perjantai 21. syyskuuta 2012

Syksyn portti
Tai pikemminkin jo lokakuuta kohti ollan tässä vahvasti menossa, en sitä sanaa kuitenkaan viitsinyt tuohon otsikkoon tyrkätä kun ei millään vielä tahtoisi luopua "kesästä" ..
Yksi syksyn ilon aiheitani on tuo alakuvan keskellä oleva portti jonka valmistumista olen odotellut jo viime syksystä saakka, nyt viimein oli timpurilla aikaa toteuttaa se. Pylväät ovat vanhat sähkötolpat ja ne on juntannut kaivuri maahan, tolppien mitta pitäisi vielä päättä ja sahata ylimääräiset pois.Pihaan pääse mutkaamaan jo enne porttia, että ei tarvitse sitä aina availla, mutta nyt portin ansiosta alapiha on mukavammman oloinen.  Kun asustaa keskellä peltoa sitä kaipaa selkeämpiä rajoja ympärille.
Kovin on sateista keliä taas pidellyt, täällä jopa ukkosti, salamoi ja tuli rakeita viime yönä , toivotaan mukavampia säitä viikonlopuksi..

14 kommenttia:

 1. Syksyn portti, kuulostaa paljon paremmalta kuin lokakuun portti. Kun lokakuu saapuu, kaikki kesästä on niin lopulölista, on vain annettava periksi ja uskoa, nysse meni jo. meinaan kesä. eikä bussi Tampereella.
  Toivotaan ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, puutarhaihmisen mielen vetää matalaksi kun kaikki lakastuu, vaikka pieni lepo tekeekin hyvää, kerätään voimia uuteen kevääseen..

   Poista
 2. Meillä on myös portti. Laitatettiin se, kun muutimme nykyiseen taloomme. Meillä on koira, oli silloinkin, ja lapset olivat silloin pieniä. Tie menee tonttimme vierestä, joten portti laitettiin turvallisuuden ja mukavuuden vuoksi. Aitasimme myös koko tontin.

  Pihasi ja portti näyttävät kodikkailta. Ihana kivetys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ja lapsi perheissä tietyssä vaiheessa portti & aita pihassa varmastikkin on tosi hyödyllinen, ei tarvitse ihan joka hetki vahtia onko joku karannut tielle. Aidasta minäkin olen haaveillut, lähinnä kauneuden ja peurojen vierailun vuoksi, ehkä joku päivä on sen toteutuksen vuoro..

   Kiitos kehuista :)

   Poista
 3. Mukavan näköistä pihapiiriä. Ymmärrän hyvin, että haluat rajat kotisi ympärille. Kyllä sitä haluaa pitää oman, yksityisen tilan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma jollakin tapaa rajattu reviiri luo sellaisen turvallisuuden tunteen, vaikka täällä ei tuo naapuri niin lähellä olekkaan..

   Poista
 4. Hieno portti! Olen kyllä ihan samaa mieltä siitä, että pellolla tai sen laidalla asustellessa on mukavaa rajailla sitä itse pihaa vähän tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aita olisi vielä mukava, kun tuo kyntömies (=pappani) viistää aina osan nurmikkoa mukanaan..

   Poista
 5. Hirmuisen kaunista pihapiiriä Hannalassa! Silmä lepää kuviasi katsellessa, on niin selkeitä ja hyvin ryhmiteltyjä elementtejä. Ruukussa kasvavat rhodot ovat hienoja myös näin syksyllä, nyt sen oivalsin oikein kirkkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian on taas aika kärrätä alppiruusut varastoon, ovat taas kasvaneet huimasti joten saas nähdä kuinka kauan viitsin tuota rallia, mutta monta vuotta ne ovat jo ilahduttaneet näin tuoden eloa tylsälle kivetykselle..

   Poista
 6. Onnea ihanan portin omistajalle, odotus palkitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa se piha rakentuu, pala palalta ja onneksi on näin, jos kerralla kaiken saisi voisi aika nopsaan ihminen kyllästyä..

   Poista
 7. Sulla on tyylikäs pihapiiri. Portti ja aita, kyllä rajaa mukavasti. Komeat kukat sulla vielä kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pihassa on kaksi puolta, uusi ja vanha, aika hyvin ne sopii toisiinsa ja näkyvissä on sekä edellisen emännän sekä mun käden jäljet. Luulen että Oljakin olisi tykännyt portista :)
   Daaliat pistää vielä ennen pakkasia parastaan, pian saakin jo alkaa tyhjentämään juurakoita kellariin..

   Poista