keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Samat nurkat pyörien päältä

Eilen lähdin kesken toimistopäivän hurauttelemaan ruohoa, se on silloin laitettava mapit sivuun kun pukkaa taukoa sateen välissä, minä kun voin jatkaa niitä hommia vaikka illalla. Se onkin yksi tämän yrittämisen iloja. Sateen uhkan ollessa vahvasti läsnä päätin kuvata samalla, naisethan kykenevät samanaikaisesti hoitelemaan monia hommia. Kuvaamisen ja ruohonleikkuun lisäksi näkee semalla mikä kohta vaatii tarhuria ja miten kehittää tulevaisuudessa pihaa. Parin tunnin pyörimisen aikana kerkeää ratkaista myös monta työpulmaa yms, samalla se on hyvää aikaa itsensä kera, kun kukaan ei saa puhelimella kiinni.

Seuraavia näppäyksiä ratin takaa:Kasvarin takana kukkii nyt "niitty", eli ne keväällä työkaveriltani englannin tuliaisena saadut siemenet ovat nyt parhaimmillaan, joukossa tietysti ihan kotimaista kantaa olevia rikkaruohoja.


Löytyy sinistä, punaista, valoista ja lilaa.. Ja siemeniä jäi vielä muille vuosille istutettaviksi 95:lle neliölle !!Omenapuunlehdeltä löysin pienen perheen, monen moista kirvaa ja otökkää on liikenteessä. Jasmikkeet ja heidet (sekä koiran että lumipallo), ruusut ja muut ovat niitä täynnänsä, muttä nämä näyttivät erilaisilta, kamera vaan ei suostunut kohdentamaan tähän joukkoon.
Raakileita näyttäis olevan paljon, tulossa oleva laatu on vähän heikohkoa. Mitään ruiskutteita en käytä, kannetaan sitten metsään tai annetaan peura miehille jos tulee käyttöön kelpaamatonta omppusatoa..


Jatketaan matkaa..


Kierretään ruukku kivetys, jossa hortenssiat aloittelvat jo, nuppuset on söpöimpiä..
 Samoin on neilikan kohdalla..


Kaivon ympärille on hyvä asettautua, niin liki ei koneella pääse..
 

12 kommenttia:

 1. No niin olet asian ytimessä tuossa yrittäjyydessä!

  Upeita niittykukkia – voi, olispa tilaa edes muutaman neliön niitylle. Niitty on sananakin jo niin ihanan keveän kesäinen...

  Peurankello on ottanut oivan ja turvallisen paikan kaivon viereltä. Fiksu tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo joskus on siinäkin puolensa niin hyvät kuin huonot, mutta ne sopii mulle, kummatkin..

   Annetaan kasvaa siihen mihin asettuu eikä harrasteta trimmeröintiä ( eli ei ehditä ) joskus saattaa jälki olla näinki silmälle sopivaa..

   Poista
 2. Se on huomattu, kun nousee pois koneen/ pöydän ääreltä, aivot raksuttavat ihan itsestään vastauksia pulmiin. Tai sitten se on sitä puutarhan taikaa... Enpäs ole ennen moista perhettä tavannut, enkä kyllä sitä toivokaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti se on se puutarhan taika, sinäpä osuvasti sanoit..
   Kukapa tutkisi sitä ja painaisi ihan oppikirjoihin saakka, niin parannettaisiin monta pulmallista juttua.
   Juu, aika inhoja ötököitä olivat, eivät mitään normi kirvoja.

   Poista
 3. Etten sanois, jotta melko taitavasti toimittu, kun leikkaat nurtsia ja kuvaat samanaikaisesti. Tää on meidän naisten juttuja, moniajoa :)

  Nätti toi sun niittys. Mullakin on, mutta ei ollenkaan noin kukkarikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kunhan en ala soveltaa tätä taitoa tuolla tien päällä vaan ainoastaan viheriöllä, siihen tämä yhdistelmä sopii paremmin..

   Siitä taisi tulla engelsmannin niitty tulias siementen myötä, aito suomalainen on hieno harvinaisuus jos sellaiseen vielä törmää jossakin, sellaisia pitää vaalia..

   Poista
 4. Kesäniittysi on ihana. Ja vain nainen pystyy tuohon, leikkaamaan nurmikkoa ja kuvaamaan samalla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vain huiskii siementä vapaalla kädellä ja valmista tuli, helpointa kukkapenkin tekoa ilman miettimistä sopivista kukka naapureista.. Joskin yhtä mukavaa on se kukkapenkinkin suunnittelu..
   Käteviä emäntiä ollaan :)

   Poista
 5. Rakastuin niittyysi! Minulla olisi samanlainen projekti joskus edessä, toivottavasti saan sinulta lisää vinkkejä! Kauniit hortensiat myös, aah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, tykkään siitä myös.. On mukavaa välillä katsella ei niin säännön mukaisia kohtia, mutta silti kauniita ja niitty on sellainen palanen parhaimmillaan.
   Hortenssiat on mukavia :)
   Kiva kun poikkesit kylässä..

   Poista
 6. Hehhee, se on tämä naisen monitaitoisuus voimissaan, kun kuvaa ja ajaa yhtä aikaa. Minä kokeilin - tunnustan - samaa lajia moottoritiellä, reilu 120 kilometrin tuntivauhdissa. Ei ollut kivaa, itse asiassa. Virheistä ihminen oppii, sano. En tee toiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, toivottavasti tuli hyvä otos eikä käynyt pahasti..
   Nainen se on keksiväinen ja myös oppivainen ;)

   Poista