torstai 17. tammikuuta 2013

Iltapäivän tee
Edellisessä postissa tuli paljastettua jotta tuota teetä tulee lipitettyä muutaman kerran päivässä. Tässä maanantaina tekemäni kirppis löytö Kontista, Arabian Kaarna teekannu 8,5e, täysin ehjä ja vallan sopivan kokoinen yhden ihmisen iltapäivä teelle. Keitän veden keittimellä ja kaadan sen pussin päälle hautumaan pannuun. Tykkään Twiningsin vihreästä teestä josta jo yhdestä pussista tulee rittävästi haudutettuna yhdelle, ja monista Clippersin laaduista, niissä on kiva annospussi juurikin hauduttamista varten, ei tule sotkua kun pussin saa kipattua kätevästi pois.


Olisi joskus kiva päästä maistamaan ns. oikeaa teetä, sellaista jota tee hifistelijät nauttivat, niitähän on kaikenlaisia nyyttejä ja kukkia. Löytyykö teidän joukostanne teen ystäviä ? Toivoisin vinkkejä millaista millaista teetä kannattaisi kokeilla.

Netistä löytyy ainakin Teekauppa.fi . Kahvi ja teekauppa Mandragora jossa ainakin näytti olevan myynnissä noita kukkia, sellaista olisi joskus hauska kokeilla.Ylä kuvassa on omavalmiste tarjotin, asensin hiottuun laudankappaleeseen keittiökaapin vetimet,  nopea tuunaus joka onnistuu helposti jopa tällaiselta jonka peukalo on keskellä kämmentä.  Välipalan omenalastut on myös omista puista syksyllä kuivattuja herkkuja.Löytyi siltä kirppisreissulta muutakin mukavaa, pari Arabian kukkaruukkua, mullan vaihtoja odottamaan :)11 kommenttia:

 1. Komea kannu ja mahtava idea tarjottimeksi jalostuneena! Kyllä tuossa kelpaa teetä nautiskella, omatekemien lastujen kyydittämänä.

  Teestä tykkään minäkin, mutta menen ihan noilla marketista saatavilla irtoteelaaduilla, en siis kukkien kanssa ole vielä hifistellyt :) Mutta mikä ettei olisi kiva kokeilla, kun vaan kohdalle osuisi tai muistaisi kohdalle osuessa niitä hankkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marketti laaduilla täälläkin mennään, hyviä nekin. Kukkatee olis jännä tarjoilla vieraille, olisi siinä ihmettelmistä itsellekkin mutta se vaatisi lasipannun, ehkä joskus kun kohdalle osuu..

   Poista
 2. Mieheni toi minulle pari vuotta sitten Pekingistä Kiinasta työmatkalla ollessaan kukkateetä. Pyöreä mykerö avautui kuumassa vedessä kauniiksi kukaksi. Maku ei kuitenkaan ollut mielestäni mitenkään ihmeellinen. Peukalosi ei todellakaan näytä olevan keskellä kämmentä, kun noin hienon tarjottimen teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kuinka hieno tuliainen ! Siinä kukassa taitaakin olla suurempi se visuaalinen elmämys kuin maku, hieno olisi kuitenkin se kokea.
   Tehdäänköhän ne käsityönä vai miten ?
   Tarjotin on just sopiva pannulle :)

   Poista
 3. Hanna, valitettavasti en osaa sanoa tehdäänkö teekukat miten, avautuminen kukaksi kuumassa vedessä kestää kuitenkin melko kauan.
  Laitan kuvaa ja juttua blogiin ehtiessäni, niin näet millaisia kukat ovat ennen valmistusta ja sen jälkeen.

  Illanjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, kiinnostus taisi tällä suunnalla vain lisääntyä :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, kiinnostus taisi tällä suunnalla vain lisääntyä :)

   Poista
 4. Tee tuoksuu ihanalle. Nykyisin tulee juotua aivan liian harvoin teetä. Hyvä kun muistutit kaunilla kuvillasi aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä jos tästä postista oli edes se hyöty :) Hyviä tee hetkiä sinulle !

   Poista
 5. Heippa! Blogissani olisi sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista