maanantai 30. huhtikuuta 2012

Löytöjä

Löydöt ovat ihania, olivat ne sitten omia tai jonkun toisen tekemiä, jotakin kauan kauan etsittyä tai ensi hetkessä juuri itselleen oikeaksi kolahtavia. Tykkään lukea näistä blogeistakin aina sellaisia juttuja joissa kirjoittaja on tehnyt itselleen iloa tuottavia löytöjä, kasveja omasta pihasta tai myymälästä, kirppis aarteita tai roskislava bongauksia, ihan mitä vain..

Tässä muutama oma viimeaikainen löytö:


Tälläisiä en edes muistanut istuttaneeni, mutta voih mikä iloinen yllätys..
Samoin kuin ensimmäiset maasta ponnistavat narsissit ja Mortin lehdet.




Kirpparilta löytyi eteiseen pöytä, mielestäni ihan sopiva tuohon. Tasossa on pientä kulumaa mutta sopuisaan hintaan 35e,  on juuri passeli paikassaan.



Samalta reissulta myös pieni Rosenlew pata ja Arabian Taika kannu.

Kuljin viimeviikolla työmatkalla päivittäin erästä tietä pitkin ja huomasin sivusilmällä jotakin vaaleanpunaista. Ensin luulin että se oli joku roska ja aloin aina mennessä ja tullessa setä tiirailemaan. Harmaassa valtatien ojassa kaupungin jättömaalla se näytti niin vastustamattomalta jotta kerran oli pakko pysähtyä ja mennä tutkimaan lähempää. Paikalle oli ajettu jättömaata ja muotoiltu siitä tien luiskaa sellaisen ns. rotkon kohdalle, arvioin että kesällä oli piennar niittokone aina huitaissut puskaa ja päätin pelastaa sen tulevan kesän kohtalolta. Lähimpiin asumuksiin oli matkaa kolmisen kilometriä ja maa oli kaupungin joutomaan laitaa joten uskalsin suorittaa puskan kotiuttamisen, jättäen kyllä paikalle vieä osan juurakkoa. En yhtään tiedä mikä puska on kyseessä, mutta kaunis kevät kukinta ja voimakas ja hyvä tuoksu puskalla on.


Karussa varressa on kukkia ja pienet lehdet varsien päissä..


  ..toivottavasti sain tarpeeksi juuria mukaan ja saan sen pidettyä hengissä.
Tunnistaako kukaan kasvia ? Mieluusti kuulisin mitä tuli adoptoitua..


Värikästä ja lämmintä Vappua 
kaikille !!

13 kommenttia:

  1. Myös teille hyvää Vappua sinne, teillä kevät jo paljon pidemmällä, ei kuki täällä vielä narsissit eikä iirikset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, kylmää on täälläkin ja pakkasta toisina aamuina vielä -4 astetta joten värjöttelemään joutuvat nuo pikku kukat jotka ovat jo ilmoille nousseet..

      Poista
  2. Mukavan löydön olet tehnyt. Olisikohan tuo vaaleanpunakukkainen näsiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löydöt ovat kivoja. Kiitos tiedosta, tarkistin nyt kasviosta ja näsiä se on..

      Poista
  3. Hienoja löytöjä, ihaninta on ehkä nuo pihalta löytyvät yllätykset. Minullakin on muutama, innolla odotan, että paljastuisi mitä ne oikein ovat! Kaunis pensaslöytösi on näsiä, tiedäthän, että sen marjat ovat hyvin myrkyllisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piha yllärit on parhaita, saattavat jotkut olla piilossa vuoden ja sitten taas ilmaantua yllättäen. Tuo näsiä oli minulle uusi tuttavuus, ajattelin sen olevan joku siirtomaan mukanakulkenut puutarha karkulainen. Hyvä että selvisi sen laatu ja myrkyllisyys, olisi pitänyt tutkia ennekuin hutkia..

      Poista
  4. Oi, ihania nuo ensimmäisen kuvan kukkaset, kai jotain kuijenmiekkoja? Herkkuväri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .... öh sori, tarkoitin siis kurjenmiekkoja. Hups. :)

      Poista
    2. Juu kurjenmiekkoja ovat, syksyllä Prismasta ostin niiden pieniä sipuleita joita en nyt keväällä edes muistanut istuttaneeni. Mutta niin ihastuttavia ovat että pitää taas sipulinkukkien myynti aikaan katsella josko olisi muunlaisiakin lajeja tarjolla..

      Poista
  5. Ihania löytöjä nuo kaikki! Ja näsiää minäkin veikkasin, mutta on tosiaan vain veikkaus.

    Ja nuo kurjenmiekat, ne ovat aivan mahtavan kauniita. Ajatella, että joku noin ihana voi odottaa paukkupakkasissa maan alla... näitä täytyy kyllä upottaa omaankin pihaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi odottivat eivätkä erehtyneet nousemaan syksyllä kun oli niin pitkään leutoa. Tykkään myös noiden väristä, muistuttaa ihan vanhanajan patja matrasseja..

      Poista
  6. Olen just oppinut, että kukkasi on Näsiä.
    Sulla on jo paljon kukkia noussut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä blogistaniasta saa nopsaan vastauksia, mikä on mukavaa. Ensimmäiset kylmää uhmanneet ovat jo nousseet, uusia odotellessa..

      Poista