tiistai 11. syyskuuta 2012

Laukkoja pitkin pihaa
Nappasin ulkoa tähtilaukan kuivuneen kukinnon koristamaan olkkaria ja kas huomasin jotta juurikin tämä samainen kukka on tainnut olla "muusana" ikean lampun suunnittelijalle.Ukkolaukan siemenpankki on säästöjä täynnä, jostakin luin että näistä siemenistä tämä alkaisi levitä vimmatusti.. Mutta mahtaakohan se viedä vuosia, koska onhan siemen noin pieni ja kaupasta ostettu sipuli taas kooltaan suuri, tietääkö joku ?  Sekin askarruttaa että jaksavatko nämä laukat kukkia vuosi vuoden jälkeen vai pitääkö istuttaa joka syksy uudet sipulit ?
Laukkoihin ihastuminen ei ollut tällä tädillä hetken huumaa sillä syys sipuli ostokseni olivat laukka painotteisia :)


Valkoista ja nuokkuvaa..


..jättejä..


..Miamia ja  viiniä..

.. sekä aivan pieniä..

Kuluneen kesän kukkijoita
Muutaman tälläisen laitan vielä mangnolian viereen myyrän karkoittajaksiNyt loppu se sipulien kuvaus, mulla on nälkä !! - Papu

ps. Näillä on myös joskus laukattu18 kommenttia:

 1. Kyllä laukat kukkivat useana vuonna, mutta jättilaukan kukat ainakin minulla ovat pienentyneet. Niiden "poikasiakin" on jo kukkinut, mutta ei niin komeina kuin emonsa alkujaan, sitä en tiedä kauanko kestivät siemenestä kukkaan, se kun tapahtui vähän kuin salaa. Piodän myös laukoista kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä tietää että voi odottaa kukkimista ensikesänä vielä noista vanhoistakin, uusien lisäksi.

   Poista
 2. Tykkään myös laukoista kovasti, viime syksynä laitettujen seuraksi olen hankkinut uusia, erilaisia. Odotan niiden vanhojenkin nousevan. Mainio huomio tuo valaisin! Sehän on tosiaan kuin laukka;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se iskee keräilyn vimma, myös näihin laukkoihi ;)
   Kukkapenkin tööteviä kaunottaria, ei voi vastustaa..

   Poista
 3. Minäkin satsaan laukkoihin, koska mökillä tulppaanit syödään joka kevät, laukkoja ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tiennytkään; kaunis mutta panhan makuinen, hyvä yhdistelmä jotta jää ihasteltavaa meille muille..

   Poista
 4. Todellakin, lamppudisaineri on katsellut laukkoja sillä silmällä! Hienosti hän onkin saanut laukan henkeä vangittua.

  Aivan ihania lajeja olet hankkinut, oijoi. Komeaa kukintaa luvassa. Harmittaa, kun en itse innostu syyspuuhista, mutta keväällä aina ajattelen, että syksyllä kyllä laitan maahan tuhat kiloa sipulikukkia :) Mistähän saisi draivia tuohon puuhaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suora kopiointi laukasta tai kukkineesta voikukasta, hieno keksintö, eikä luonto vie markkinaoikeuteen idean varastamisesta.

   Minusta tämä on se helpoin osuus kukkapenkin rakentelua, sinne tänne vaan piilottaa sipuleita ja keväällä vaan ihastelee. Vaikeinta koko touhussa on saada pidettyä mopo pienillä kierroksilla siellä sipuli hyllyllä... Toisaalta syksyllä saa olla jo väsy pitkän keväästä jatkuneen ruukkurallin ja puutarhuroinnin jälkeen. Keväällä sitten taas uudella innolla !

   Poista
 5. Oi, enpä tiennytkään, että noita laukkoja on noin monia erilaisia! Hienoja! Ja kyllähän tuossa lampussa kieltämättä on paljon laukan näköä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään tiennyt ennen ja sitten kummasti kassalla huomasin jotta korissa oli kaikkia myynnissä olevia lajeja yksi pussi ja pari erilaista tilasin vielä Kauppilasta.. Toivon jotta nää ilahduttaa monen monta vuotta ja etten enää löydä mistään uutta lajia ;)

   Poista
 6. Kiva nimi sun koirallas, Papu. Muhun on vissiin iskeny joku sairaus, kun en yhtään oo ostanu sipuleita enkä mukuloita. Onneks oot tehny hankintoja munkin edestä.

  Komeen sadon oot puutarhastas saanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papu on jo vanha herra joka käy sydänlääkkeillä, mutta muuten terve ja määrätietoinen mun oma poikuli :)

   Ihan selvästi on joku paha viirus nyt sulla, lääkkeeksi suosittelen muutamaa pussia sipuleita kyllä se niillä lähtee..

   Poista
 7. Hienoja laukkoja. Kyllä ne siemenistä leviää ihan hyvin ja kukkivat vuodesta toiseen. Riittää, kun kerran ostaa sipulit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu ja tervetuloa lukijaksi. Hyvä juttu jos kukkivat monenavuonna tykkään näistä mahdottomasti ja sopii mulle jos vähän leviäisivätki. Aina noilla sipuli kaupoilla yritän "satsata" sellaisiin monivuotisiin ja varmasti kukkiviin jotta saisi rahalle vastinetta monena vuonna.

   Poista
 8. Kiva tuo ikean lamppu, voisinpa harkita sellaista meillekin:)
  Laukat on kyllä aika koukuttavia, mullakin tilauksessa muutama. Osa mun laukoista on kukkinut uudestaan, muttei kaikki. Ja siemenistä itäneitä odottelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu on kiva, vaikka on suuri niin silti keveytensä/ilmavuutensa vuoksi ei täytä koko tilaa.
   Selvää laukka maniaa liikkellä :) ihania ovat, ei voi kieltää..

   Poista
 9. Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi, laukat ovat joka ikisessä muodossaan ihania ja tuo Ikean Maskros olisi jo muuttanut meille ellen olisi laiskana ihmisenä alkanut kaupassa miettiä, miten tuosta pyyhitään pölyt... ;-D

  Laukkojen kannattaa kyllä antaa siementää, jos paikka sallii hiiiiitaaaan lisääntymisen. Ekat vuodet siementaimet muistuttavat terhakkaa, mehevän vihreää heinänkortta, ja sellaisena ne usein tulevat kitketyiksi poiskin... mutta jos malttaa antaa olla vaan, lopulta niistäkin tulee komeita laukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevä ihminen miettii myös tuolta kantilta.. Mulla ajoittainen pään kopsauttelu lamppuun (joka on osittain kulku reitillä) on hoitanut tuon ongelman ;)

   Kiitos tiedosta tuosta laukkojen lisäntymisestä, voih kun jaksaisikin odotella niin pitkään että ne siementäisivät itse oikean laukkapellon..

   Poista