maanantai 15. huhtikuuta 2013

Jurottajia ja jaksajia..

..kumpaisiakin löytyy taimipöydän asukeista. Tomaatit ovat näitä vahvempia ja vantterampia, chileistä taas osa on alkanut jurruttamaan kasvun suhteen paikoillaan ja muutama kadottanut värinsä.


En tiedä mikä mahtaisi olla noiden kalvakoiden ongelmana kun multa + valo on kaikilla sama ja kastelu myös. Kasvun paikoillaan polkemisen syyksi luulen liian suureen purnukkaan koulimista..


Ylä kuvan salkoruusut tarvisivat jo myös vahvempaa multaa ja suurempaa asuntoa, pari seuraaavaa viikkoa ovat vain niin kiiruisia jotta saavat tyytyä pelkkään kasteluun.


Keltaisessa purkissa on se syksyllä pulloon unohdettu maksaruoho :)


Rosmariinit on ihan hyvässä vauhdissa..


..samoin leijonankorvat ja samettikukat....petuniat taas erottaa jos on hyvä näkö..


..huonompi näkö tai silmien sulkemisen taito on lähes välttämätöntä näin aikoina kun nämä kasvatukset valtaava kodin.. Vai mitä Purlina ? Kannattaa kurkata Keltaisen tuvan ja perunamaan innokkaita ja komeita kasvatuksia.  Ja eihän tässä ole kuin tovi kun saadaan kasvatukset ulko ruokintaan :)22 kommenttia:

 1. Sulla on siellä ihan kasvitarhameininki, kuten on täällä meilläkin. Hyviltä nuo taimet näyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä "tautia" on liikkeellä ja se näyttää olevan hyvin tarttuvaa sorttia :)

   Poista
 2. No onpahan sielläkin ahdasta, huhhuh sentään! Voi meitä pöljiä ;)

  Liian iso purkki on täälläkin vähän hidastanut osan kasvua. Mä olen jotenkin ihan kauhean laiska koulimaan (perennoja lukuunottamatta) väliaikaiskoteihin ja pistän taimet yleensä suoraan niihin lopullisiin ruukkuihinsa. Mutta kai ne kitkuttelevatkin siitä ottavat kiriä jossain välissä.

  Tosi hienosti sulla on kyllä kasvia ja kasvua, vaikka se vähän ruuhkauttaakin kotia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikä nyt näytä edes sopu tuovan sitä lisä tilaa, tiiviisti vain aurinkoa kohti koko porukka kurottolee..
   Kylvettäsessä ei sitä milloinkaan ymmärrä minkä tilan nää sitten kasvaessaan vaatii, mut toivotaan jotta eivät niin nokkiinsa ota vaikka vähän joutuvat joustamaan.
   Yrttien kohdalla olen myös käyttänyt tuota samaa taktiikkaa jotta ruukun ala osaan 2/3 vahvempaa multaa ja ylös taimimultaa, niin pääsee itse vähemmällä..

   Poista
 3. No komeita ovat sinun kasvatuksesi, pienetkin. Hauska kasvihotellitunnelma :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvatuksista toiset viihtyy toiset ei, oma viihtyvyys on välillä koetuksella, toivotaan jotta kotvan kuluttua saa "lapsoset" maailmalle ja sitten tämä soovi taas unohtuu jotta tammikuussa taas voi aloittaa uudestaan :D

   Poista
 4. Paljon on sinulla siellä kasvamassa. Minä olen tosi laiska koulimaan taimia ja kylvänkin siemenet usein suoraan (ilman koulintaa) matalareunaiseen tyroksiseen kalalaatikkoon. Kylvöt teen melko myöhään keväällä, kun valoa on riittävästi. Samettiruusut olen kasvattanut näin jo vuosia ja taimista on tullut tuuheita ja tanakoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innokkaasti kylväessä sitä ei muista tuota koulimisen vaivaa mutta joillekkin se vaan on välttämätöntä. Hyvä vinkki tuo kalalaatikko kasvatus, tyroksilla kun on tuo lämmittäväkin vaikutus.
   Nää on mun ekat sammarit :)

   Poista
 5. Komeat ovat taimet ! Voisiko jonkun ravinteen puute vaivata chilejä ? Tilan puute vaivaa täälläkin, tuskailin just sunnuntaina kouliessa, että mihin ihmeeseen kaikki nunnut mahtuvat. Niinpä osa on jo ruokapöydällä asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tuota puutosta minäkin pohdin mutta sitten se mitä vitamiinia ovat vailla onkin jo hepreaa näin aloittelevalle koti kasvattajalle.. Kasvariin istuttaessa olen laittanut ruukkuun vain kanankakkaa ja joskus kastellut sillä "punaisella" joten taitaa olla aika katsastaa jo niitä marketin kasviravinne hyllyjä..
   Kroonista tilan puutetta esiintyy nyt monella suunnalla :)

   Poista
 6. Nättiä on, viidakkomaista! Samettikukkasi ovat hienoja, niistä tulee uutteria kukkijoita.

  Varmasti jurotus johtuu juuri tuosta isompaan ruukkuun vaihtamisesta, niin tekivät mulla tomaatit viime vuonna. Kyhjöttivät aika pitkään kasvamatta maanpäällisestä osastaan, kun ilmeisesti kasvattivat isoa juuriverkostoa.

  Chileille käy ilmeisesti tomaattiravinnekin, mutta minäkin olen antanut sitä, mitä kulloinkin on sattunut löytämään – ja silloin, kun on sattunut muistamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma senkun vaan tihenee :) Uutteria vahvistuksia tällä tontilla kaivataankin joten luulen jotta nousevat tuon ominaisuutensa vuoksi suosikeiksi..
   Eri vuosien "lapsukaisia" ei paranisi mennä vertailemaan, nämä vain tuntuvat kasvavan hitaammin kuin entiset. Vielähän on silti aikaa maailmalle lähtöön joten taidan lurauttaa heille jotain vahvistavaa :)

   Poista
 7. Mulla on alkanu haluttaa tomaattia minikasvariin. Tosin sen muovikatos on rikki.. se on tosi hyvä jättää syksyllä ulos ja antaa pikkupakkasten se rikkoa.. :/ Oiskohan vielä liian myöhästä laittaa kasvamaan taimia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta hankit tomskun vaikka valmiina taimena :) Jos satun innostumaan särkälle lähtöön tuon sulle muutaman alun !
   Eikös muovia vois korjata tai vaihtaa jos runko on ihan ok, ei ne tomskut niin välitä vaikka olis jesarilla paikkailtu.. Sori myöhäksi mennyt vastaaminen, alituine väsy on saanut unohtamaan blokkailun..

   Poista
 8. Ihana katsella toisten taimikasvatuksia. Vähän harmittaa, kun oma on tyhjä tänä keväänä.ehkäpä taas ensi keväänä paremmin sitten. Mutta onneksi kesän tunnelmaan pääsee ilman taimiakin.
  Toivottavasti jurottajasi virkistyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat näistä kuvista annoksen mullan tuoksua :) Vuodet tahtoo mennä niin hätäseen jotta äkkiäkös sitä taas on seuraava kevät ja silloin pääset taas mukaan tähän "hulluuteen".

   Poista
 9. Minä maltoin mieleni aika kauan kylvöpuuhissa, vasta viime viikonloppuna riehaannuin. Nyt kerätään tyhjiä maitopurkkeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitopurkit on kyllä käteviä tähän touhuun, pitäisi vain jaksaa alkaa huuhtoa niitä jo ajoissa mikä multa ainakin unohtuu aina. Onneksi on mummut ja mammat jotka voi laittaa näihin talkoisiin mukaan :)

   Poista
 10. Täydeltä näyttää! Minun pitäisi vaihtaa tomaatit jo vähän ravinteikkaampaan multaan. Niissäkin tuntuu olevan lajikkeiden välillä melkoisia eroja kasvuvauhdissa. Kirjavat ovat kiireisimpiä, amppelitomaatit hitaimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki tahtoisivat paikkansa auringossa :)
   Mulla on nyt tulossa muutama kymmen arvoituksia kun meni nimi laput sekaisin, kypsyessä sitten voidaan arvella kuka on kuka, onneksi tuon amppeli version tunnistaa juurikin tuosta kasvutavasta..

   Poista
 11. Hei, blogissani on sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia ! Mielelläni tulen sitä noutamaan :)

   Poista