sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kesäkukkia Kotikukkarintamalla eletään vuoden sesonkia, keväällä kellarista kaivetut juurakot näyttävät mitä ovat kukkiaan ja täräyttävät ilmoille toinen toistaan hienompia sävyjä. Daaliat on ihania ! Tykkän erityisesti näistä pompom mallisista, tuo säännönmukaisuus näissä on mielestäni "se" juttu. 


Uusia kukkivia hankin keväällä muutamia, muut talvetin juurakkoina kellarissa ja hyvin ne lähtivät kasvuun, ehkäpä paremmin kuin nämä uudet.
Ainoaksi ongelmaksi muodostui akuutti ruukku pula ! Nämä kun tuppaavat kasvattamaan tuota juurakkoaan eivätkä sovi enää seuraavana keväänä samaan purkkiin..
Toinen vielä edessä oleva haaste on kaartaa keväällä juurakko hyllyt, muutoin havaittu ongelma  kertaantuu entisestään.. Mutta miten näitä voi vastustaa, katsokaa nyt tätä seuraavaakin aivan kuin vesiväri teos..
Kaktus daaliat tulivat sellaisen pakkauksen mukana jossa oli mätsätty sipuleita, mukuloita ja juurakoita sävy sävyyn. Laitoin ne kaikki samaan ruukkuun, vähän on ahdasta ollut mutta sopu on sijaa antanut. Näyttävät ruukut tuli tällä tapaa, varmasti joku suuri puutarha guru jossakin hollannin maalla on nämä sävyt ja lajit huolella valinnut ;) 


Minulla ei siis varsinaisesti ole ollenkaan niitä virallisia kesäkukkia, vain yksi orvokki löytyy, käyn sitten ihastelemassa äidin kukkia ja hoitelen itse näitä.
Tänä kesänä on tullut hankittua kaksi huollettavaa lisää,  sinisarja ja sinisade.

Sinisarjan kohdalla tein heti alkuun virheen kun istutin sen isompaan astiaan, se kun tykkää jotta sen juuret on ahtaasti. Onneksi kukki kuitenkin jo voimassa olevien nuppujensa voimalla, vain muutamat pienemmät alut nuupahtivat. Tämänkin talvetusta yritän nyt kellarissa.


Sinisade tuli Kauppilasta postitse, hyvä ja terhakka alku joka antoi heti näytteen kukinnasta.  Tätä pitäisi nyt heinäkuussa leikata, sain jo vinkkejä siihen Hortenssialta, kiitos niistä :)


 Muutama anemone löytyy myös, kesäkukkia nämäkin..


10 kommenttia:

 1. No vautsi vau, sun kukkaloistoa ! Etevä heppu on hollannin maalla ollut, tosi hyvät ja näyttävät yhdistelmät. Tota mäkin voisin kokeilla ja dahlian juurakon talvettamista myös. Hienosti olet saanut kaikki kasvamaan, sä sen suurimman työn olet kuitenkin tehnyt (hollannin heppu auttoi vain valinnassa) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt tarttis osata "naattia"=nautiskella kaikesta koreudesta jota kukat antaa..mutta mutta, kun nää daaliat on jo niitä loppukesän kukkijoita niin saavat hiukan surua puseroon..

   Kokeile ihmeessä juurakoiden talvetusta, ihan helppoa se oli, ei mitenkään vaivalloista ja vuosi vuodelta kasvavat suuremmiksi nuo mukulat..

   Kiitos kehuista :)

   Poista
 2. Aivan mahtavaa kukkaloistoa. Sinulla on varmaankin kovin vihreät peukalot kun saat kaiken noin kukoistamaan. Anemonet ovat ihastuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) tomaatti torpalla varkaiden poiston jälkeen on sormet vihreät, muutoin satunnaisesti saattaa joku kasvatus onnistua.. Mutta tykkään noista daalioista ja kaikista monivuotisista kesäkukista, se että saa ne kukkaan toistamiseen on se jutun ilo. Eikä hankinta kirpaisen kun jakaa niistä saadun ilon monille vuosille..

   Poista
 3. No nyt on ihan supernättiä siellä Hannalassa! Huikean ihania daalioita, tuo täplikäs on tosi hauskan näköinen ja ensimmäisen kuvan tumma kaunotar on aivan Lady.

  Hienoja ruukkuistutuksia, kyllä se Hollannin väriexpertti on osannut hommansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma kaunotar on myös mun suosikki !

   On se helppoa kun kaupasta saa valmiita väri väriin sointuvia yhdistelmiä, niin saa komiata helposti..

   Poista
 4. Upeet kukat! Tuo tumma daalia on niin huikea, että henki salpaantuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks olekkin :) pitää hankkia sille valkoinen kaveri ensi keväänä ovat sitten rinnakkain näyttävä pari..

   Poista
 5. Nyt iski daaliahimo! Koreita, koreita ovat.

  VastaaPoista