keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Viimeisiä urhokkaita
Eilen kesken vapaa päivän piha puuhien ilmestyi aurinko esiin hetkeksi, samoin tein oli hylättävä lapio ja haettava kamera sisältä, niin harvinaista herkkua nuo säteet on (tai oli, tänään on taas ollut Esterin vuoro).  

Vanhan ompputarhan vieressä kukkivat hortenssiat PinkyWinky ja Limelight, lähi tiirailulla erottaa kumpi on kampi..
Daalioissa on vielä nuppuja mutta ne tuskin jaksavat enää aueta, kumpa itse jaksaisi alkaa tyhjentämään ruukkuja ja kasvihuonetta. Vähän on fiilis kuin tällä juhannuspenkkin unhottuneella enkelillä:talvi unille valmis..

16 kommenttia:

 1. Vielä saadaan ihailla näitä viimeisiä kukkijoita, kunpa pakkaset pysyisivät vielä poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisiä viedään ennen pakkasia ja lumia, kuulaan kirpeitä syyskelejä odotellessa..

   Poista
 2. Täällä on vähän samanlaiset "enkelifiilikset". Kauniita piha- ja hortensiakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikä kannata stressata, pakolliset piha hommat teen ja sitten annan olla. Kyllä ne pionit ja muut taas keväällä itsestään nousee, nyt saa puutarhastelija levätä.

   Poista
 3. Vielä olet löytänyt kaunista kameran etsimeen!. Vähitellen kaikki kaunis katoaa ja tilalle tulee toisenlaista kaunista, huurteiset puut, luminen piha. Tätä on edessä.
  Kuitenkin, hyviä syyskuun viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo auringon säteet tekee kuvista aina niin kauniita. Niitä kirpeitä syyspäiviä minäkin odottelen, sateella ei huvita ulko työt..

   Poista
 4. Kauniit hortensiat sinulla. Kasvihuoneen tyhjennys olisi täälläkin edessä... ja perennapenkin rakennus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat työt on mullakin vielä edessä, kun nyt saa noista tomaatti saaveista kätevästi hyvää multaa uuteen perennapenkkiin, millään ei vaan jaksa aloittaa operaatiota.. Vaikka yritän tsempata itseäni; kun nyt teet sen penkin, niin sitten pääset käymään vielä taimimyymälässä..

   Poista
 5. Saitkin aurinkoisia kuvia. Nyt on tosiaan satanut aika tavalla. Hieman kyllästyttää jatkuva veden lotina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kanssa kaik ihan lits ja läts, PÖH sanon minä !!
   Auringon avulla saa kyllä kauniita kuvia tälläinenkin pokkarin automaattiasetuksilla kuvaava, himpun verran tekisi mieli investoida uuteen kameraan mutta tekniikka tumpelona en usko oppivani järkkäriä käyttämään.. Ihailen vaan muiden tarkkoja ja hienoja kuvia.

   Poista
 6. Suloinen tuo unikkokuva, suorastaan sykähdyttävä! Hortensiasi sykähdyttivät myös, mutta enemmän siksi, että minulle syntyi oivallus: niitähän minä voisin ajatella pihalle syyskukkijoiksi. Ne eivät ole keltaisia! Hurraa! Kuinka hapanta maata ne vaativat? Sitä ei tällä savitontilla juurikaan ole.

  Ihana on muuten tuo sinun "juhannuspenkkisi". Onko se jo vanha, mistä olet sen löytänyt? Aivan superkaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsymättä koko kesän ovat nuo tuliunikot kukkineet, mutta nyt kun kaikki muut perennat ovat jo ränsistyneet niin ne huomaa vasta.
   Hortenssiat on kiva lisä loppu syksyn kukkijoihin, paljon on tullut uusia erilaisia lajikkeita markkinoille että valinnan vaikeutta riittää :) En tuohon happamuuteen osaa vastat kun mulla on nk. mäkipeltoon perustettu tämä piha ja tökkäsin nuo vain tuohon ja lisäsin peltomultaa mixattuna hiekalla. Luulen jotta menevät ihan normi mullassa ja aina välillä voi käydä kippaamassa juurelle kahvinkeittimen vanhat kahvinpurut, niistä tulee sitä happamuutta vähitellen..
   Juhannuspenkki on tämän kesän juttu ja ostin en Porista Paratiisin Taimitarhasta, niitä oli muutama siellä. Eija Päärynäpuun alla blogista keroi nähneensä näitä samoja ja myös mustina Vaasassa jossakin puutarhaliikeessä joten monissa liikkeissä ympäsi suomen on varmasti näitä samoja myynnissä. Tykkäsin myös itse tästä mallista kun siinä on niinkuin katto päällä johon saa myös amppelin roikkumaan.

   Poista
 7. Meilläkin Esteri leikkii tänään. Pitäis kuitenkin saada hilattua itsensä ylös tästä, tekemään jotain vähän järkevämpää välillä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa "tautia" on näemmä liikkeellä ympäri suomen, toivotaan jotta tulee vielä niitä nättejä syyspäiviäkin..

   Poista
 8. Nättiä on aurinkoisella pihallasi! Talviunille alan olla valmis minäkin, lokakuun lopulla sinne taitaa päästä ainakin puutarhan osalta... ja sitten onkin pian taas tammikuu ja orvokkikylvöt, jihuu :) Ei murra meitä urhokkaita talven selkä, ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuu jo, auts..
   Totta ei siitä joulusta jussiin ole pitkäkään matka, saati sitten siihen kun rynnätään ostamaan taimimultaa :)

   Poista