sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Paraatipenkki


Tässä on Paraatipenkkini, eli kolmesta kukkapenkistäni se ensimmäinen jonka pihaan ajava näkee. Koko komeus syntyi kuin sattumalta tuohon kiveysten väliin silloin muutama vuosi takaperin kun nakuttelimme isän kanssa tuota kivetystä ja jolloin ajatukseni olivat vielä "yhden ruukun kesäkukka istutus riittää minulle"..   Ensimmäiset kasvit tähän penkkiin sain naapurin rouvalta, nuo kulmissa olevat kolme riipparaitaa ostin ja myöhemmin vielä tuon yhden sateenvarjojalavan.


Alhaalta katsoen on nauhuksia, seppelvarpu, vaalean punaisia ja viinin punaisia angervoja.
Seuraavassa rivissä ylöspäin on tulppaaneja, tuija, kerran kuollut mutta juuresta versoamaan alkanut rusokirsikka ja suuria kuunliljoja. Nuo jätti kuunliljat eivät ole ehkäpä oikein niille sopivassa paikassa kun tämä kohta on hyvin paahteinen.
Penkin alareunat tein luonnonkivi lohkareista ja kivetyksen puoleiset muurikivestä.

  Arki kuistilta katsoen.


Penkin keskelle olen joskus lykännyt kaksi revontuliatsaleaa ja äsken kameran kanssa lähestyessä huomasin jotta ne tuoksuvat, voimakas ehkä hieman imelä tuoksu niistä leijaili. Pinkit atsaleat mätsäisivät sävystä paremmin, mutta näillä mennään mitä on annettu, ja minä en vierasta tuota keltaistakaan.  Atsaleoiden välissä nököttää valkokaartiokuusi joka näyttää vihreältä vaikka en sitä keväällä muistanutkaan suojata, ja löytyypä penkistä vielä polven korkuinen mänty,  jota ei millään siitä raaskisi muuttaa kun on ihan itse sinne päättänyt asettautua.Laukat ja tulppaanit on syksyllä istutetuiden sipulien satoa ja täytyy sanoa jotta nyt niiden myötä olen oikein tyytyväinen tähän. Sitä katsastaa jo aukkopaikkoja sillä silmällä että mitä tähän syksyllä piilottaisi, muutama jätti jätti laukka tuonne taakse huojumaan olisi ainakin saatava..


Sellainen se, ei mikään upea, uljas tai erikoinen mutta mulle tärkeä ja siksi nimesin sen Paraati penkikseni.

10 kommenttia:

 1. Sinähän asut paratiisissa! Upean ja viihtyisän näköistä. Vai yhden ruukun kesäkukkaistutus, salli mun nauraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jostakin kulmasta näytää kivalta ja sinne toiseen jossa kaikki on vinksin vonksin ei tee mieli vilkuilla, katse siis kivaa kohti..
   Niin oli alkuun se pyhä tarkoitus, mutta mikä lie pörriäinen puraissut kun tämä touhu on jo lähtenyt vanttuusta..

   Poista
 2. Oho, vähän isoksi, mutta upeaksi on yhden ruukun systeemisi muuttunut. Niin ovat kauniita kukkasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuli vähän suurempi penkki sen ruukun tilalle :)
   Mutta mukava harrastus tämä kasvien parissa puuhailu on, ja vastapainoa arkityölle..

   Poista
 3. Niin, ruokalahu kasvaa syödessä sanotaan. ;) Komea istutualue siihen on syntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi jo vain osata alkaa se laihis ;)
   No kivaahan tämä touhu on!

   Poista
 4. Kivoja yksityiskohtia puutarhassasi. Revontuliatsaleahan ihastuin heti, samoin "ajopuuhun", joka on ajelehtinut sinne + kivi sen vieressä + aurinkotuolit & varjo ja tietenkin the Kasvihuone ... vaikka mitä ihanaa ! Nyt mulle jäi itämään ajatus keltaisesta kukkapenkistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..
   Vaikka ihan tumpelona tuli nuo lahjaksi saadut jakopalat maahan lykättyä niin nyt kasvaneina tykkään kokonaisuudesta. Luonnosta löytyy kivoja somisteita kun vain katselee sillä silmällä.
   Itämisestä seuraa kasvua, jään odottelemaan ;)

   Poista
 5. Hieno penkki, paljon kiintoisaa katseltavaa! Ja työnjälki terassilla ja muissa rakenteissa on kyllä komeaa, sekin on iloa silmälle.

  VastaaPoista
 6. Innostuessa tuli ladottua kiveä vähän liikaa, mutta nyt on tilaa kasvatella tuota ruukkupuutarhaa..

  VastaaPoista