keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Unohdus kasvatti juuret
 Maljakkoon syksyllä unohtunut maksaruoho on nyt kasvattanut uusia pieniä versoja joista löytyy juuret. Aika metka. Olen kyllä lukenut jotta tätä on helppo lisätä ihan kotikonstein, mutta luulin jotta ne juuret kasvaa tuonne vedessä olevaan osuuteen.
27 kommenttia:

 1. Jätin tahallani jättimaksaruohot veteen vaikka kukat jo kuihtuivatkin, monena vuonna olen keväällä istuttanut uudet alut puutarhaan. Nyt mietin pitäisikö niitä laittaa jo multaan, ulosistuttamiseen on vielä pitkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulta taisin tästä aiheesta lukeakkin, tai ainakin jostakin jäi joskus mieleeni jotta näitä pystyy itse lisäämään melko vaivatta. Asia jäi unholaan ja kuten kukka maljakkoon, nyt joulua pois siivoillessa kiinnittyi katse tuohon pulloon ja vau, siellä oli pieniä alkuja juurineen.
   Samaa mietin, mahtavatko nuo selvitä noin kevääseen vai onko varmempi jo laittaa multaan ? Ja varmaan parasta olis se taimimulta..

   Poista
 2. No onpas metka tapaus todellakin! Tuollainen viherrys näyttää niin suloiselta tähän aikaan vuodesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä uskossa olin jotta ne juuret tulee tuonne kukan varren osaan joka on vedessä, mutta käy tämä näinkin :)

   Poista
 3. No johan! Pitää muistaa tuota kokeilla ensi syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin sitä (toivottavasti) saa komean penkin itse lisäämällä.

   Poista
 4. No niin. Sulla on kevät jo alkanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti ei ole vielä mitään kevätfiilistä, eikä kai vielä tarvitsekkaan olla.. Vihreän piristävää vaikutusta ei voi silti vähätellä.

   Poista
 5. Muistaisinpa tämän idean ens syksynä. Spreijattu maksaruoho näyttää hienolta, sitä haluiaisin kokeilla. Tökin omia maksaruohoja syksyllä kukkaruukkuihin terassille. Sain niistä ilmaiset syysistutukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on sellainen punainen jättiversio jonka aina talvetan kellarissa, syksyllä katkaisin varret koristeeksi kasvariin, niin on sielläkin nyt kukkia talvella ;) Tämä yksi varsi joka puskee nyt uusia alkuja on ihan jotain peruslajia, mutta kiva jos saan sitä nyt lisättyä ite :)

   Poista
 6. Vaude, olipa se helpon kuuloista kasvinlisäystä! Ja tuo Samarin-pullo on superhieno. Mikä loistava alku pienelle maksaruoholle, ei tule varmaan koskaan hälle mahanpuruja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olipas kivasti sanottu :) Paransi heti mun koko päivän, kiitos ! Olen löytänyt pullon metsästä, oli ehjä joten otin talteen.

   Poista
  2. Asutkin melkoisen aarremetsän vieressä, oih! Ihanaa, että pullo pääsi käyttöön ja uuteen kukoistukseen.

   Poista
 7. Iloinen yllätys ! Mukavaa kun jonkin lisäys on helppoa ja hauskaa, ei siis lämmin-kylmä-lämmin -käsittelyjä ja vuoden odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, tälläinen helppo juttu joka onnistuu myös tälläiselta alkajalta saa vaan enemmän koukkuun tähän puutarhurointi harrastukseen. Onnistumisen ilo on niin mukava tunne.

   Poista
 8. Minä olen lisännyt kaukasianmaksaruohoa kasvukaudella ihan vain katkenneista versoista. Laitan sen multaan pystyyn ja näyttäväthän ne lähtevän niinkin kasvuun. Mukavan helppo kasvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla tuotakin tapaa, kuulostaa vieläkin vaivattomammalta. Samalla systeemillä olen minäkin lisännyt noita paria ruukussa kasvavaa suurta mehikasvia (niiden kuvia oli tuossa uudenvuoden toivotuksessa) muutama lehti vain pois ja multiin.

   Poista
 9. Oi,onpa mukava ylläri :) Voi kun ne näyttää niin topakoilta ja kasvuhaluisilta.Mukavaa alkanutta puutarhavuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset yllätykset on mukavia ja uudet versot kivoja viestejä keväästä. Kiitos samoin, hyvää tätä vuotta !

   Poista
 10. Hauskasti juuret kasvavat tuossa varressa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä ja hentoja, toivottavasti saan ne säilymään.

   Poista
 11. Terhakoita maksaruohon alkuja.
  Tuskin mikään on niin helppo ja kiitollinen lisättävä kuin maksaruoho. Muutama versonpätkä istutettuna köyhään, hiekkaiseen maahan ja ei aikaakaan, kun saa jo ihan näyttävän kasvuston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääpä etsiä vaikka sitä kaktusmultaa joka on hiekkaista. Toivottavasti lisäys onnistuu sillä seikös se vanha sanonta mennyt jotenkin niin että : yks on yks ja kaks on kaks mutta kolme on jo ryhmä :)

   Poista
 12. Mulla olisi blogissani sulle tunnustus/haaste, käyhän nappaamassa :)

  VastaaPoista