perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kohti viikonloppua



















Ensimmäinen orvokki ja postin tuomaa lukemista :)

Aurinkoista viikonloppua !

36 kommenttia:

  1. Joko jossain on orvokkeja myynnissä!
    Voi ihanuus, mitä kaikkea sinulla on kasvihuoneessa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kodin Terrassa oli jo ja pithän sieltä yksi kotiuttaa :)

      Poista
  2. Ihanuus tosiaan sentään! Orvokkeja en enää osta, eräs vuosi takaperin, säilytin orvokin taimia varastossa ja annahan vain kun menin niitä katsomaan, niin kaikki varret ja kukat oli napsittu suihinsa, hiiret/myyrät. Ihan tuo orvokin ruukkukin. Voi hitsin pimpula, eivät taidakaan olla oikeita linnunmunia? ;) Mistä saa tai mistä olet löytänyt tuon puulaatikon? Pitääköhän se vielä paikkansa, että niitä saisi Alkosta? Ei ainakaan täällä ollut kun kysäisin. Kasvihuoneessa pieni valon pilkahdus, narssisit! (Ja kaikkia kuvia piti ihan erikseen kommentoida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisikohan Alkosta tuollaisia laatikkoja ? Täytyypä muistaa kysäistä. Kiitos vinkistä !

      Poista
    2. Pelaguu: Siellä on ollut hiirillä juhlaa kun on pistelty poskeen makoisia orvokeita. Ymmärrän harmituksesi, vähän on mullakin nyt pelko persauksissa jotta onko hiiret myös syöneet mun syksyllä maahan istuttamani tulppaaninsipulit, pitkä talvi kun on varmasti tehnyt nälkäisiksi. Muutoin orvokki on mahtava kesäkukka, selviää yksinään vaikka lomamatkan ajan ja jaksaa kukkia koko kesän kunhan vain viitsii nyppiä.
      Laatikon löysin kellarista, on ollut siellä vuosikymmeniä romulaatikkona. Kai jotkut viinit vielä tulee puulaatikoissa Alkoon, ainakin isäni sai joskus merkkipäivänään lahjaksi laatikollisen viiniä (eikä muuten edes maista sitä värkkiä :D), mutta voi olla jotta ne myyjät tarvii itse laatikot eikä anna niitä. Tai nykyään kun tuo puuhun pakkaaminen on aika vaikeaa direktiivien takia (puussa saattaa maaha tulla kaikenlaisia ötököitä), niin voi myös olla jotta kaikki pakataan vain pahviin ja muoviin..

      Poista
    3. Jep, näin vähän ajattelinkin minäkin noista Alkon laatikoista. Enkä nyt edes muista tarkkaan mitä myyjätäti siellä Alkossa sanoi, luin vain jostakin (joka oli kirjoitettu muutama vuosi takaperin) että oli kysellyt viinilaatikoita Alkosta. Vielä yksi Alkon yht.henkilö on hyödyntämättä. :) Ajattelisin, että ehkä etelässä voisi olla enemmän näitä viinilaatikoita, kuin täällä meillä perähikiässä. :D Missä juodaan vähemmän mietoja alkoholeja tai ylipäätään viiniä. En tiedä tosiaan, miten nykypäivän standardit on.. Orvokki on kyllä kaunis! Siitä ei pääse mihinkään. Toivottavasti ei ole yhtä paljon nyt myyriä ja hiiriä kuin vuosia takaperin.

      Poista
    4. Niin ja ainakin Huiskulassa näkyi olevan myynnissä laatikoita. Täytyy koluta kirppareita, jos löytyis edullisesti.

      Poista
    5. Vanhat laatikot ovat nyt kai kovasti in sisustuksessa ja siksi haluttuja. Purlinalle jo vinkkasinkin jotta näin joskus strömsöön jakson jossa vanhennettiin lautaa ns. kosanilla (eli sillä grilleissäkin käytettävällä kaasulla jossa on poltin päässä) ja sitten se poltettu osuus rapsutettiin pois, hienoja saivat sillä tapaa. Mutta niiltähän luonnaa aina kaikki..

      Poista
  3. Jee kevään eka orvokki. Onkos hyvä lehti ? Aion kans käydä ostamassa uusimman Kotipuutarhan. Aurinkoista viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu eka on, ainakin mulle :)
      Lehti on vähän kuin aikuisen satukirja, ihania kuvia joita jaksaa tuijottaa pitkään. Kotipuutarha on myös mun suosikki, asiaa ja unelmia samassa lehdessä.

      Poista
  4. Kevään ihanuuksia! Hyvää viikonloppua sinullekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä eväillä se matka kevättä kohti alkaa :)

      Poista
  5. Ihanaa orvokkisilmiä, kyllä ilahduttaa pitkän talven jälkeen. Millainen tuo lehti on ? Onko ollut hintansa arvoinen ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen orvokki ostos on aina sykähdyttävä :)
      Tämä oli eka numero tilauksesta joka nyt tuli, työkaveri on tuonut mulle useasti matkoiltaan EnghlisGardenin ja melkeimpä sanon jotta tykkään siitä enemmän, mutta aika näyttää.. Mutta jos ja kun tykkää englantilaisesta puutarha tyylistä niin ihania ovat nämä kaikki tämän alan lehdet, itse tönkkö englannilla en kaikkea ymmärrä mutta kuvat ovat jotain niin kauniita jotta niistä jo saa ideoita rutkasti. Mainoksiahan lehdessä on melkein puolet.. Tilaaminen visalla on kätevää ja hintaa tulee saman verran kuin suomilehden vuosikerrallakin, eli joku n. 50e/12 numeroa..

      Poista
  6. Kaunista! Tämä kattaus sulatti jopa toivonsa ja kirveensä kaivoon heittäneen sydämen. Ihanan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Geranium :)
      Toivotaan jotta samassa rytäkässä sulaisivat myös lumet tonteiltamme !

      Poista
  7. Kauniita, keväisiä kuvia! Lehti näyttää kutsuvalta... Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Portti lehden kannessa on aina hyvä merkki :)
      Mukavaa viikonloppua myös sinulle !

      Poista
  8. Kuvissasi on jo kevään energinen tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvarissa lasien suojassa saa jo annoksen kevättä, muutoin täällä on tuo tuuli tehnyt ilman tosi kylmäksi auringon paisteesta huolimatta..

      Poista
  9. Ihania, aurinkoisia ja keväisiä kuvia! Mäkin olisin tuollaisia laatikoita vailla, missään ei ole tullut vastaan vaikka kuinka olen katsellut.

    Hyvää viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelaguu tuolla ylhäällä jo vinkkasi jotta Alkosta voisi löytyä, kannattaa käydä kysäisemässä. Ja sinähän osaat kyllä tuunata tälläisen itsekkin, laatikko kasaan vain vanhasta laudasta ja sabluunalla tekstiä kylkeen. Muistan muuten nähneeni joskus strömsö ohjelmassa kuinka kosanilla polttamalla vanhennettiin lautaa, niiden netti sivuilla voi olla vielä ohjeet siihen..

      Poista
  10. Niin se kevät tulee, hitaasti mutta varmasti!
    Ihana peltipurkki! Tulee mummula mieleen. Iloista viikonlopun viettoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkki on kellarin löytöjä, sopi hyvin yhdelle orvokille ja oli jo valmiiksi ruosteessa :) Hitaasti näyttää etenevän, mutta uskotaan jotta sieltä se kumminkin tulee, se kevät..

      Poista
  11. Peltipurkki on tosi perinteinen, niin ihana. Kevättä näyttää olevan sulla jo kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko :) Kasvarissa on vielä niin väljää jotta nyt kannattaa nauttia siitäkin ilosta ja pääsiäisen lopuista narsisseista.

      Poista
  12. Kevät on peruutettu, meil tupruttaa lunta. Onneks sain iloo sun nätistä orvokistas ja varsinkin tosta purkista. Mulla on samanmoinen mummun peruina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HÖH !! Niin taitaa olla asia, meillä tulee myös jo toista päivää lunta, mutta luotan vielä siihen vanhaan sanontaan jotta uusi lumi on vanhan surma..

      Orvokki onkin hyvä virta lähde kevätmielen lataukseen, ole hyvä vain :)

      Poista
  13. Ihania juttuja viikonvaihteeseen:)
    Meillä ei ole vielä orvokkeja näkynyt myynnissä, kovasti kyllä jo odottelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän lehden kera pääsee kuin pienelle matkalle ja orvokkia voi oven pielessä ihastella mennen tullen..

      Poista
  14. Olipa sinulla nättejä kuvia ♥ Niin keväisiä ja puutarhamaisia, että :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos intopii kauniista sanoistasi, orvokistahan ei voi saada huonoa kuvaa :)

      Poista
  15. Löysinpä kivan blogin, meillä myös rintamamiestalo ja reilu, vanha piha etelärannikolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun löysit tänne :) Pitääpä tulla vastavierailulle meiltä löytyy näköjään monta yhdistävää juttua..

      Poista
  16. Onpa ihania kuvia ja tuo orvokki on kauniin värinen. Hieno minusta, että orvokkeja on nyt tarjolla montaa eri väriä, kokoa ja sävyä. Mutta harmi, että niistä on sitten vaikea valita itselle sopivat..höh..Kauniita kuvia Hanna ja tuo kasvihuone...niin ihana.
    Aurinkoista viikon loppu puolta ja aurinkoa kevääseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin orvokit on kauniita kaikki, rimpsureunaisia ja tuoksuviakin löytyy ja itse kasvattamalla saa vieläkin erikoisempia.. Kiitos kuva kehuista, hyvä mieli jäi :)

      Poista