keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Koukussa salkkareihin
Myönnän, taidan olla vähän koukussa. Ei en Seppoon ja Ismoon vaan joka sortin kippoihin ja kuppeihin ja näihin vanhoihin salkkareihin joihin saa kätkettyä kaikenlaista.Ensimmäinen löytöni on ollut tämä Sirpa salkkari (josta puuttuu kansi), se säilöö kätevästi tee pusseja.


Huomaatteko muuten mun pihalla kasvanut latva-artisokka teki "hedelmän" tai miksi tuota kukkaa kutsutaan ?  On vähän mini kokoa verrattuna niihin jotka puhkesivat kukkaan kasvarissa jo kesällä..


 Vertailun vuoksi:


 
Huomenna pitäisi olla vapaa pitkästä aikaa ja jos vanttuissa on virtaa tyhjennän kasvarin saavit mullasta ja jatko jalostan ne uudeksi kukkapenkiksi, saas nähdä onnistuuko.

Mukavaa keskiviikko ehtoota täällä poikenneille :)

20 kommenttia:

 1. Mulla on sama tuo luumu-salkkari, sun muutkin on aivan ihania. Kasvihuone odottaa täälläkin tyhjentäjää, hohhoijaa! Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luumu etsii vielä "sokeria" parikseen, mutta niitä näkee harvoin kohtuu hinnalla, etsintä siis jatkuu :)

   Poista
 2. Ihania! Ja erityiset kauniit nuo ensimmäisen kuvan sokeriottimet, vai mitkä lienevätkään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulla on tuossa Köökki-salkkarissa palasokeria. Harvoin noita ottimia silti käytän itse, vieraille ne on kiva kattaa..

   Poista
 3. Kauniita kippoja. Nuo sokerisakset ovat ihanat!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)
  Taitaisivat olla ihan tarpeelliset käytössä tänäkin päivänä nuo ottimet, ei leviäisi sormista pöpöt sokerikippoihin ;)

  VastaaPoista
 5. En oo minäkään ollu Seppoon ja Ismoon ikinä koukussa, mutta noihin salkkareihin voisin koukuttua ihan vapaehtoisesti. ;) Aivan ihania ovat. Itsellä ei ole kuin yksi suolasalkkari. Pitäisiköhän esitellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän nyt pitää itseni aisoissa ja metsästän vain sen puuttuvan sokerin, jottei ihan vallattomaksi äidy tämä keräily :)
   Juu laita vaan kuvia eetteriin omastasi, tuun sitten katsomaan sun salkkaria..

   Poista
 6. Oi, ovatpa kauniita! Kyllä vanhoissa esineissä on sitä jotakin.

  Ja tuo artisokan kukka. Olen aiemminkin sitä ihaillen tullut siihen tulokseen, että kukkien vuoksi sitä kannattaisi ennemminkin kasvattaa kuin nupun. Se on kyllä veistoksellisen upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan hurahtanut näihin vanhempiin astioihin ja kiikuttanut jo uudempia vintiin kun alkaa kaapit uhkaavasti täyttyä.. Näissä on sitä arjen kauneutta parhaimmillan ja vieläpä monen vuoden takaa, sitä on hienoa muistaa samalla kun näitä käyttää. Persoonia sanoisin.
   Aika ero oli tuon ulkona ja kasvarissa kasvaneen välillä. Ei suomen kesän pituus oikein riitä noiden ulkona kasvatukseen. Ainakaan täällä kolmos vyöhykkeellä. Mutta kaiva oli tätäkin testata.

   Poista
 7. Oho, tuleeko latva-artisokkaan noin hieno kukka! Maistoitko yhtään nuppua ? Katselin keväällä niiden perkaus- ja syöntiohjeita ja ne näyttivät vähän monimutkaisilta. Jotakin lehtiä piti poistaa ja syötiinkö artisokan sydän ainoastaan? Mulla ei kasvanut mittään, en taida ensi kesänä niitä laittaa, kun en ossaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se oli kuin suuri ohdakkeen kukka :) En kerennyt maistamaan kun alkoivat jo kukkia, ja kun nuo kokkaukset ei multa olikein luonnaa niin ei se kukkiminen haitannut. Koristeet niistä olisin kasvatellut mutta ei näistä nyt tullut niitäkään, kokemus vain jäi.
   Sinä Eija se vasta puutarhuri olet, että äläs nyt yhtään vähättele siellä !! Se että me asustellaan täällä pohjolassa pitää vain oppia hyväksymään, kesän ja päivän pituus ei vaan riitä. Kasvarissa ruukussa onnistuu kyllä, kokeile vielä vaan uudelleen jos kiinnostaa. Tänään siivosin kasvaria sen kahdeksan tuntia ja tuli kyllä mieleen että miksi en valinnut jotain muuta harrastusta, vaikka käsilaukkujen keräilyä.. Mutta pian taas nää kolotukset unohtuu ja kärrään uudet mullat sisälle ;)

   Poista
 8. Kauniita astioita! Onko tuo ylimmän kuvan tummansininen ihanuus Arabiaa? Värityksestä ja kuvituksen tyylistä tulee mieleen iso A, jonka valmistama maitokannu multakin kaapista löytyy. Samoin tuo luumukuvio näyttää tutulta toisen kannun kyljestä. (Jos olisin reipas, niin nousisin tästä ja menisin kaapille katsomaan, mutta kun ei jaksa, höh).

  Latva-artisokan kukan sinisyys on kyllä ihan omaa luokkaansa, hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein arvattu ! Kaikissa on pohjassa tuo iso A, valmistus ajankohta on jokaisessa vain eri vuosikymmen. Maitokannut on tosi ihania, oi joi kun en nyt niihin koukuttuisi ;)

   Artisokka on kyllä aika vekkuli "kukka", yritän tätä pientä nyt kuivattaa koristeeksi.

   Poista
 9. Onpas hienoja salkkareita! Tuollaisiin kehtaa myöntääkin olevansa koukussa :)

  (Rivien välistä voi lukea, mihin salkkareihin täällä ollaan koukututtu. Mitään en myönnä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ei sekään koukutus pahasta ole, tulee arkeen ikäänkuin jonkin sortin rutiin. Itse ajaudun sohvalle aina Emmerdalen aikaan..

   Poista
 10. Kauniita. Meillä on mökillä juurikin samanlaiset jauho-ja suola-astiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekkin. Silloin ennen näitä varmasti oli lähes joka talossa, harvempi vain on säilynyt näihin päiviin kun ovat olleet kovasti käytössä. Mukavia muistoja tuovat nyky keittiöön..

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Ja oivia pikkusälän säilöjiä, niitä tarvii aina..

   Poista