sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Mukuloita, poikasia ja pistokkaita..

Huh kun on pitänyt kiirusta työrintamalla, omien töiden lisäksi kun pitää (tai saa kuinkapäin sen ottaa) tehdä talvilomalaisten vuorot. Muutama viikko vielä ja sitten päästään normi aikatauluun.

No kerkesin sentään pika pikaa poikkeamaan Kodin Terrassa hakemassa "jaksamista"..
Sitä kun yövuorossa suunnittelee esim tulevan kesän pihan laittoa, niin kummasti ne tunnit juoksee nopiampaan. Rintamapiha Hannalan kesän 2012 värit :


Viime kesäisten daalioiden jatkoksi hempeitä vaaleanpunaisia

Nämä gladiolukset tuli valittua hiukan psykedeelisimmissä väreissä, ajattelin laittaa ne mustiin ruukkuihin tuohon kasvihuoneen edustalle, josko se hiukan lieventäisi tuota väriparia.
Jotenkin nyt itseäni kiinnostaa tuo vihreä väri kukissa, haavelistalla on myös se Pionien Kodin viherän värinen pioni vain hinta erottaa vielä meitä.Petunia siemen pussi Purple Piroutte näytti myös erilaisen jännältä, mutta myönnettävä on että aika ei vain riitä, jääköön siis tuleville kesille tämän kasvatus yritys. 

Muutama uusi pelargonian pistokas. Työmatkani varrella on sellainen pieni puutarha, lumihankeen oli ilmestynyt kyltti pistokkaita joka veti mangneetin lailla puoleensa ja eikä näitä pieniä alkuja voinut vastustaa. Munankuori, tuoksu ja kaksi muuta, kpl hintaan 1,40.  Mutta en huomannut pyytää kirjoittamaan lajeja ylös joten nyt odotellaan mitä tuleman pitää..

16 kommenttia:

 1. Kummasti vaan tulee lisää virtaa siemenpussien rapistelusta. Kohta on jo maata näkyvissä ja siitä alkaa nenä maassa kulkeminen. Jaksamista työkiireisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä uskoisi että pienistä siemenistä kasvaa suuri ilo, ja joistain vieläpä hyötykin.. Seinustoilla on täällä jo ihan pieniä kohtia joissa näkyy maata ja kivien juurilla myöskin. Johtuneekohan tuo kivien alusien nopeampi sulaminen siitä että se varastoi lämpöä ? Ainakin siinä olisi hyvä paikka ensimmäisille sipulikukille.

   Poista
 2. Meidän pihalla taitaa olla samanlaisia värejä ensi kesänä. Itse mietin tuota vihreää gladiolusta, mutta en sille keksinyt paikkaa, joten jätin kauppaan.

  Petunia eri variaatioineen näyttää olevan minulle tuskainen kasvi. Aina silloin tällöin sitä kokeilen, mutta mitään itämistä ei tapahdu :/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittuja värejä :) Hassua miten nyt jalostetaan vihreitä kukkia kun sitä vihreää eri sävyissä on jo kesä muutoinkin tulvillaan, muotijuttu kai. Nämä on mun ensimmäiset gladiolukset ikinä enkä tuota petuniaakaan ole ennen kasvatellut. Hyvä että siirsin petunian kokeilun ensi vuoteen josko sitä olisi taitoja silloin jo hieman enemmän..

   Poista
 3. Hei Hanna, minulla on sinulle blogissani pieni juttu: http://piharemonttia.blogspot.com/2012/03/kaunis-blogi.html

  VastaaPoista
 4. Hih, minullakin on sinulle tuollainen tunnustus, käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, hauskaa jotta tykätään :)

   Poista
 5. Hei, löysin blogiisi Cheriltä saamasi tunnustuksen perässä :) Onnea tunnustuksesta ja tulen toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tämä blogien lueskelu on mukavaa kun aina löytää uutta ja uusia blogeja vain klikkailemalla sivulta toiselle.. Kiva kun löysit pihalleni, ja tervetuloa taas piipahtamaan sekä kiitos onnitteluista ja kommentista.

   Poista
 6. Surffasin blogiisi Annun blogin kautta :)

  Minäkin suunnittelen pihaa ja muita kivoja juttuja yövuoroissa!
  Ihanaa kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se että pohtii kivoja juttuja niinä yön pisimpinä tunteina saa valvomisen tuntumaan helpommalta. Kun vain löytäisi niille kaikille hyville yöisin tulleille sunnitelmille sen ajan ja tekijän joka ne toteuttaa.. Noo ehkä pitää ottaa vaan kunnon unet, ni ne villeimmät suunnitelmat hieman laantuu..
   Kiitos kommentistasi ja mukavaa kevättä myös sinulle.

   Poista
 7. Ihania värejä olet sommitellut! Kyllähän tuollaisia hahmotellessa yövuoro varmasti sujuu rattoisammin... pitäisi olla kaikille yövuorolaisille lakisääteistä se :)

  Jännä nähdä, mitä ihanuuksia pelargonian taimista tulee. Tuollaisia yllätyksiä olisikin kiva saada jostain, täytyypä alkaa tarkkailla tienvarsien kylttejä vastaavan tarjouksen varalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu tuo lakisääteisyys :)

   Siellä taimistolla oli kyllä pottien päissä nimet, mutta en huomannut pyytää kirjoittamaan niitä sanomalehtitötteröiden kylkiin, joten nyt on omat yllätys pistokkaat tulossa. Pukin puutarhan tilausta odotellessa nautin näistä, ja ne sitten nimeän heti..

   Poista
 8. Ostelin syksyllä useampia alennus pensaita, nyt jännittää ehtivätkö juurtua ja miten kestivät talven. Hetki tosin vielä menee, lunta meillä vielä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi alma/anette.
   Samoin, minä myös teen vielä lumisessa pihassa kierroksia ja jännitän mitkä yksilöt ovat selviytyneet talvesta, tuntien välillä suurta iloa ja vastaavasti harmitusta.
   Alennus pensaat ja perennat on parhaita, niitä tosin tulee hankittua aina määrällisesti hiukan myös ohi tarpeen..

   Poista