keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Pirtin portailla


Syystuulet tuo mukanaan pakottavan tarpeen tehdä asetelmia. Pihalle, sisälle, eteiseen, kukista, tyynyistä, kynttilöistä, kurpitsoista, kivistä, valokuvista, tauluista, valoista. Mistä vain löytää jotain siirrettävää joka on uudelleen aseteltuna niin paljon kauniimpi kuin ennen. Siirtelyn jossain vaiheessa alkaa esiintyä tarpeita, puutoksia ja välttämättömiä hankitoja.Kesä asetelman jälkeen tarvitsin iloa ja valoa portaille, ajatuksena yhdellä kanervalla kaupasta pois.
Tuli kaksi, marja- ja tavallinen. Tuli niille pläkkipellipurkit, ja koriste kaali. Tuli paljon iloa ja Terrasta vielä valoa.
Tuohon lamppuun laitoin sellaisen valon määrään mukaan syttyvän ja sammuvan polttimon.
Myös noihin kiinteisiin ulkovaloihin sellaiset voisi asentaa, ovat käteviä kun voi pelkällä polttimolla muuttaa ne itse toimiviksi.
Yritän nämä Plantgenista kesällä ostamani kivikko kasvit talvettaa kellarin portailla, nuo tavaliset mehitähdet ovat olleet siellä ihan tyytyväisiä kunhan muutaman kerran olen vain muistanut pumppupullolla suihkautella.
Äidin komeamaksaruohon talvetin myös siellä viime talvena, se alkoi kuitenkin tupeen alta puskea jo helmi maaliskuussa uutta versoa. Nyt se on sitten tosi komia, noin metrinen puska, joten ehkä laitan omani maahan talveksi.

Nyt saa syksy tulla..

4 kommenttia:

 1. Ihania asetelmia, kauniin syksyisiä,pitäähän niitä jo syyskuussa värkätä, että edes kerkiää niistä nauttimaan, kun se lumet läiskäsee päälle, niin siin se on...ei näy enää.
  Miekin hain maanantainan metsästä vähän tykötarpeita, mutta täällä on ollut pari viimeistä päivää niin kauhean sateista, ettei ole asetelmien teosta tullut oikein mittään.
  Mukavaa syys viikon jatkoa sinulle Hanna.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kelpaa syksyn saapua kun on noin hieno vastaanotto. Näyttää tosi kauniilta ja rauhalliselta, hyvä idea tuo valon määrän mukaan syttyvä lamppu, en tiennyt sellaisia olevankaan. Meillä on niin sateista, ettei tule mieleen syysasetelmat paitsi sisällä.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunista! Kyllä tuo kanervanpunainen on sitten syksyyn ihan loistoväri. Ja lyhty on kiinnostavan muotoinen, oikein tyylikäs.

  Täytyykin katsoa tuota omaa sisääntuloporrasta vähän sillä silmällä, että tarttisko tehdä jotain ;)

  VastaaPoista
 4. Tuija, niinhän se on että nyt niistä nauttii eniten. Se saa huononpanakin päivänä kotiin tullessa hyvää mieltä pintaan kun ensinnä näkee jotain nättiä..

  Cheri, kiitos kiitos.. Täällä kanssa satanut jo pari päivää putkeen, tarvii alkaa kuljettaa ulkoruukkukasveja katoksen alle jotta kuivuisivat ennen talvettamista.
  Sitä kun pääsee harvoin täältä marketin lamppu hyllylle, menee aikas pyörryksiin, niin paljon on vaihtoehtoja. Sattumalta löysin tälläisen, ja on kyllä kätevä siinä on sellaine sensori joka haistaa tuon valon. Näitä sai myös sellaisiin ulkovaloihin joissa ei ole lasikupua itsessään. Että uudella polttimolla vanhasta lampusta tuli uusi. Toivottavasti myös säästää sähköä samalla..

  Geranium, kiva kuulla.. Syksyä se on jo kun kanervia ilmestyy asetelmiin ja siitä tuo perinteinen väri on hyvä että näkyy myös sen tulevan lumen alta pilkistäessä..

  VastaaPoista