniista sanoistasi :)

   Poista
 6. Kauniita metsäkuvia, toivat heti mieleeni juuri tänään näkemäni elokuvan Metsän tarina. Ja kaunista sinulla on sisälläkin, upea tapetti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut tuosta elokuvasta, pitääpä pistää korvan taakse josko sitä lähtisi kuviin katsomaan. Oliko se UPM:n mainos joka pyöri tv-ssä, se jossa lauloi Katri-Helena ? Aina kun mainos tuli piti oikein pysähtyä katelemaan, koskettava pätkä sekin.

   Poista
 7. Upeita maisemakuvia talvesta! Meillä kuljetetaan puut kottikärryillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven törröttäjät, kauniit muistutukset menneestä kesästä !
   Hyviä puita kelpaa kuskailla pelillä kuin pelillä :)

   Poista
 8. Hurjan kaunista sekä ulkona, että sisälläkin :)

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo pyöreä pönttöuuni ja hurjan nostalginen.
  Kauniita tunnelmaotoksia kuten aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskos 60-luvulta ? En tiedä varmasti, pesän sisällä olevissa tiilissä lukee Arabia..
   Pienessä kammarissa on ahdasta ja lämmintä :)

   Poista
 10. Olipa taas ihanan tunnelmallisia ja nättejä kuvia! Puut näyttävät niin kauniilta valkoisessa kuorrutteessaan ja kotisi tosi mielenkiintoiselta kaikkine asetelmineen ja pikkutavaroineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hilpetööriä on kertynyt jo vähän liiaksi asti, pitäisi jättää tuo kuorruttaminen sisällä vähemmälle. Mutta kauniita juttuja kertyy kuin varkain eikä niitä viitsi kappiinkaan piilotella.. Asetelmat on aikuisten naisten leego leikkejä ;)

   Poista
 11. Sanattomaksi veti jälleen. Samaan hengenvetoon koen paineita oman blogini kanssa ja jonkinlainen henkinenkin kriisi on menossa. Valokuvauskurssin paikka jo kuiten varmennettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onnea, kurssi on varmasti mielenkiintoinen ja hyödyllisiä vinkkejä täynnä. Toivottavasti kriisi menee ohi, omaa latuaan kun sitkeästi talsii niin sen pitää riittä. Tai niin mie ainakin aattelen..

   Poista