torstai 18. heinäkuuta 2013

Täällä kukitaan


Näppäimistö on ollut lomalla tällä suunnalla, naputtelijalla niihin hetkiin on vielä tovin matkaa. Joitain kukkivia innostuin kuvaamaan ja samalla huomasi kuinka hurjaa vauhtia kesä etenee, ollaan hortenssijoiden, hattujen ja daalioiden kukinnassa asti jo, hui.Sen verran kerkesin aleissa pyörähtämään jotta mukaan tarttui uusi puu jolla on sydämelliset lehdet..


Hajulaukan kukinto paranee vanhetessaan, nyt ennen lakastumista yksittäiset kukat ovat nousseet ylös :)  Oikeanpuoleisessa kuvassa sama kukka kesäkuussa kellot alaspäin kukkien.Punahattu Razzmatazz ensimmäisenä kukkimis vuotenaan.Itse kasvatetut sammarit ovat myös tomeria ja pehmoisia, aivan kuin nämä
maatalousnäyttelyssä olleet alpakat ja pikkupossut :) 

Sopivia puutarhakoneitakin tuli testattua, enää puuttuu vain seitsemän oikein lauantaina..

17 kommenttia:

 1. Vau miten kukkii ! Pionipenkkisi on hurmaava, täytyisikin jättää kunnon tila unikoille sinun tapaasi, upeeta. Kun sinusta ei ole vähään aikaan kuulunut, niin olet ollutkin työn touhussa .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo unikot ovat ihania, mutta kovia leviämään ja aika raalla otteella saa pitää niitä kurissa.. Juu vielä pitää jaksaa pakertaa kunnes syksymmällä saadaan täys miehitys ja tulee mun vuoro lomailla, sitten jaksaa taas heilutella lapiotakin :)

   Poista
 2. hyvänen aika, kylläpäs kukitaankin!

  VastaaPoista
 3. Niin paljon kaunista katseltavaa :). Kesä menee todella joutuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopiaan on taas aika rientänyt, se on tämä suomen suvi niin kovin lyhyt mutta kaunis !

   Poista
 4. Aivan huiman kauniit kukkaotokset. Todella nautinto katsella ja ihastella.

  VastaaPoista
 5. Ihanan värisiä hortensioita!
  Ja punahattukin hempeilee kivasti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kasvaa nuo jalohortenssiat ruukussa ja talvettelen ne autotallissa, joka vuosi tuo ruukkujen raijaus kyllästyttää mutta näin kun ne alkavat kukkia niin ne urakoinnit unohtuu..
   Punahattu on ihku, ja taimistonpitäjän mukaan vielä monin verroin kauniipi ensi vuonna :)

   Poista
 6. Upeita on kukat. Ja tuo kaunis lehti..ilmeisesti katsura?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein arvattu :)
   Kokeilen nyt josko se viihtyisi täällä 3-vyöhykkeellä, vähän se oli jo ostettaessa heikossa hapessa mutta toivotaan jotta elpyy ja talvehtii.

   Poista
 7. Hajulaukka on kyllä hauska, nuppuineen kaikkineen! Mikä on sen sydämenmuotoisten lehtien omistavan puun nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja näinhän se on.. seitsemän oikein lauantaina ja oma motokin polttopuiden tekoon. :D Ihana muuten tuo viimeinen kuva, jotenkin niin herkkä, minä täällä taas huokailen ihastuksesta. Ja näinhän se nyt näyttää tämä kiertokulku menevän että kaikki mitkä normaalisti kukkii syksyllä, kukkivat jo nyt. Mitä kukkii sitten syksyllä?

   Poista
  2. Hajulaukka on kyllä monipuolinen kukkija, montaa vaihetta on päässyt jo seuraamaan sen elinkaaren aikana. Sydänlehtinepuu on katsura.

   Juu :D ilman muuta ottaisin sen motonkin, kaikki käy jotka vaan käy ja pärisee ! Kaverin kanssa aina välillä viihdytetään itseämme mitä mahdottomimmilla tarinoilla mitä tehtäisiin jos osuisi se potti kohdalle, usein oikein väsynä hetkenä tulee tosi hyviä keksintöjä ja useimpiin niihin menisi vaikka kuinka monta pottia.

   Pitkän kevään jälkeen on kyllä menty nopialla tahdilla nämä kesän kukkimiset läpi, mulla taitaa olla nauhusten jälkeen kukkimiset kukittu. Omena ja marja soovitkin alkaa jo pian..

   Poista
 8. Onpa sulla monipuolista kukkijaa ja eläjää pihallas ja touhua täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäisä ja odotettuja tapauksia nämä oman pihan kukkijat :)

   Poista