maanantai 13. helmikuuta 2012

Huomisia

Täällä juodaan tänään jo hieman etukäteen Ystävänpäivä kahvit ja teet kun huomenna saattaa yövuorolaiselta ne unhoittua, mitään kummoisempia leivonnaisia ei ole tarjolla jollei vieras (Äiti) satu niitä tullessaan tuomaan ;)

Mutta kahvittelu kattaukseen olen hieman panostanut, ja eikös kauneus ole puoli ruokaa vai miten se nyt menikään.. Prismasta löytyi ihanat hortenssiat ja piti ottaa oikein kumpaakin väriä, ruukut Sokoksen joulualeista puoleen hintaan, kupit ja kipot mummun vanhoja..

Saas nähdä kuinka kauan säilyvät, mutta kahvittelun jälkeen ajattelin istuttaa ne inan isompiin saviruukkuihin josko siten menisivät vaikka kesään saakka.


Keittiön hellan päälle löysin tuollaisen häkkyrän, siinä on mukava säilytellä kaikenlaisia aarteita, mm alati kasvavaa kahvipannu kokoelmaa.. Vanhat kahvipannut on käteviä, näin talvella kun lämmitän hellaa niin pidän noissa teräksisissä aina vettä jolloin tulee samalla hieman kosteutta kuivaan talvi ilmaan, seuraavana päivänä jäähtynyt vesi on sopivaa hapettunutta kukkien kasteluvettä ja kahvipannun on oiva kastelukannu sisäkukille: nokka juuri sopiva pieniin ruukkuihin..

Chilit ovat alkaneet heräillä, samoin jättisipulit ja latvaartisokat kun kylvöstä on nyt se viikko :)
Mitään lisä valasitusta minulla ei ole, pitäisi alkaa harkitsemaan jonkinlaista kasvilamppu systeemiä tuonne lasikuistille. Eikös ne kasvata tomaatteja oikeilla viljelmillä ledi valojen katveessa, ajaisikohan jouluvalosarja saman asian, heh, eri asia on se ettei sitä jaksa itse katsella enää näin pitkän talven jälkeen..


Alku kasvatusta harjoitan kotitoimiston lattialla jossa on lattialämmitys, sunnuntaina tuli laitettua muutama ruukku jo persiljaa ja rosmariinia.. Tästä se taas lähtee..


Oikein Hyvää Ystävänpäivää  
kaikille puutarhaystäville 
on ollut mukavaa löytää Teidät 

t. Hanna

5 kommenttia:

 1. Onpas kauniit hortensiat! Olen itse niin onneton nuiden kanssa että saan ne aina hengiltä alta aikalyksikön. Mutta kiva kun voi käydä ihastelemassa näin blogeissa muiden ihanuuksia.

  Chilit ovat minullakin ihan vaan ikkunalaudalla. Kasvilamppu olisi kellarissa, mutta on niin kamalan ruma metallihökötys että kynnys sen kattoon virittämissä on korkealla. :)

  VastaaPoista
 2. Hortensiat ovat ihania, minulla on joitakin, jotka kukkivat jo ties monettako vuotta. Tosin tänä talvena saamani juotin lähes hengiltä.
  Nyt alkoi himottaa kylvää tuota latva-artisokkaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kattaus, tosiaan! Ja ihanat pikkupikkutaimet :)

  Tuosta kahvipannuideasta täytyy antaa täysi kymppi, aivan nerokasta! Mullakin on tuommoinen häkkyrä olemassa, sitä ei ole vielä "ehditty" laittaa kattoon roikkumaan, mutta nyt voisin hyvin innostua siihen puuhaan. Noin kauniita kahvipannuja mulla ei kyllä ole, mutta niitähän voisi hyvällä syyllä yrittää hankkia, sillä kasteluveden seisottaminen tekisi hyvää kasveille. Ja pannuthan voisi asua siellä häkkyrässä, siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

  Mahtavaa, kun uusi kasvusesonki alkaa käynnistyä!

  VastaaPoista
 4. Oletpas ollut jo ahkerana kylvöjen kans.
  Minulla tuli ihan äitienpäiväfiilis, kun katselin hortensiakuvias :).

  VastaaPoista
 5. Piipertäjä, Kiitos kommentista, kauniitahan nuo hortenssiat ovat, mutta katsotaan ny kuinka kauan, taitavat olla jalostettu sellaisiksi että menevät huonoiksi jopa nopsempaan kuin leikkokukat. Hoidon määrästä riippumatta. Toivossa silti elelen :) Jep, samoin täällä kaunista kasvilamppua odotellessa.. Mukavaa kevättä sinulle..

  Cheri, Kannatta kokeilla jos onnistuu kukkimaan tulevana kesänä, aika mahtavalta ainakin pussin kuvasta päätellen näyttää. Ja niinkuin ed. kommentissasi kerroit on monivuotinen joten odotuksia ja haastetta myös tiedossa.

  Geranium, Kiitos, pikkutaimet on kyllä söpöisiä :)
  Mummuni on aina kastellut vanhalla pannulla ja nyt se on periytynyt myös minulle, että kahvia en noilla samoilla keittele. Kirppikseltä olen muutaman bongannun ja osa on talon mukana tulleita vanhoja. Nyt olisi hakusessa sellainen iso vanha pannu ihan kesäksi ulos kukkien kastelua varten.
  Samoin kevättä jo niin odotellen..

  Multasormi, On ollut niin malttamaton olo noiden "multaleikkien" suhteen, että on pitänyt jo hieman istutella, liekö vielä liian aikaista ? Tomaattien suhteen pitää vielä malttaa hetki, mutta nopsaan ne päivät juoksee.. Kiva jos kuva hortenssioista sai muitakin (kuin mie) hyvälle mielelle..

  VastaaPoista