tiistai 13. syyskuuta 2011

Vanhempia vuosikertoja

"Onnen voi löytää myös puutarhasta kstso sivut 264-265"

Löysin vintiltä muutamia hyvin säilyneitä lehtiä joita ei tullut heitettyä pois silloin
kun tämän talon ostin.Vasta eilen sateisena iltana ehdein selailemaan näitä säästyneitä numeroita.


"Etualalla ottava neitoset purjontaimia avomaalle istutettaviksi"Hienoja mainoksia joista jonkun voisi vaikka kehystää..

Voi kumpa saisin oman Porschen..


Tuossa yläkuvan taulussa on minun Taatuni (pappa) sylissään isäni.
Kuva on vuodelta 1954 ja olen teettänyt sen tauluksi
ihan pikkuruisesta tulitikkuaskin kokoisesta vanhasta kuvasta.
Oikean puoleisessa kuvassa isäni jo hieman vanhenpana
ja hevonen on vaihtunut traktoriin..
6 kommenttia:

 1. Vautsi, miten ihania lehtiä! Kelpaa noita lueskella talvi-iltoina.

  VastaaPoista
 2. Upeita lehtiä, kerrassaan!

  Olen nähnyt jossain blogissa lehtiä kehystettynä niin, että niitä ei ole tarvinnut leikellä juuri esim. jonkun mainoksen esittelemiseksi. Eli lehti taitetaan niin, että haluttu sivu tulee näkyviin ja sitten vaan koko lehti kehyksiin. Mun on pitänyt kokeilla tuota, lehtiäkin on, mutta sopivia kehyksiä en ole ehtinyt vielä hankkia.

  Meillä on muuten tässä talossa, joka on rakennettu v. 1933, muistona taloon tilatun lehden yksi numero 30-luvun lopulta. Se on siis ollut talossa tuosta lähtien, kukaan asukas ei ole sitä mukaansa ottanut pois muuttaessaan. Tosin tässä ei ole meitä ennen asunut kuin talon rakentanut mies ja yksi perhe hänen jälkeensä. Mutta mahtavaa on lukea tuota lehteä ajalta ennen toista maailmansotaa, mistään ei voi ennakoida, että semmoinen aikakausi on kohta edessä...

  VastaaPoista
 3. Ai niin, Hanna, lisäsin kivan blogisi linkkilistalleni, toivottavasti se on ok? Tänne haluaa suositella muitakin visiitille...

  VastaaPoista
 4. Cheri, niin on. Onneksi ei niitä tullu silloin kaikkia heitettyä menemään. Kun ostin tämän talon jouduin olemaan paljon töissä ja pois paikalta kun mummu ja pappa siivosivat vanhojen asukkaiden tavaroita ajatuksella nuorempi emäntä näitä tuskin tarvitsee.. Nyt miettii mitä kaikkea olisi voinut säästää. Mutta onneksi sentään jotain on säilössä.

  VastaaPoista
 5. Geranium, hyvä idea tuo, tarvitsee varmaan valkata vain sellainen kehys johon mahtuu vähän paksumpi kuin paperi/kuva.

  Ompas vanha lehti ja hienoa jotta on säästynyt näihin päiviin. Näitä on aika huikea lueskella, niin paljon on maailma tuosta ajasta muuttunut ja vieläpä nopiaan. Parempaan vai huonompan, vaikea sanoa..

  Ja sopii tuo linkitys, en itse älynnyt kysyä sinulta lupaa tuohon omaan linkitykseeni, siitä on vain helppo huomata kun on ilmestynyt uusia juttuja..

  VastaaPoista
 6. Maailma tosiaan on muuttunut huimasti noista ajoista... tulee mukavan lämmin olo, kun lukee ilmoituksen, että "hansikas löydetty Mannerheimintieltä", heh.

  Kysyin lupaa linkitykseen, kun multakin on joskus kysytty, mutta ei se varmasti mitään pakollista ole :) Kiva on tosiaan itsekin heti löytää tuorein päivitys - meinaa omat jorinat jäädä kirjoittamatta, kun muilla on niin kiinnostavia postauksia...

  VastaaPoista