perjantai 1. maaliskuuta 2013

Sipulin voimalla






Marraskuun alussa ruukkuun istutetut ja kellarissa talvehtineet ale-sipulit ovat nyt kukassa.



Viikko takaperin kannoin ne istutus pöydälle ikkunan eteen, silloin ei vielä ollut yhtään nuppua, nyt niitä on jo monta. Mitä myöhemmälle malttaa lykätä tuota istutusta sitä varmemmin tulppaanit jaksavat aueta, edellisellä kerralla olin istutusten suhteen liian hätäinen ja silloin eivät tulppaanit jaksaneet kukkia näin hyvin.




Tämmöistäkin projektia aloitin yhtenä päivänä.. valmista tulee toivottavasti joskus..


nyt

Mukavaa viikonloppua !


ps. multa vinkkejä otetaan edelleen mielellään vastaan alemmassa postauksessa.

23 kommenttia:

  1. Upeanväriset tulppaanit! Hyvää viikonloppua, Hanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne hän on kuin suoraan sun maalauksesta :)
      Viikonloppuja !

      Poista
  2. Hienon värinen tulppaani. Tuosta lipastosta saa vaikka mitä. Laitahan kuvaa siitä, kun saat valmiiksi.
    Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tahtoo nuo tuunaukset aina jäädä puoleen väliin, toivotaan jotta löytyy aikaa saattaa tämä loppuun..
      Tulppaanista löytyy väri poweria. Reipasta viikonloppua !

      Poista
  3. Upeasti olet saanut tulppaanit kukkimaan, vau! Vanha kaappi on hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sinnitellyt enkä ole sortunut ostamaan leikkotulppaaneja, tuli silloin syksyllä ostettua monta pussia sipuleita joten näillä mennään.. Kaapissa on varmaan viisi kerrosta eri värisiä ja aikakautisia maaleja, hioa saa siis vielä tovin..

      Poista
  4. Ihanasti kukkii tulppaanit! Minullakin on kellarissa pari ruukullista tulppaanin sipuleita kasvamassa. Toisen ruukun voisikin ottaa jo sisälle vihertymään ja kukkimaan, toisen voisi jättää huhtikuisen parvekkeen iloksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ne sieltä nousivat :) Oi joi sinulla on edessä vielä hienot parveke kelit tulppaanien kera, siellä niiden kukinnasta pääsee nauttimaan pitenpään kuin täällä sisällä.

      Poista
  5. Olen yleensä laittanut tulpaaneja ruukkuihin syksyllä, mutta en koskaan kukittanut niitä sisällä vaan vasta kuistilla kun kevät jo lämmittää. Hienostihan ne kukkivat sisälläkin. Tuo kaappi on oikea aarre!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaappi on isoisän äidin vanha ja taas tulee yksi väri päälle lisää uudelta sukupolvelta, nyt tosin poistin alta nuo edellisten vuosikymmenien värit :)
      Näissä tulppaaneissa alkoi olla jo niin kovasti kellarissa kasvua jotta päätin tuoda ne jo sisälle, ja nauttihan niistä näinkin..

      Poista
  6. Voi että näyttää jo niin keväältä blogissasi. Ihanaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla pitkästä aikaa Multasormi :)
      Juu kevättä on kun ei katso pihalle, meilläkin on vielä metreittäin lunta maassa..

      Poista
  7. Etsiskelen tässä tietoa aprikoosipuun lannoituksesta mutten löydä mitään. Jokos sinä olet aloittanut aprikoosin ja persikan voimittamisen vai koska sitä pitäisi aloitella ? Oma puuni on varastossa kovaa vauhtia aloittamassa kasvuaan. Pitäisi varmaan pian muuttaa se isompaan ruukkuun, se asustaa vielä taimitarharuukussaan.

    Keväistä päivänjatkoa sinulle ! Täälä ainakin aurinko paistelee hienosti eilisen lumimyräkän jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just männä viikolla kävin pitkästä aikaa tallissa vilkaisemassa kuinka aarteet voi ja samalla heitin niiden juurelle pari lapiollista melko sulaa lunta herättelemään juuria. Mullahan tuo talli on kylmä joten ihan vielä ne ne ole heräämässä vaikka silmut on jo hiukan kasvaneet. Lannoittanut en niitä mitenkään erikoisesti ole, kanankakka vettä vain muutaman kerran sitten kesällä. Tänä keväänä ajattelin (ehkä) istutta ne maahan, ovat nyt kolmatta (saattaa olla jo neljättä) vuotta asuneet noissa suurissa muovi saaveissa..

      Poista
    2. Taitaa meidän varasto olla vähän liian läämmin n. 8 astetta, kun katsoin äsken siellä kasvavan kukkanuppuja :O Pitääpä mennä kameran kans uudestaan. Kiitti lannoitevinkistä.

      Poista
  8. Oletpa onnistunut hienosti tuossa sipulin sisäkasvatuksessa, aivan ihanat tulppaanit. Minä kokeilin kerran ja lannistuin heti. Kaappi on todella hurmaava, jännityksellä odotan mitä sille teet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt natsasi näiden kanssa :) välillä onnistuu joskus ei, syynä voi olla sipulitkin, kokeile vain uudestaan. Tai varmemmassa tallessahan nuo on maassa ja oi sitä oikeaa kesän heräämisen aikaa sitten kun ne sieltä maasta ponnistaa. Miten sitä jaksaa odottaa..

      Poista
  9. Oi, ihana tulppaani-istutus! Täytyy laittaa vinkki korvan taakse – jos siis ymmärsin oikein, että ulos tarkoitettuja (ei esikäsiteltyjä) sipuleita laitoit multiin, ja ruukun kellariin noin 4 kuukaudeksi? Olivatko valoisassa siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimeässä ja kylmässä kellarin nurkassa ne kököttivät ja sieltä sitä alkoi vain nousta eloa, toin ylös valoon kun olivat viiden sentin mittaisia. Normi ulko tulppaaneita ovat ja pussilla taisi olla hintaa loppu aleissa se 2e, joten kokeilla kannattaa ehdottomasti.

      Poista
  10. Hieno väri noissa tulppaaneissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikkaita kevään tuojia nuo kaikki sipulinkukat. Onneksi en laittanut valkoisia syksyllä ruukkuun, sitä väriä kun saa kolailla tarpeeksi joka päivä ;)

      Poista