lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kenen vuoro ?


Pionien kukinta on parhaimmillan ja mielessä silti jo kaihertaa että pian tämä lysti on ohi :(
Nyt pessimistisyys pois ja pihalle kurkkimaan kenen vuoro on loistaa tänään.
Paraatipenkissä kuunliljat kukkivat, monet inhoavat näitä kuunliljojen kukkia mutta minä annan niiden kukkia rauhassa ja saksin ne vasta kun ovat lakastuneet (jos mistan, usein jää sekin tekemättä).Keitäs nämä on ? Pieniä laukkoja on näemmä tullut istutettua vähän huonoon paikkaan, jäävät tyystin suurten lehtien alle. 


Laitoinkohan ne liian syvälle, vai miksiköhän kukkivat vasta nyt kun suuremmat jo kypsyttelevät siemeniään. Isoissa laukoissa on todella suuret siemenpallurat, halkaisija huitelee suurimillaan lähemmäs kahtakymmentä senttiä..Perkolanpenkistä nuosee vielä tähtilaukkoja, tänne paistaa aurinko aamusta keskipäivään, ehkä juuri tuon varjoisuuden vuoksi saa nauttia näistä laukoista nyt eri aikaan kukkivina.


Nämä ei taida olla laukkoja ? Sitä ei millän muista että tälläistäkin on tullut syksyllä istutettua..


Särkynytsydän on jo lakastumaan päin, joitakin sydämiä vielä löytyy lähietäisyydeltä ihasteltavaksi..


Viherpeukaloilta peukaloisina tulleet akilejat on kukassa, ihan minimini kokoisia tosin mutta elossa :)
Kamala multakauha vielä pihassa, siksi nää lähikuvat on kivoja kun niistä ette nää että kaikki on vähän vinksin vonksin ja itse kun aikansa noita katselee niin silmä tottuu niihin harmillisesti liiankin hyvin..  Noo vapaapäivää odotellessa..


Nukkeruusu kukkii ja leviää myös vimmatusti juurivesoina, onneksi on paikassa jossa saa lihota vapaasti.


Muutama pioni kuva on pakko laittaa vielä loppuun jottei nämä hetket unhoittuisi !
14 kommenttia:

 1. Aivan ihania kukkia! Ne pienet lilat ovat kyllä laukkoja nekin, minulla on niitä samanlaisia mökillä kasvamassa, lehtolaukkoja nimeltään. Jos tykkäät, voit kurkata jossain välissä Mielen Lumoon, kävin Pionien kodissa ja esittelen näkemiäni lajikkeita kuvin...Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löytyi noille pienille nimi !
   Olen käynyt ihastelemassa kuviasi ja voi pojat että ne ovat vastustamattomia, Pionien kodin pitäisi ostaa ne sinulta niin tilausten tulva olis vallan mahdoton :)

   Poista
 2. Aina sä kerkeet ennen mua :D Mä vasta odottelen toisen pionin ja kuunliljojen kukkien aukeemista. Isot laukat on kivan näköisiä. Meillä kyllä voitaisiin luulla 20 cm pallukoita jalkapalloiksi... ja ne voisivat lähteä vaikka lentoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :)
   Muistan kun olin pieni kävimme äidin kanssa joka kesä ihailemassa suuuria laukkoja naapurikaupungin puutarhassa, ne tuntuivat niin eksoottisilta ja saavuttamattomilta. Niin ne ajat muuttuu ja nyt tälläisiäkin on helposti saatavilla marketista sipuleina syksyisin istutettaviksi omallekkin pihalle. Tykkään kans jotta upeita ovat ! Ja saas nähdä lisääntyvätkö noista siemenistä vielä lisää..

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Mainion näköisiä nuo laukkojen 'siemenpallerot'. Enpä ole moisia ennen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kuivaa näitä kuivakukiksi, ovat varmaan hauskat myös niin talvella maljakossa. Itse taidan vielä jättää ne talven törröttäjiksi, josko siemnistäkin lisääntyisivät..

   Poista
 4. Heis! Oletanko oikein, että sinäkin olisit Oma Piha -lehden kestotilaaja? Sillä nuo siniset laukat ovat sinilaukkoja, joita lehti joskus tarjoili edulliseen hintaan :-)

  Ihanat pionit!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Aika jättejä nämä ovat, mutta nättejä kans ;)

   Poista
 6. Juu, niin se on, että pessimisti ei pety :)

  Mutta aivan ihania pioneja sulla onkin, ei ihme, että harmittaa jo etukäteen... ja nuo erilaiset laukat, ne ovat kauniita ja kiinnostavia. Ah, mitä silmäniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ensin sitten laukat ja seuraavan iirikset, selvää keräily vimmaa, kun vain plassia riittäisi..

   Poista
 7. Heipä hei, tulin vastavierailulle! :) Tein saman mokan, istuttelin erikoisia laukkoja penkin takaosaan. Siellä ne nyt kukkivat kenenkään näkemättä...muistaisi siirtää, siinäpä haastetta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve ja tervetuloa, kiva kun pistäydyit vasta vierailulle :)
   Niin, voipi mennä täällä myös vuosi jos toinenkin ennen kuin muistan ne siirtää, framilla saisivat enemmän ihastelua kuin nauhusten alla..

   Poista