keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Ohi on..

Pari päivää takaperin menin tutkimaan niitä Kauppilasta tilattuja jouluruusunalkuja jotka istutin magnolia Susanin juurelle, ja mitä HÄH, Susanissa oli nuppu !!  Siis tähän tuli lehdet jo toukokuussa ja nyt jussin jälkeen Hän antoi minulle nupun, eikä mitään pientä vaan tuollaisen lähemmäs kymmensenttisen.


Ilmojen ollessa nyt näin sateiset ja kylmät nuppu pysyi kiinni paripäivää ja tänään töistä palatessa oli "kukinta" ilmeisesti tapahtunut.. ja minä missasin sen :(


Siinä ne terälehdet pötköttää tuon mahdottoman kokoisen jouluruusun päällä..
Sininen unikko sentäs jaksoi odottaa puutarhurin paluuta töistä :)


 Alppiruusujen kukkien lakastuminen teettää mukavasti lisä hommia, kymmenen litran paikkeilla on saalis joka ilta kivetykseltä, mutta tuleepa treeniä mustikka aikaa varten.

Tässä vielä niiden tämän kesän parhaita paloja8 kommenttia:

 1. Olipas Susan kiireinen. Mutta ihanaa, että kukki kuitenkin. Sinivaleunikko on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitää iloita siitä että se on hengissä kun en talvisuojannutkaan sitä millän tavalla (viime talven lumi taisi olla itsessään se paras suoja). Yllätys oli se settä Susan kasvatti kukan vasta lehtien jälkeen eikä ennen niitä.

   Poista
 2. No jopa teki tempun, kun menee ja aukaisee kukkansa kun olet pois. No, nyt sitten toisena kesänä toivotaan parempaa kukinta-aikaa että ehdit nähdä sen aukinaisena. Mutta tuo valeunikko on niin kaunis, sininen väri on hieno. Ja nuo atzaleat ihastuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, mutta ilman tuota jouluruusun tuijottelua en olis tätäkään ihmettä huomannut, joten loppu hyvin, kaikki hyvin :) Sininen on mun lemppari puutarhassa, ja tämä unikon kukka lempparien lemppari.. Taimena olen tämän muutama vuosi sitten ostanut, siemenistäkin kokeilin ja itivät hyvin kunnes ottivat ja kuihtuivat.

   Poista
 3. No, kaikella on aikansa. Ensi kesänä sitten taas...Sininen unikko näyttää tosi kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää ottaa varmaan loma kun huomaa nupun ja päivystää vierellä, toivoen tietysti että saan sen selviämään tulevan talven yli..

   Poista
 4. Oih, olipa upea nuppu Susanilla. Ensi vuonna sitten useampi nuppu – ja paljon kuvia niistä auenneista kukista, kiitos :)

  Unikko on aivan huikean värinen, ihana, kuten myös pinkit alppiruusut. Sinulla riittää siellä silmäniloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys nuppu, enpä olisi uskonut tuon vielä kukkivan kun on viime keväänä istutettu, mutta pääsi Susan yllättämään.
   Alppiruusujen kukinta oli tänä vuonna huikea, tokkopa jaksavat ensi vuonna noin runsaasti kukkia, mutta nautitaan nyt näistä.

   Poista