tiistai 4. syyskuuta 2012

HatuttaaTäällä on hirrrwee lenssu, eli räkätauti, eli joku pahemman luokan syysflunssa menossa jo toista viikkoa. Se alkoi ensi yhden illan kuumeella, jatkuen neljän päivän totaalisella äänen menetyksellä kera kurkku kivun ja korva säryn. Poskionteloiden totaali tyhjennys vei kaksi päivää ja nyt jäljellä on hevosyskä + korvien lukotus...

 Puutarhuriltani Juhalta viime syksynä tilattu vihreä hattu, en muista enää nimeä..Echinacea PowWow ´Wild Berry´Toisaalta onneksi töissä on hiljaisempaa ja piha näin syksyllä hoituu lähes itsestään, silti alkaa jo hatuttaa näin pitkä kropan tehottomuus.

Echinacea purpurea ´White Swan´Magnus


Toinen harmittava asia on tämän vuoden omena sato joista suurin osa muumiotautisia, näitä saan keräillä pari ämpärillistä päivässä. 

 


16 kommenttia:

 1. voi eii...tommonen loppukesän flunssa on yleensä tosi pitkäaikainen. tylsää, kun sairastaa, mutta kannattaa parannella kunnolla niin ei tule mitään jälkitauteja.
  Ihanat nuo ecinat, minäkin istuttelin niitä valkoista ja pinkkiä, tuo vihreä olisiki ihan kiva.
  Omenasato onkin tosiaan runsas, mutta paikkapaikoin tosi paljon huonoja omenia, heti kun tippuvat maahan iskee joku örkki.
  Tsemppiä ja toivottavasti paranet pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä Tuija :)
   Toivottavasti nuo huonot omput on vain tämän sadekesän syytä eikä mikään pysyvämpi ilmiö..

   Poista
 2. Upeita kukkahattuja eiku hattukukkia sulla :) Tuo vihreä on veikeä ja valkoinen raikas.
  Täällä samaisen flunssan kourissa, nyt sairastamisviikko numero 4 meneillään ja hermojen vihonviimeiset riekaleet.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatut on ihania ! Ehkä pitäisi harkita myös sellaista puutarhurin olkihattua..

   Siis niin ikävä tauti on tämä jotta järki meinaa loppua, murrr.. Voimia sinne, kyllä me tämä nujerretaan, ainakin ennen kuin sipulien maahan istutus operaatiot alkavat, se on pakko (on näes monta pussia iloa odottamassa eteisen nurkassa).

   Poista
 3. Tuo loppukesän flunssa on kiusallinen vieras kun on yleensä niin sitkekin vielä
  Hatut on hienoja, minuölla vain tuota punaista!
  Paranemista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä on kyllä tämä flunssa ja kaikki mahdolliset sekä mahdottomat oireet on tullut peräperään, sellaisetkin joita viimeksi on ollut lapsena.

   Hattu on oikea perhos mangneetti, ja suuri ilo omallekkin silmälle :)

   Poista
 4. Toivotan pikaista paranemista, flunssa tuntuu kulkevan epidemiana blogistaniassa. Kultakuoriaiselle näyttävät muumiotautisetkin omenat maistuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai kultakuoriaine, kiitos ötökän tunnistamisesta Cheri. Onneksi jollekkin maistuvat nämä muumiot ;) pitkälle metsään kiven koloon näitä kärräilen josko sillä ja syksyisellä urea kastelulla saisi tuota vitsausta pois.

   Poista
 5. Kuulostipas tutulta; räkätauti viikko 2 tääläkin. Ei jaksa paljoa tehdä. Muutaman ompun keräsin ja kukat kastelin, niin hikeä pukkas ja henkemästytti.
  Muumiot ovat vallanneet omppupuun lisäksi päärynäpuunkin :( Onneksi luumuihin (kop,kop) ei ole levinnyt.
  Wildberry on kaunis !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, meillä on samat harmit molemmilla. Syödään tämä syksy vitamiineja kilo kaupalla ja pysytään terveinä koko talvi kun nyt on sairastettu nekin viirukset kerralla pois.

   Muumio tauti on ikävä vitsaus, muutamia omppuja on aikaisemmikin ollut muumioina muttei koskaan ennen tälläista määrää, johtuiskohan tämä nyt tuosta sateiseta menneesä kesästä. Mummulassa kävin tutkimassa luumut ja siellä näytti olevan joissakin myös muumiota, mummu muisteli ettei ole koskaan näissä vanhan kannan puissa nähnyt vastaavaa. Mulla on itsellä Sinikka ja Laatokan keltaluumu 4v ja Viktoria ja Daniel (ristin tuon toisen itse uudelleen ) 2v jotka eivät ole vielä kukkineet kertaakaan, näiden "satoa" voin siis vain odotella..

   Poista
 6. Tuollaista flunssaa tuntuu olevan liikkeellä siellä sun täällä, tylsä juttu. Mutta toivotaan pikaista paranemista, ei siitä kohta ole kuin valju muisto vain :)

  Hattusi ovat hienoja. Olisikohan tuo nimetön hattu mahdollisesti "Green Envy"? Sellaista tilasin viime vuonna juurikin puutarhurilta(ni) Juhalta ja samalta näyttää sen väritys.

  Meillä on muumioina sekä omenoita että luumuja .. pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Green Envy, varmasti se on se, kiitos Geranium tunnistuksesta. Ai meillä on sama puutarhuri joka lähestyy aina perjantaisin sähköpostiviestillä. Nämä olivat ensimmäiset ja samalla ainoat jotka tilauksestani selvisivät, joten pidän nyt Juhaa paitsio listalla. Laitapas omistasi kuvia, niin nähdään onko "sisaruksissa" samaa näköä ;)

   Poista
 7. Ihania hattusia, ne on ihan mun lemppareita! Flunssa kääntyi mulla poskiontelontulehdukseksi ja antibioottikuuri oli pakko ottaa...Koitetaanhan parannella ittemme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatut on kyllä ihania, niin töpäköitä ja värikkäitä kukkivia. Näiden keräilyyn taitaa iskeä myös pientä kuumetta aivan kuin pionien ja pelargonioidenkin kohdalla, jonkun kerrotun hatun tahtoisin vielä joukon jatkoksi.

   Ompas tätä harmillista sitkeää flunssaa taas likkeellä, mutta juu koitetaan saada kropat kuntoon syksyn sipulinkukka istutus talkoita varten :)

   Poista
 8. Tommonen räkätauti on ilkeetä sairastaa. Olos on varmasti kuin poljetulla madolla. Kovasti toivottelen sulle terveempiä päiviä ja pikaseen!

  Muumio-omenia on meilläkin. Onko normaalia enemmän, ehkä. Kauniita kukkijoita sulla on piha täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes täysin oikea määritelmä, tohtoria en ole käynyt tapaamassa vielä, mutta josko tämä tauti jatkaa viikolle 4 niin sitten pitää jo harkita..

   Kauniit kukat auttaa aina ja nettikaverin viesti myös, kiitos tsempistä :)

   Poista