sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Helmikuun helmet
Koko viikon on taas pitänyt kovaa kiirusta, mutta hei sen huomaa jopa allakasta joka näyttä jo helmikuuta. Ihanaa, kevättä kohti sitä mennään !  Kevät mielessä tein keskiviikkona pika pika täsmäiskun tampesterin ikeaan mielessä suunnitelma taimipöydästä, yhden illan ruuvailun jälkeen näyttää tältä.
Elikkä pukkijalkojen päälle nostin vanhan puuoven joka saa toimia taimi kasvattamona.
Parina edellisenä vuonna kun olen siemenistä kasvatellut on keväisin pitänyt hankkia ikkunoiden eteen kaikenlaista pöytää ja tasoa joiden varastointi on ollut hankalaa, nyt tämä viritys on helppo purkaa sesongin jäkeen. 

Samalla retkellä piti poiketa tietysti Plantageniin, harvoin kun sinne pääsee, siellä tuo himoitsemani valo oli tarjouksessa  (99,-)  joten mukaanhan se lähti :)  Pikkuhiljaa tämä harrastus näemmä kehittyy,  kolmas vuosi menossa siementen saralla ja ensimmäinen valo hankittuna.


Samasta osoitteesta mukaan muutama helmi, lempeää sinistä ja hempeää valkoista
Näitä herneen versoja olen laittanut ihan tavallisista papusoppaherneistä kasvamaan (yön yli liotus vain ensin), niitä voi napsia voileivän päälle tai pitää ihan pelkkänä kaunistuksena.


Valoisaa helmikuuta !

26 kommenttia:

 1. Niin paistaa noissa sun kuvissas toi aurinko, että häikii, silleen ihanasti. Kätevä taimipöytä, mä oon sanonu ennenkin että sä oot hoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta :) Martat on mun idoleita joten sanasi lämmittää kovasti, aivan samoin kuin tuo aurinkokin :)

   Poista
 2. Ihana taimipöytä! Meillä on taimin missä millonkin ja aina tiellä. Täytyisi itsekin väsätä joku erillinen pöytä lähelle ikkunaa:)
  Nyt kyllä on laitettava auton nokka kohti Tamperetta, jos Plantagenissa on kerran noin upeita helmililjoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin siitä tuli aika ihana :) Keväällä tuppaa tuo ikkuna tila käymään vähiin joten kaikki tasot tulee käyttöön, näin kevään alku metreillä voi ihastella noita sipulikukkia ennen taimi sesonkia. Ilman muuta kurvaat hakemaan kevättä :)

   Poista
 3. Hienon pöydän teit. Mulla on ollut vähän samantapainen suunnitelmissa tulevaan työhuoneeseeni. Katselin alkutalvesta kierrätyskeskuksesta ovia, muttei löytynyt sopivia. Olen päätynyt tilaamaan puunväriset pukkijalat ja massiivipyökkitason Ikeasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin keväällä meillä puutarhastelijoilla on niin samat ajatukset :)
   Harmi jotta et löytänyt sopivaa ovea vaikka kätevämpi siitä varmasti tulee levyllä, siinä kun ei ole noita syvennyksiä. Pukkijalat on kätevät, näissä kun pystyy säätelemään tuota työskentely korkeutta, sopivat siten moneen tarkoitukseen ja erilaisille tuoleille.

   Poista
 4. Hieno pöytä:) Ja tuo lamppu, en olekaan huomannut että sitä on tarjoushinnalla, vaikka Plantagen on ihan tuossa lähellä. Taisin olla viimeksi vain niin helmililjoissa pää kiinni, etten muuta nähnyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko :) En varmaan olis malttanut hankkia lamppua siihen oikean hintaan vaikka mieli sitä kovasti teki, tuo tarjous oli kyllä niin kiva (ja osui sopivaan kohtaan), ihan suu hymyssä ajelin takaisin löytö takapenkillä. Tykkään jotta tuo lamppu on tyylikäs ja siihen voi vaihtaa talveksi vaikka tavalliset lamput jos tuo kasvivalon liila väri haittaa.
   Ei ollenkaan ihme jotta et lamppua huomannut, se kun oli juurikin vastapäätä noita helmililjoja :)

   Poista
 5. Tuolle pöydälle mahtuu paljon taimia. Kätevä emäntä keksii ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viime keväänä taimia oli ruuhkaksi saakka joka akkunalla, tänä vuonna luultavasti laitan vähän vähemmän, mutta yhden pöydällisen nyt kuitenkin. Emäntä kiittää kehuista :)

   Poista
 6. Ihan super-upea taimipöytä! Wau, tuollaisen ottaisin kovin mieluusti itsekin. Ovia olisikin, mutta tilaa valitettavasti ei :(

  Kaunista katseltavaa tuo herneenverso ja aurinkoinen tausta, kevättä se tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Luopumista kauniimmasta pöydästä tämäkin viritys aiheutti mutta kätevä on tämä malli. Ja hätä keinot keksii, etkös sinä nikkaroinut viime keväänä sen taimi "kiikun" jossa sopi potteja ikkunalle moneen kerrokseen, siinä on tilan käyttöä parhaimmillan ja ajaa saman asian.
   Uusi valo on kyllä parhautta sekä lampusta ja etenkin taivaan mollottajsta :)

   Poista
 7. Vau, ihanan näköistä ! Ja niin valoisaa jo, upeaa. Mäkin on tiiraillut niitä yrttien vesiviljelyvalojuttuja ja sitten just tuota, minkä sinäkin nyt löysit. Tästä tämä kevät lähtee käyntiin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valo on mielstäni tosi kaunis ja tälläisessa pienen mittakaavan käytössä varmaan ihan toimiva. Ostin samalla reisulla myös sellaisen led-kasvivalo polttimon jonka voi ruuvata ihan mihinkä lamppuun vain, ajattelin virittää sen tuonne kuistille.

   Poista
 8. Kätevän näköinen taimipöytä! Ja ihania vihreitä versoja ikkunalla -kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pavun vartta pitkin kevääseen :) Kyllä nuo auringon säteet pirstää mieltä hurjasti !

   Poista
 9. Ihanan keväiset kylvöt ja varmaan hyvin toimiva taimipöytä. Kevättä kohti mennään ja juoksujalkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vielä ei ole ruuhkaa taimista joten nyt nautitaan sipulinkukkien kauneudesta.

   Poista
 10. Kiva taimipöytä, mahtuu paljon taimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemeniä on ainakin varstossa monen taimipöydällisen verran...

   Poista
 11. Upea ja näppärän näköinen pöytä, mäkin haluan tuollaisen! Kauniita ja ihanan valoisia kuvia, tuli niin keväinen olo :)

  Herneenversot ovatkin tosi kivoja kasvateltavia, täälläkin on ollut parina keväänä herkullista napsittavaa ikkunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan oven kanssa ei ole niin nuukaa vaikka vähän kastelu lipsahtisi ohi.. Pukkijaloilla oleva vara taso tai pöytä on kätevä, helppo säilyttää ja koota aina tarpeen tullen. Äkkiä sie tuunaat oman mallin, sen verran tunnen jo taitojasi :)
   Herneenversot on kyllä kivat kevään tuojat, niillä saa kevättä ruukullisen niin helposti.

   Poista
 12. Kivan pöydän keksitkin tehdä!

  VastaaPoista
 13. Hei Hanna


  Haluaisin kirjoittaa sinulle sähköpostia, voisitko kirjoittaa ensin minulle kun en osoitettasi löytänyt :) tanja@siriontime.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tanja, sähköpostiosoiteeni on hanna.pai@hotmail.com

   Poista