keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

MotissaPaitsi jotta olemme saaneet nauttia taas parista kymmenestä sentistä uutta valkoista huttua niin minä tekniikka tumpelo menin ja ostin uuden puhelimen, äly sellaisen ja olisi pitänyt tietää että jos on käyttäjällä vähän älyä niin ei nuo kaksi sovi yhteen. Melkein kolme päivää ilman omaa luuria, huh huh sanon mää, koville otti mutta nyt on omppu auki ja uuden oppiminen voi alkaa.


Toinen motittaja on auto joka mokoma meni eräänä aamuna kesken työmatkan hieman holtittomaksi, etu rengas vain, mutta kun meidän pitäjän kirkolla on joka rengasliike jo siirtynyt myymään kesärenkaita !!??!!  Laki taitaa antaa jo luvan ajaa kesäkumeilla mutta jotenkin kun tuo aura tulee tänne sivu kylille vasta siinä puolen päivän jälkeen ei viitsisi vielä siirtyä niihin. Juu, tilaukseen meni ja sarja saapuu kahden viikon kuluttua, on kuulemma harvinainen koko..


Kolmas motti on kurssi jolla vietän rattoisasti kaikki viikonloput kahden kuukauden ajan. Valmistuminen on muutaman viikon, kokeen ja testin jälkeen edessä. Kunhan vaan nyt pysyy terveenä ja jaksaa..


Seuraava asia mielessä sitä porskutellaan etie päi :)


Kuva on almanakasta maaliskuun kohdalta.

14 kommenttia:

 1. Mä aivan lumoonnuin kuviisi, varsinkin nuo heinäseipäät on niin ihanat. Olen koittanut jostakin itselleni muutamaa haalia, tuloksetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuut kesällä poikkeen niin eiköhän täältä muutama jouda mukaan. Sateisina kesinä on meillä vielä joskus jouduttu seivästimään, mutta ens kesähän ei ole sellanen..

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja tuo alin on myös jotenkin niin lohduton! Lunta ja lunta ja kevät pitäisi jo olla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan jotta nuo kinokset haihtuu pika pikaa ja maata tulee näkyviin :)

   Poista
 3. Voi mikä seiväs-apaja! Mun piti saada viime syksynä iso kasa noita, mutta nehän olivat mennyttä seivästä eli iso kasa lahoa.. Tuo viimeinen kuva on niin ihana ja hauska, että oikein nauratti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan seiväs minkä teki, tuo säilytys on kyllä haastavaa kun aittoja ja latoja täytetään muilla "romuilla" niin yleensä ne seipäät viskataan ensi töiksi joko uuniin tai kuusen alle metsikköön ja kun niitä ei ole millään käsitelty niin se on aika pian niiden meno. Mutta uusia pystyy myös itse tekemään kuusi rangasta (muistaakseni), se käytön patina ja harmaus vain puuttuu. Blogistaniasta löytyy monenlaista hienoa jota näistä on tuunattu, uutta elämää vanhoille tarve esineille, toivottavasti löydät uuden apajan, sinulta kun löytyy aina niin hienoja ideoita miten vanhasta tulee jotain täysin uutta.

   Poista
 4. Harmaat rakennukset lumoaa minut täysin! Kuvissasi pysähtyy aika*huoks*
  "Mottikokemuksia" joskus minullakin ja kummallista miten ne sakkaa samaan kohtaan "isoksimotiksi"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman puhelinta tuo aika tuntui todella pysähtyneen ;) Toisaalta oli hienoa olla hetki täysin tavoittamattomissa, olo oli kuin olisi kadonnut maailmasta ja oravan pyörästä. Mutta toisaalta oli huoli jotta jos joku tarvitsee juuri mun apua niin sitä en pysty antamaan. Sakkautumien on niin "hauska" ilmiö, joskus sitä vain kaikki alkaa "padota" samaan aikaan, ei auta kun alkaa selvittää sitä sumaa yksi ongelma kerrallaan. Kyl se siit piial lähtee, on meidän kylällä kulkeva sanonta, tiedä mitä se sitten tarkoittaa mutta niin se varmaan on..

   Poista
 5. Rengasliikkeet ja yleensäkin autokorjaamot ovat mielenkiintoisia. Raha kelpaa ja sitä nyhdetään surutta. Uutta tilalle vaikka vanhankin voisi kunnostaa helposti.
  Rengasliike ilmoitti ettei löydä reikää, jos se ei vuoda kunnolla. Reiän etsimiseen tarvitseekin paljon eksoottisia välineitä. Kuten paljun, vettä ja saippuaa. Niinpä sitten itse hain reiän. Tuon jälkeen on tullut korjattukkin reiät itse. Helppoa ja halpaa, eikä tarvitse varata aikaa tai odottaa seuraavaan arkipäivään. Mutta omituiselta tuntuu pelkkä kesärenkaitten myynti tähän aikaan.

  Tsemppiä kurssille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä, sitä todella tarvitaan :)
   Varastot on kalliita joten kaikki pitää aina tilata ja sitä myöden saadaan laskuttaa ehkä vähän enemmän kun asia ei hoidu yhdellä käynnillä, vaikka asiakas olis valmis maksamaan jo siitä sen saman jotta saisi heti asiansa hoidettua. Taitaa noissa renkaissakin olla samat kausi ajat kun vaatteillakin, bikineitä ei löydä talvella eikä villahousuja kesällä :)

   Poista
 6. Voihan kesärenkaat :) Kahden viikon kuluttua? Alkoivatko ne vasta valmistaa talvirenkaita :)
  Nykyisin voi joutua odottamaan varaosiakin kauan, sillä lähimmät varastot saattavat olla hyvinkin kaukana.
  Talvi kiristää vielä otettaan, mutta jossain vaiheessa sen on luovutettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu u ja piitkä huokaus päälle.. On vissiin mennyt nastat hyvin kaupaksi kun ei mitään merkkiä tuota kokoa löytynyt ja kävin sentään kysymässä paristakin liikkeestä, eikä löytynyt edes yhtä vanhaa tuon rikkuneen tilalle jote nyt on ajettava harkiten kun on erikokoinen kesärengas vanteineen sen rikkeimen tilalla..

   Poista
 7. Ja onko se vieläkin niin kun nainen menee autokauppaan, tai rautakauppaan tai tämmöseen huolto-,rengaspaikkaan.. niin saadaan huonompaa palvelua tai ei palvella ollenkaan. Tai ainakin nihkeästi. No onneksi nyt on jo rengaat tilattu ja alkaa varmaan kääntyä jo voiton puolelle. (yritin tsempata, toiv. edes vähän onnistuin.. :]) Toivottavasti olet saanut laina pirssin tai keinon että pääset töihin.. Seipäät, tahtoopi myös! No sellaisia on myös hakusessa, ja niille taitaa olla aika kova kysyntä tänä päivänä ja pitävät aika kovaa hintaa, ilmeisesti, sen vuoksi, en tiedä. Näin ajattelen. Vaikka eipä mulla kovin pitkälle tarvi mennä kun ehkä muutaman sitten kesän tullen voin napsia parempaan talteen. Olen kotoisin maalta ja meillä viljellään peltoja ja ennen oli elukoitakin, kanoista - kissoihin ja kaikkea siltä väliltä. Se on muuten katoavaa kansanperinnettä tuo heinäseipäille heinin laitto. Nykyään kun on kaikenmaailman kuivurit sun muut, käärintä systeemit, ja rattorin munat. Täälläpäin tehdään myös haasioita. Niillä kuivaa heinät paremmin ja ilmavammin. Seipäille tahtoo joskus homehtua, eivät kuiva niin hyvin. Mutta haasioissa on eri työ pistää ne pystyyn ja purkaa. Tai ei meillä, mutta kun mennään mieheni kotipaikkakunnalle siellä on enemmänkin. Se on tästä muutamia kymmeniä kilometrejä etelään. Tulipas tarina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä se niinkin kai on, nyt ei varmaan olisi saanut murinallakaan niitä nopsempaan.. Itse oon aika miehisellä alalla töissä ja väliin tulee kyllä katseita ja kysytään että sinäkö tulit tätä hommaa hoitamaan, muutosta on silti jo tässäkin tapahtunut ja harvempaan on jo jääneet nuo ihmettelyt.
   Näillä sivu huudeilla tuo kottero on tuiki tarpeelline, onneksi sain lainaan toisen..
   Meillä oli täällä kylällä joku talvirieha sunnuntaina ja eräs isäntä oli tuonut "kokkoon" koko kuormallisen seipäitä, olisi niistä moni varmaan ollut kiitollinen. Tuo haasio on mulle ihan uusi juttu, kiva kun kerroit siitä. Meillä on ollut lehmiä ja hepoja, silloin piti vain seivästiä jos ilmat ei muuten olleet suotuisat. Enää ei ole karjaa joten joskus tehdään paaleja ja jos kaadetut kastuu niin ei tule niin suurta surua. Mutta koskaan kun ei tiedä mihin maailman meno muuttuu niin on hyvä pitää vähän näitäkin tallessa..

   Poista