lauantai 18. kesäkuuta 2011

Tappioita ja investointeja

Silloin kun ihastuu johonkin ei ensimmäisenä ajattele järjellä.. Näin kävi myös tälle Tädille taas kerran, valitettavasti.. Juhannuksena 2010 tuli kannettua puutarhakaupasta rusokirsikka Kikushirade, jonka sukupuussa luki kyllä vyöhyke 1.. Minulla kai aurinkolasien tilalla vaalean punaiset okulaarit, ja palava rakkaus rinnassa.. Osto hetkellä siinä oli ihanat kukat ja muutoinkin komea puu sai pihasta paraati paikan..
Talvella puutarhalehtiä lueskellessa unelmoi jo tulevan kesän kukinnasta niiden mukaan sen piti olla unohtumaton näky.. Keväällä seurasin silmuja, seurasin viime viikkoon saakka, ei mitään eloa..

Ensimmäisessä kuvassa puu näkyy penkin vasemmassa kulmassa, kolmessa muussa kulmassa on riipparaidat..


Menetetyltä näytti, harmitus oli suuri koska tämä on ollut rahallisesti kallein yksittäinen puu jonka olen koskaan ostanut.. Puun kaatoon ryhdyttyä huomasin jotta juuressa näkyi eloa, mutta koska väärän vyöhykkeen asukas oli mun pienen pihani parhaalla paikalla en tahtonut siihen kasvavan mitään puskaa..
Kaivoin kaverin ylös, nipsasin latvat poikki ja siirsin sivummalle, josko siihen juurelle ostaisi myöhemmin jonkun kährön..Eikun puutarhakauppaan hakemaan uutta puuta tilalle..  (oho, tuli ainoa naapuri myös kuvaan mukaan)


Ja opinko mittään ?  Vissiin ihan vähän sillä tilalle tuli riippajalava joka sopii vyöhykkeelle I-II ja minähän asun edelleen täällä kolmosella..  Josko nuo ilmastonmuutokset on muuttaneet vyöhykkeitä niin voipi menestyä hyvin, mutta mikäli vanhat merkit pitää paikkansa joudun taas ensi kesänä ostoksille.. Ja nyt pitää ottaa mukaan joku joka vetää ponnarista jos näitä väärän vyöhykkeen yksilöitä kuskaan kassalle..

Torstaina alkoi kasvihuoneen pohjien teko, viimeinkin, josko sitä vaikka juhannukseksi..


Ja loppuun hyvä ostos, kestää säätä kuin säätä ja vuosia..                                                               .. tässä alla alkuperäinen versio Papu :)


3 kommenttia:

 1. Tuota väärän kasvin ostamista sattuu aika monelle, varsinkin täällä Lapissa, V-VI -alueella. Varsinkin kun Terrat, K-Raudat ja Agrit on pullollaan etelästä tuotuja kasveja.. Hmph..itsekin erehdyin ostamaan muutaman, mutta niiden PITÄISI täälläkin menestyä. Täytyy vaan toivoa että ne ymmärtää koska syksy tulee ;)

  VastaaPoista
 2. Täältähän löytyi ihana piha! Ja ihana Papu =).

  VastaaPoista
 3. Mari, juu sitä ei aina pysty vastustamaan kiusausta eikä muista jotta ollaan vähän pohjoisempana kun Hollanti.. Ruukku kasvatus on siitä hienoa, että voipi kokeilla niitä erikoisempia jos vain on talvi säilytys mahdollisuus.. Kiva kun poikkesit pihallani, olen monesti käynyt ihailemassa miten uusi pihasi valmistuu..

  Piipertäjä, mukavaa kun poikkesit ja tervetuloa toistenkin kyläilemään :)

  VastaaPoista