torstai 28. kesäkuuta 2012

Ruuhkaa kasvihuoneessa


Viime vuoden elokuussa juuri valmistuneessa kasvihuoneessa näytti vielä näin seesteiseltä, toisin on tänään, kasvarin hoitaja tuskin mahtuu ovesta sisään. Kuinka tässä näin pääsi käymään ? Missä vaiheessa mopedi karkasi vanttuusta ja siemenpussi lapasesta ? 


Toisessa kuvassa oikealla rehottaa Tomatillo Purple, tämä on jo pitempi kuin hoitajansa, eli yli 1,8 metrin mennään..
Ala oksissa on näkysällä golfpallon kokoisia ja kuumailmapallon oloisia alkuja, tomatillo kasvattaa hedelmänsä (tomaattinsa) tuollaisen kotelon sisään, aika hauska.Muutamissa tomaateissakin on jo alkuja. Jossain vaiheessa kasvatusta ja koulintaa meni nimet sekaisin, selvitys pitää tehdä näkö ja maku tuntumalla.


Muodoista päätellen tämä on luumutomaatti..


Puolet latva artisokka Green Globen taimista laitoin ulos maahan ja puolet istutin kasvariin samoin kuin tomaatit. Artisokka on monivuotinen (kaksi ?) joten jos saan tämän saavin kannettua kellariin voisi kokeilla talvetusta. Näissä kasvarissa olevissa on jo "kukintoja", ulkona olevat jurottavat lähes ennallaa.


Hassua on että vaikka nämä kaksi on samasta siemenpussista kotoisin,
on toinen vaalea ja toisessa häivähdys punaista..Viime vuonna kun kasvatin ensikertaa tomaatteja ulkosalla, lisäsin niille tuoretta ruohonsilppua katteksi ja samalla linjalla jatkoin tänäkin vuonna täällä kasvarissa. Eilen kuitenkin huomasin jotta osa katteesta oli vetänyt homeeseen, keräsin kaikki katteet pois ja laitoin tilalle salaojasantaa. Nyt kun aurinko on ollut montapäivää pilvien takana on sateiden takia ilmankosteus niin suuri että tuo parin sentinkin kate oli näille liikaa. Kastelu urakkaa nämä kelit ovat vähentäneet, mutta nyt kaikki kaipaisi jo kipeästi auringon lämpöä.

Eka mansikka maistettu :)

12 kommenttia:

 1. Kyllä sulla on komea sato tulossa! Ja siis nää jututhan lähtee kaikilta aina lapasista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku ainakin on :)
   Hyvä tietää jot en ol ainoa kuka villiintyy..

   Poista
 2. Täytyy todeta, että kasvihuoneesi on maksimaallisessa käytössä. Kohta pääset herkuttelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, enepää ei yksinkertaisesti mahdu ja syksyä odotan hivenen pelonsekaisin aatoksi jotta tarvinneeko tomaatteja noutaessa käyttää viidakkoveistä..

   Poista
 3. Tutulta näyttää kasvihuoneessa, täällä mennään samoilla linjoilla :D Taidanpa kans laittaa ens vuonna latva-artisokkaa kasvihuoneeseen. Nyt mulla kasvaa terassilla, siinä ei ole tapahtunut mitään kuukauteen. Kasvulaatikossa on vähän kasvanut, muttei mitään tietoa vielä nupusta. Täytyy nyt uskoa, että ne ovat lämpöisen paikan kasveja. Kuvaappa sitten, kun meinaat kukinnot syödä, niin mäkin näen minkälaisina ne ovat valmiita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on näköjään liikkellä ja keväällä pienten taimien aikaan ei mitenkään tahdo uskoa jotta pari riittää, kun pitää laittaa muutama varoiksi ja varojen varoiksi + että siemen hyllyt pullistelevat kaikenlaista ihanuutta jota tekee meieli kokeilla..

   Joku täällä blogissa minua keväällä varoitteli tuosta suomen liian lyhkäisestä kasvukaudesta kun näitä artisokan siemeniä kuvasin tänne. Siitä sitten otin opiksi ja ajattelin koklata näitä kasvarissa, hyvin ovat siellä viihtyneet vaikkakin tilaa vievät yhden neliön verran. Heh, minä oon niin arka syömään mitään uutta enkä osaa oikeastaan kokata joten koristeeksi nämä ajattelin kuivattaa.. Mutta jos sinä hehkutat omiesi makua niin sitten minäkin voin kokeilla :)

   Poista
 4. Nyt on kuule niin upeaa katseltavaa, että täällä ruudun toisella puolen on yhtä vihreää, kun sulla siellä ruutujen sisäpuolella :)

  Aivan mahtavia tomaatteja ja tomatilloja ja latva-artisokkia ja mansikoita. Jos en olisi puutarhaharrastaja, niin tämän postauksen jälkeen olisin ihan varmasti. Aivan mahtavia kasveja, olet sinä kyllä melkoinen viherpeukalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :)
   Peukalo on vielä raakile mutta täältä blogista saatujen hyvien vinkkien ja vertaistuen avulla koetetaan sitä kasvattaa..

   Poista
 5. Hienon näköistä kasvihuoneen täytettä sinulla siellä!! Voi onnea, kun noilla pääset herkuttelemaan. Paitsi mansikalla pääsit jo! Kyllä omat kasvikset ovat sentään jotakin aivan erityistä. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kyläilemään ja tervetuloa lukijaksi !
   Kasvattaminen on kivaa ja kyllä se satokin mukavaa olisi. Minulla valmistui tuo kasvari viime syksynä sen myötä tuli monikertaisesti (ehkä liikaa) innostusta kasvattaa kaikenlaista.

   Poista
 6. Vautsi, mitä kaikkea herkkua sulla kasvaa kasvihuoneessasi. Slurps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajikkeet on hukassa, mutta ei se haittaa, maistellaan ja arvaillaan sitten mitä mikin on.

   Poista