maanantai 27. helmikuuta 2012

Ihanaa valoa


Auringon säteitä janoaa sekä chilin sirkat että niiden hoitajan mieli, ihan selvästi voimaannuttavaa ainetta..


Ensimmäinen luokallinen koulutettavia järjestyksessä, nuoremmat vielä lastentarha vaiheessa lattia lämmityksen keskoskaapissa.


Olkkariin on kannettu huushollin kaikenlaiset tasot ja pöydät, nyt ei sovi ajatella esteettisesti.
Vaikka tämä "pöytä" on kätevyyden lisäksi mielestäni myös kaunis, ei valu ylimääräiset vedet lattialle ja saa kätevästi tuon pelli tarjottimen irti ja jalan yhdellä liikkeellä solakaksi säilytykseen.


Nämä helmikuun taimikuvat ovat mielestäni hirrveeen hauskoja kun ulkona paukkuu pakkanen, lunta on se metri ja ikkunalla kasvaa jotain joka on menossa kesäksi tuonne samalle tontille :)


Mutta voih,  vanhapoika otti ja kellahti. Niin komia kun se jo oli, eleli neljättä vuottaan uljaana.
Oma vika, syynä liian ahkera kastelu..Tervetuloa uusille lukijoille :)

10 kommenttia:

 1. Itse kans samaa tuumin, että nyt ei kannata olla turhan tarkka, kun raahasin pirtin ikkunan alle tuon pöydän rohjakkeen, johon virittelin hyvin epäesteettiset lisävalot + ne epämääräiset liharasiat ym:t, joihin kylvöjä ois tarkoitus tehdä. :D

  Aurinkoisia päiviä taimille ja taimien kasvattajalle! :)

  VastaaPoista
 2. Terhakoita taimia! Mulla on vielä siemenet pusseissa, maaliskuun lopulla ajattelin kylvää ensimmäiset. Saapa nähdä, kauanko saan pidäteltyä itseäni... :).

  VastaaPoista
 3. Ostin nyt kaupasta keltaisia päärynätomaatin siemeniä, kiitos sinulle siemen-jutustasi, en olisi muuten tiennyt sellaisia olevankaan ! Nyt ne on mullassa ja itämistä odotellaan.

  VastaaPoista
 4. Nyt se alkaa! Kohta on kaikki tasot käytössä. En ole vielä avannut siemenpusseja, mutta jotakin jo vihertää.

  VastaaPoista
 5. Vaahteramäki, Juu samoin täällä, vähän aikaa tuo pöytä määrä kirpaisee silmää mutta hetken päästä antaa jo moninkertaisena iloa takaisin.. Ja onhan pikkutaimet aina suloisia..
  Aurikoisia päiviä toivotaan ja mukavaa kevättä myös Sinulle, kiva kun löysit blogiini..

  VastaaPoista
 6. Saraheinä, Se maaliskuulla kylväminen taitaa olla viisaanpaa, mutta minä en jakasnut odottaa enämpää niin piti jo vähän kylvellä. Toivottavasti saavat valoa tuossa ikkunalla riittävästi jotta vahvistuvat.
  Ja tervetuloa lukijaksi :)

  Eija, Hih samoin itsellä, siitä tämä blogimaailma on paha paikka että näkee toisilla kaikenlaisia ihanuuksia joita alkaa tehdä mieli.. Mutta päärynätomaatteja kannattaa kasvattaa niin hyviä pieniä makupaloja ovat, melkein kuin karkkeja.

  Cheri, Sellaiset ajat on käsillä, hienot ajat, on mukava seurailla kaikenlaisia kasvatuksia ympäri suomen.. Pitkän talven jälkeen kaipaa vihreää, ja aina parempi jos sitä löytyy omalta akkunalta :)

  VastaaPoista
 7. Hauska postaus - ja niin tunnistettavat tunteet :D Kohta meilläkin olohuoneen ikkunalle kasataan jämälaudoista hyllykkö, joka ei kestä minkäänlaista sisustussilmätarkastelua, mutta niin se vaan on arvokkain "huonekalu" kohta, heh.

  Chilit näyttävät nauttivan elämästään vähintään yhtä paljon kuin hoitajansa, joten antaa talven vielä hetken uhota. Kohta tunnusväri on kaikkialla tuo ihana vihreä!

  VastaaPoista
 8. Tulin tänne vastavierailulle, kiva blogi sinulla! Hauska että käytät sanaa 'koulutettava' eikä koulittava. Juuri selailin vanhaa puutarhakirjaa viikonloppuna, ja tuosta sanasta tulee niin paljon tärkeämpi olo. :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä ne pienet taimet on sitte suloisia :). Ja aatella miten isoiksi ne kasvaa, kun vauhtiin pääsevät. Ja nuo lumet on muutaman viikon päästä muisto vain...
  Mukavaa kevättä ja iloa taimikasvatukseen!

  VastaaPoista
 10. Geranium, Samat ilot näihin aikoihin kaikilla meillä puutarha intoilijoilla näemmä, että liikkellä on " kevät jano -kuumetta" ympäri maan ;) Onneksi sitä on varastossa vanhaa pöytää ja leipälautaa kun purkkia pukkaa koulinnan tuloksena yli oman tarpeen.

  Iiris, Kiva kun poikkesit..
  Eikös niitä pidäkkin hieman kouluttaa jotta oppisivat suoraselkäisiksi kasvihuoneen asukeiksi ;)

  Multasormi, Eikös vaan, ihan vastustamattomia. En malta koulinta vaihessa heittää niitä heikompiakaan menemään ja sitten noita kertyy ihan liikaa..
  Toivottavasti ei sitä lunta ainakaan enenpää tule, kiintiö on mun pihalla ja kolalla täynnä..
  Kevättä kohti :)

  VastaaPoista