keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kummituspuu ja postimyyntimekko


Olisiko ollut joskus samoihin aikoihin vuosi takaperin kun näin jossakin sisustuslehden joulujutussa ihanan kasvin, ja aika pian sen jälkeen aloin huomaamaan niitä myös muilla bloggareilla. Kukka jäi kummittelemaan mieleeni, no olihan se nimeltäänkin Kummituspuu.  Aina kun matka vei johonkin puutarha tai kukkakauppaan katselin ja kyselin josko heillä olisi tuota kasvia, ei löytynyt.  Syksyllä äitini oli poikennut kauppareisulla Prisman Kesäpihalle ja huomannut siellä muutaman näitä, onneksi, ja näin minäkin sain oman "muotipuun" :)  Reilu vuosi siis meni etsinnässä.
 


Pikku puu tai pensas on olemukseltaan aika huomaamaton, lehdet on harvassa ja päältä tuollaiset hopeisen kuultavat. Tästä pirtistä ei löydy montaakaan sisäkukkaa kun kesä puutarhuroinnin lisäksi en niitä jaksaisi hoitaa, mutta yritän nyt saada pidettyä tämän hengissä.

No jos meni vuosi ennen kuin muotipuu löysi tiensä tänne syrjäkylälle, niin netti aikakausi on tuonut kyllä kaiken muun helpommaksi. Ei tarvitse soitella siskonkumminkaimaflikalle Helsingin suuntaan josko hän voisi käydä hakemassa jotain mitä mieleni halajaa isonkylän liikkeistä, se on klik vaan ja postipate hoitaa homman. Liian usein ei silti parane klikkailla jottei Pate kiikuta tilinylitys kirjettä myös pankista. Mutta tälläiselle sovituskoppeja inhoavalle nettikaupat on pelastus.
Tuolla se nyt killuu, mun uusi mekko :)


23 kommenttia:

 1. Aika jännän näköinen tuo kummituspuusi, enpä ole missään aiemmin tuollaiseen törmännyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukaa katsoen se näyttää kuolleelta puskalta harvoinen lehtineen, mutta kun tarkastelee lähempää huomaa että ihan elävä kasvi tuo on.

   Poista
 2. Eipä ole tämäkään vierailija ennemmin moista nähnyt. Tosi mielenkiintoinen. Eikä yhtään PELOTTAVA nimestään huolimatta.
  Illanjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on aika hauska ja erilainen sisäkasvi.

   Poista
 3. Makee mekko! En ole koskaan nähnyt tuollaista kummituspuuta, joten olen ihan out noista muodeista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu ei täälläkäään minkään sorttisen muodin aalonharjalla keikuta, mutta kun tämän silloin bongasin niin se oli heti saatava.. Että mainonnan uhri taidan olla ;)

   Poista
 4. En ole minmäkään tuohon kummituspuuhun ennen tärmännyt, Aika hauska kasvi kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekkin jännä tuo Kummituspuu, minusta siinä on nimi kasvia myöden. Ei se mikään kaunis ole mutta erilainen ja jotenkin symppis.

   Poista
 5. Kummituspuu on ennestään tuntematon tapaus myös minulle, olen vissiin vieraillut eri blogeissa kuin sinä :) Hauska tuttavuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin niin tuohon puuhun jo ensi näkemältä ja sitten sitä alkoi huomaamaan jokapuolella (tai sinakin tuntui siltä), onneksi löysin myös oman..

   Poista
 6. Minä olen tavannut parin viime viikon aikana kummituspuun paikalllisessa kukkakaupassa, siis yhdessä ja samassa, muualla en ole nähnyt. Ymmärsin, että talvi-istutuksiin käytettään, on hauska risuisena itsenään ilman lehtiä.
  Tuo mekkosi on niin klassikko, ollut haaveena mulla ikuisuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampesterista siis löytyy :) Pikkuhiljaa ne "muoti-ilmiöt" rantautuu tänne maakuntiinkin, ensin näkyy ruotsalaisilla ja tanskalaisilla puutarhabloggareilla ja pienellä viiveellä saadaan sitten suomeenkin.
   Tämä mekko kestää aikaa eikä muutu muotien mukaan. Minäkin räväytin tämän piristämään tätä ankeata syksyä, silloin tällöin pitää hemmotella itseäkin..

   Poista
 7. Kukkaasi luulisi kuvan perusteella tekokukaksi. En ole tuollaisesta koskaan kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vähän "zompi" :) mutta ihan elävä kasvi kylläkin. Saas nähdä kasvaako kokoa tuosta paljonkin, kivempi olisi näin pikkuisena.

   Poista
 8. Liityn ihmettelijöiden joukkoon: enpä ole koskaan moista jännää kummituspuuta nähnyt, tai siitä kuullutkaan. Aina näköjään voi oppia ja yllättyä teidän ihanien blogeissa!

  Mekko on sympaattinen, kyllä sitä pitää pikkuisen itseensä investoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko tälläistä puskaa kauankin ollut markkinoilla, itse törmäsin tähän melkein jokaisessa (no ainakin muutamassa) viime syksyn ja joulun sisustus lehdissä. Niistä se jäi sitten kummittelemaan mieleen..

   Näinä synkkien ilmojen aikoina kun tuntuu jotta päivä ei nouse ollenkaan pienet piristykset tekee poikaa, mekon ilolla potkin taas pitkälle :)

   Poista
 9. Onpa sinulla kaunis kummitus! Ihana. Tykästyin heti. Tiedätkö sen latinalaista nimeä?

  Ja "Marin mekko" on kaunis ja pirteä! En olekaan tainnut nähdä sitä aiemmin tuollaisena mekkomallisena, olen nähnyt vain sitä "taiteilijantakkia" isona ja pienenä. Jos ei tuolla asulla elämä piristy niin ei sitten millään. Oikein onnistuneita hankintoja sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jotta tykkäsit etkä peljästynyt :)
   Heitin sen purkin pois jossa oli se nimi, mutta luulisin jotta se on sellainen kuin : corokia tai corokia cotoneasteria.. Mutta tuo suomennettu nimi on kyllä tosi kuvaava.

   Monesti olen sitä takki mallista versiota katsellut, mutta aina se on jäänyt hankkimatta. Nyt kun bongasin tän mekkomallin niin ajattelin sen olevan monikäyttöisempi ja istuvampi, sopii villatakit päälle ja farkutkin alle. Mekon nimi on Kurkistus.

   Poista
 10. Sulla on pirtissä Kummituksia ja Mareja. Hih. Kivan näkösiä kumpanenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Toivotaan pitkää ikää molemmille, kukalle ja mekolle..

   Poista
 11. Hei! Blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummeli, mielelläni tulen sen noutamaan. :)

   Poista
 12. Saitko pysymään hengissä talven yli tuon kummituspuun?

  VastaaPoista