tiistai 15. tammikuuta 2013

Terveisiä kuistilta ja kellarista

Tämän puutarhastelijan mopon tulpat lienevät kastuneet kun ei edes tuo siemenpussien rapistelu ole vielä iskenyt kipinää. Talven selkä tuntuu vain nyt niin kovin raskaalta, näillä leveyksillä ei ole voinut auringon säteiden kestoa laskea edes tunneissa, muutaman minuutin se on joskus näyttäytynyt ja taas karannut paksujen pilvien taa.

Nappasin tässä teille muutaman kuvan kuistilta jossa talvetan osan "kesä kavereistani".
Juu täyttä on  joka suuntaan  :)
Tämä kuisti ei ole ollenkaan ns. oikeassa käytössä, vaan kuljen sisälle kodinhoito huoneen kautta, siksi tila on juuri sopiva tähän käyttöön.


Ensimmäisen kuvan puolella on pelargonit ja toisessa laidassa oliivit.

Pelargonit voi ihan kohtuulisesti mutta runko laventeli taitaa olla kuivunut pystyyn..
Oliivit ovat ravistelleet kovasti mutta eiköhän ne taas pian ala puskea uutta, ainakin alakuvan risukasa puskee jo pientä uutta versoa.

Kellarissa sinisade näyttää aika kuivalta, lähempi nuppujenkaan tiirailu ei sano varmaksi löytyykö tästä henkeä vai ei, antaa ajan näyttää.. Jätti maksaruoho taaspuskee jo uutta, samoin kuin gladiolukset jotka jäi purkkiin. Sinisarja on tuo vihreä kasa ja nuo pienet piipat ovat tulppaanin alkuja, laitoin niitä syksyllä tänne kellariin samoin kuin viime vuonna.  Daalian juurakot ovat vielä talvi unilla.


Kiitos kaikille ihanista tunnustuksista ja haasteista, yritän vastailla niihin heti kun kiiruut helpottaa, (lue tilinpäätös on tehty).. Uusia lukijoitakin on tullut, kivaa kun olette tänne löytäneet, poikkean vastavierailulle mielelläni :)

ps. josko sitä iltasella kuitenkin avaisi siemen laatikon kantta..

22 kommenttia:

 1. Ihanaa omistaa tuollainen kuisti, mulla sellainen on vain haaveissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvetus tilana tämä on kyllä mainio ja kellari myös, ne on vanhan rintsikan hyviä ominaisuuksia :)

   Poista
 2. Onpa hyvinvoivan näköisiä talvehtijoita kuistillasi! Hienon näköistä siellä on, pelakuukin voi oikein loistaa tuota valkoista taustaa vasten – myös ulkona näkyvää valkoista vasten :)

  Tottahan se on, että lyhyt päivä ei vielä innosta siemenpussien rapisteluun, minäkin tein ekat kylvöt juurikin järkeilyn kautta, en fiiliksen. Kyllä ne kevättunnelmat heräävät yhtä jalkaa auringonpaisteen ja vettä tippuvien jääpuikkojen kanssa, ihan luonnollisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siinä tuo katselee ulos jotta koska nuo hanget lähtee :)

   Hiukan takeltelee tämä alku, mutta siltikään ei tahdo jäädä ilman niitä omia taimia joten kyllä se varmasti vielä iloksi muuttuu kun valoa saamme, sekä me tarhurit että taimet.

   Poista
 3. Voi miten paljon sinulla on talvehtivia kukkia. Ihan veranta,millä se lämpiää? Tuo pelakuu on hienon värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi pieni sähköpatteri tässä kuistilla on, pidän lämpöä vain sen +5 astetta. Ja mattoja paljon lattialla jotta ei tule vetoa nurkista. Alkuun tämä oli mukava paikka käydä istuksimassa, nyt kun nuo "kaverit" on lisääntyneet en enää tahdo mukaan mahtua :)

   Poista
 4. Sulla on hyvät paikat talvettaa kasveja. Meillä on kaikki paikat liian lämpimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpö ei tahdo sopia kaikille, joillekkin taas kylmä on pahaksi, valo taitaa olla silti se joka on kaikkein tärkein juttu suurimalle osalle talvetettavia.

   Poista
 5. Ihanaa kasvua pukkaa. Minulla näyttää kohta sisällä tuolta kun kantelen ruukkuja lämpimään ja valoon kellarista. Usein muuten laventeli näyttää pystyynkuolleelta, mutta alkaa kuitenkin versoa valon ja lämmön myötä, siis jos ei ole päässyt kuivumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tosiaan jotta tuo laventeli vielä virkoaisi, se oli niin kivan mallinen rungolla. Tavallisesta (puskamallisesta) leikkasin hellan räppänään nipun kuivumaan, ja ai kun on hyvät tuoksut ollut koko talven kun hellaa lämmittää. Kävin tänään pitkästä aikaa tutkimassa tuolla kellarissani ja vähän jo mietin mitä sieltä ylös toisi. Mutta vielä taitaa olla liian aikaista herätellä niitä ?

   Poista
 6. Iski kuisti- ja kellarikateus. Voihan mahoton, kun on hyvät talvehtimistilat sinun kasveillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kaks ominaisuutta taitaakin olla ne ainoat joita vanhasta talosta kannattaa kadehtia ;)

   Poista
 7. Oih, mitä ihanuuksia. Avaa silmäsi ja eiköhän jo ala iskeä kipinää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä taidetaan sanoa jotta lähelle on vaikea nähdä.. No ei vaiskaan, ehkä se into sieltä taas löytyy.

   Poista
 8. Viileä kuisti on parhaimpia kasvien talvettamispaikkoja. Saavat kerättyä kaiken mahdollisen valon ja lämpötila on kasvien kannalta varmaan paras mahdollinen. Kukkiipa kauniisti tuo jouluruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu tekee jo siementä, en ole sitä vielä mihinkään istuttanut, ihan ostopurkissaan on, toivottavasti menee kevääseen saakka jotta saan sen pihalle oikeisiin multiin.

   Poista
 9. Sulla onkin siellä tosi hyvät talvetuspaikat! Harmittaa, kun meillä ei ole oikein mitään. Kuisti olisi muutenkin niin ihana, olen koko pienen ikäni haaveillut sellaisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kuistissa oli ennen suihkut ja wc, rempassa kun tein uudet saunatilat toiseen päähän palautui tämä kuisti taas kuistiksi. Haaveilla on tapana toteutua :), kuisti ei ole mikään hurjan suuri projekti rakentaa myöhemminkään jos tilaa ja paikka on.

   Poista
 10. Kannattaa kurkata siemenlaatikkoon, ehkä sieltä tupsahtaa keväistä taikapölyä ja saa innostumaan. Blogissani on sinulle jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä värkkiä nyt just kaivattaisiin :)
   Kiitos kutsusta, tullaan visiitille..

   Poista
 11. Hyviltä tosiaan kasvisi näyttävät. Mun pelakuuni on täysin ruskeita, taisivat mennä pilalle. Oliivin haluaisin uuden, joskus oli, muttei sekään selvinnyt talvesta.
  Onko oliivisi tehnyt hedelmää ?
  onko neljänneksi viimeisessä kuvassa sitruspuu ? Sekin näyttää aika kuivalta. Sitä vain ajattelin, että ehkä munkin kuivalla puulla on vielä mahdollisuus.
  Koska vaihdat sitruksille mullat ja millaista multaa käytät ? Kylläpäs mä olen tiedonjanoinen tänään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisenä vuonna tuli muutama iso, sittemmin on kyllä kukkinut ja joskus tullut sellaisia pippurinkokisia mutta varsinaista "satoa" ei. Koriste puitahan nämä on, kiva lisä terassilla kuitenkin. Juu, siinä se mun sitrus kaljuna, ihan noin kaljuksi ei viime vuonna mennyt, joskus helmi-maaliskuussa ne mullat ja suuremman ruukun olen vaihtanut, ihan tavallista biolaanin sisäruukkukukkamultaa ja kesällä sitä punaista kastelu vettä. Kyllä vielä kannattaa koittaa elvyttää, näistä kun ei koskaan tiedä, jos leikkaat jostain oksasta palan voisi siitä nähdä onko oksan sisällä vihreää ..

   Poista