maanantai 22. lokakuuta 2012

Kuuran kauneutta





Ihana aamu, ei satanut vettä vaan mittarissa miinus neljä ja ulkona kaikki niin kaunista.




Olen yrittänyt opetella pienentämään kuvia jotta ei tuo kuvatili ylittyisi ja pärjäisin sillä kerran maksetulla 5 dollarilla.  Cheri Autuas olo - blogista  teki aiheesta hyvän postauksen, kannattaa kurkata jos epäröi asiassa.




Uuden kameran hankinta polttelee, niin monessa blogissa huomaan samaa kuumetta. Tämä pokkarilla (Canon PowerShot) kuvaaminen on niin helppoa ja kätevää, mahtaisiko sitä oppia kuvaamaan järkkärillä ?












Tälläisia aamuja lisää kiitos !




29 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat, saat meikäläisen melekin odottamaan jo kuuraa ;)
    Mulla myös mietinnässä kuvatila, olen toopeta tosin tehnyt kuukausisopimuksen ja melkoista ponnistusta vaatisi kaikki kuvat pienennellä ja vaihtaa blogiin -tuskin kykenen.
    Hyviä ovat nämäkin kuvasi, mutta jos järkkäriä haaveilet niin voin omaa uutuuttani suositella, eli Olympus Pen lite EPL3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuura oli aamulla vain hetken kunnes auriko sulatti sen, onneksi kerkesin nappaamaan muutaman kuvan.

      Aika mahdottomalta operaatiolta tuo kuvien jälkeenpäin pienentäminen tuntuu, huh, ei siihen kyllä jaksaisi ryhtyä. Joku jossain vinkkasi jollekkin että perustaa uuden "tilin" ja antaa vanhalle käyttö-oikeuden niin sillä tapaa saa lisää tilaa. En tiedä miten tuo käytännössä tapahtuu ja itsekkin silloin sen kuvatilan tullessa täyteen kiltisti vain maksoin uuden tilan. Nyt kun uudesta tilastani olen käyttänyt sen 1/3, yritän opetella kuvien pienentämisen jotta lopputila riittäisi.

      Kiitos vinkistä, kuuklan myös tuon mallin :)
      Helppo käyttöisestä ja sopivan kokoisesta haaveilen..

      Poista
  2. Kauniit sokeroinnit maisemassa. Meillä ei ole vielä noita näkynyt. Hyvin olet kuvasi saanut pienennettyä eikä laatu kärsi yhtään. Minulla oli ennen C:n PowerShot ja kuvaan sillä vieläkin. Hankin rinnalle saman merkin järkkärin keväällä ja minusta sitä oli PS:n jälkeen helppo käyttää. Sinulla on aina upeita kuvia. Hyvä kuva ei ole kamerasta kiinni toisin sanoen korkealaatuinenkaan kamera ei takaa hyviä kuvia, tärkein osatekijä on se, joka kameraa pitelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuura on kyllä nättiä, saisi olla enemmänkin näitä pakkas päiviä, räntäsää ei niin mukavaa olekkaan.
      Harjoittelin tuota pienentämistä ja samalla löytyi tuo kuviin kirjoittamis mahdollisuus nappulakin, kokeilin sitten sitäkin. Enkä minäkään huomaa tässä ruudulla suurtakaan eroa näiden pienennettyjen ja niiden vanhojen suoraan kamerasta kuvien välillä. Ja pieni hetkihän se on kun ihminen jaksaa katsoa yksittäistä kuvaa kun kuva tulva on tänäpäivän niin valtava.
      Samoin mustakin PowerShot on ollut tosi hyvä kamera ja plussana jotta se mahtuu takin taskuun esim. kesken puutarhailun ei tarvitse lähteä hakemaan kameraa :)

      Poista
  3. Ihania kuurankukkia! Niitä näkyi tänä aamuna täälläkin, työpaikan ikkunasta niitä tosin vaan pääsin ihailemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa jotta pääsit nauttimaan kuurasta sinäkin :) toivotaan lisää näitä tälläisiä kelejä ja jotta ne osuisivat vapaapäivillekkin..

      Poista
  4. No jopas, olitpa saanut hienosti vangittua maiseman kauneuden – maiseman, josta olen aina ajatellut vain surumielisiä aatoksia. Mutta hienolta näyttää, juuri niin kuin Cheri sanoi, kaunis sokerointi!

    Kyllä sitä kannattaa itselleen pieni joululahja ostaa, jos sellainen ajatus kutittelee... kuvaaminen on mukavaa ja uuden kameran opettelu myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasella nuo talventörröttjätkin näyttävät hyviltä, vesisateessa vaan maatuvilta menneen kesän rangoilta. Ensimmäisen kuvan hortenssia on vielä ruukussaan kasvarin edustalla, siitä huuruisesta lasista tuli oikein hyvä tausta kuvalle.

      Kun noita harrastuksia kertyy käy se kukkarolle, mutta kuten sanoit tämä kuvausharrastus on niin mukava ja kätevä se kun ei vaadi välttämättä ulkolenkkiä säässä kuin säässä. Että ehkä sijoitan verokarhun palautuksen ;)

      Poista
  5. Kauniita kuvia! En ole vielä päässyt kokemaan pakkasaamuja. Niin täällä Helsingissä kuin Kaakkois-Suomessakin on pysynyt plussan puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä se talvi sieltä tulee pian sinne eteläänkin, pikku pakkanen on kiva keli.

      Poista
  6. Aivan mahtavia kuura kuvia, jäi mieleen soimaan se Hallikaisen laulama kuurnkukka laulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no nyt kun sanoit jäi se soimaan minunkin korviin :)
      Se on ihan mukava kappale.

      Poista
  7. Onpa ihania kuvia tosiaan! Talven tulokin voi olla NIIN kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma ! Ainaisen sateen jälkeen tämä keli todella piristi mieltä, tilataan lisää kauniita ilmoja koko maahan..

      Poista
  8. Oi, ihania kuvia! Tulisipa tännekin jo pikkupakkasia, niin pääsisi pihalle ihastelemaan ihan lähietäisyydeltä :)

    Mullakin on ollut "kunnon" kamera mietinnässä jo jonkin aikaa. Siinä olisi kyllä opettelemista, mutta uuden oppiminenhan on kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkupakkane tosiaan tekee maiseman kauniimmaksi ja ilmasta nauttimisen lisäksi saa ihmiseen uutta virtaa..

      Samoin mietinnässä on. Mielessä tekee plus ja miinus listoja/laskuja jotta kannattaako ja malttaako.. Ehkä joskus kuitenkin :)

      Poista
    2. Kiitos muuten, että muistutit siitä kuvamuistista! Kävin just tarkistamassa oman tilanteeni ja ehkäisemässä katastrofin :)

      Poista
    3. Hyvä jos kerkesit ennen kuin alkavat laskuttaa.. Ihan mahdoton operaatio olisi alkaa jälkeenpäin pienennellä kuvia..

      Poista
  9. Kerrassaan upeita kuvia ja taitoa kuvaukseen on vaikka muille jakaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ehkei nyt sentäs taitoa, mutta tosi kiva kun käytte kurkkaamassa näitä..

      Poista
  10. Aivan ihania huurrekuvia!
    Ja kiitos tuosta vinkistä, että kuvia pitäis pienentää. Mun blogin kuvatilaa oli käytetty 99%.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huurre teki kukille kauniin kuorrutuksen :)

      Mun tuli jo tuo tila täyteen keväällä kun latailin vain innoissani ja tietämättä, silloin kukaan ei puhunut asiasta ja maksoin sen viisi dollaria jolla tuli lisää tilaa. Nyt kun muillakin on ollut sama ongelma ja kerta maksu on muuttunut kuukausimaksuksi niin tuo kuvien pienennys on pakko opetella. Auts, sinun tilasi on jo melko pieni, mutta kun pienentää kuvat siihen alle 800:an niin ne on ilmaisia joten saatat pärjätä tuolla vielä pitkälle..

      Poista
  11. Ihania kuurakuvia! Samoin, seuraava haasteeni ja toiveeni, ajatukseni on mennä valokuvauskurssille. :D Tämä oli myös mielenkiintoinen tieto, en ole tiennytkään että kuvatila on rajallinen. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelaguu, sinulla oli tosi kauniita lumikuvia omassa blogissasi. Tiistai aamuna kun lähdin töihin klo 03.30 oli meilläkin 3cm lunta :) töistä palatessa tosin siitä ei ollut enää tietoakaan..
      Valokuvaus kurssista haaveilen minäkin ja tarpeen se sitten olisikin jos joskus hankin paremman kameran, tällä pokarilla kun ei mitään käsi säätöjä ole tarvinnut tehdä.
      Kuvaaminen on kivaa, tekniikan opettelu vaan tökkii, ainakin mulla..
      Juu jos lataa kuvat suoraan ja suurina niin tila tulee äkkiä täyteen, mutta kun pienentää niitä niin tila on melkeimpä rajaton..

      Poista
    2. Kiitos Hanna. Itse en ehtinyt kuurankukkia kuvaamaan, kun seuraavaana yönä oli satanut lumen päälle ja kukat olivat menneet pilalle.

      Poista
  12. Pakkasherra käynyt vähän nipistelemässä kasveja. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
  13. Voi kiitos :) ja tervetuloa lukijaksi Susanna.

    VastaaPoista