tiistai 8. marraskuuta 2011

Teet täydenkuun aikoihin

Hei siellä on ulkona hieno kuutamo, kannattaa lähteä sitä ihastelemaan, torstaina kalenterin mukaan se on täysi mutta kyllä tuo jo minusta melko täydelliseltä vaikutti.


Toisessa suunnassa taas taivas oli tumman purppura, en nyt muista mitä vanhakansa sen tiesi kertovan, mutta nenänpäähän tuntui josko se nyt jo alkaisi kylmenemään..


Kasvihuoneessa tuikkii keinotekoinen tähtitaivas..


Perjantaina käväisin Turun puolessa ja pikkusisko vei minut kirpparille, oli kyllä loisto reissu niin hyviä löytöjä mielestäni tein. Varsinkin kun en ole moniin vuosiin kirppiksellä piipahtanut tuntui jotta mopo vähän karkasi käsistä. Onneksi pääsen niin harvoin täältä mihinkään lähtemään ettei tuosta "metsästyksestä"  tule tapa.



Tälläiset teekupit bongasin hiumaan 2,5e kappale hintaan, ovat tuollaista paperin ohutta posliinia ja luulen jotta osa kuvista on käsin maalattu koska ovat kummassakin parissa toisiinsa verraten hieman erilaisia. Syy miksi nämä koppaan eksyi on noissa kuvissa olevissa viiniköynnöksissä, pithän "viinin viljelijän" nämä saada, hih..


Eivät ole varmaan mitään keräily harvinaisuuksia mutta luulen jotta ikää voi olla jo jokusia vuosia, sillä äidilläni on myös kaksi paria vähän vastaavia ja hän on ne saanut mummoltaan joka on taas saanut ne kihlajaislahjaksi joskus kolmekymmentä luvun aikoihin.



Tälläinen leima tuolla pohjassa oli


Teeni aion juoda vastakin arkisesti muumimukeista..



Aamut aloitan aina Twiningsin Earl Greyllä, iltaisin pidän eniten tuon saman merkin Green Tea & Lemonista sekä Camomile, Honey & Vanillasta. Sitten jos töissä on aamuyö vuoro ja pitää illalla saada aikaisin uni juon Nordqvistin kofeiinitonta Croco Rooibos teetä. Jossain olen nähnyt myös mainostettavan oikeaa uni teetä, kokeillut en sellaista ole kun tuo edellinen on minulla ajanut tuon saman asian, kahvia en muuten ole vielä tähän ikään mennessä maistanut, enkä taida siihen enää opetellakkaan. Tuo kuvassa näkyvä kahvinkeitin on vieaita varten, että kahvit kyllä vieraille tarjotaan..



Muita kirppis löytöjä pikapuoliin, nyt vielä ulko kierrokselle, saunaan ja "uni"-teetä suosikki kuppiin josko ne auttaisivat tuohon kuu unettomuuteen..





7 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia pimeästä ajasta!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa tunnelmaa, ja kivat Japani-aiheiset kupit! Minäkin olen teenlipittäjä (heh), aamulla mustaa ja illalla vihreää. Siinä välissä useimmiten mustaa, kun harvoin on töissä muunlaista tarjolla. Jos eteen osuu hyvää haudutettua teetä, niin onhan se aika juhlavaa :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavia tunnelmakuvia. Kivat on valot kasvihuoneen katossa.

    VastaaPoista
  4. Hei! Ihan pakko kommentoida nyt... Toissa kesänä ajelin usein eräästä pienestä pitäjästä kohti isompaa kaupunkia ja ihastelin aina siinä matkan varrella ollutta ihastuttavaa maitolaituria ja mäen päällä ollutta kivan oloista taloa - ja mietiskelin, millaisia asujia talossa mahtaakaan asua... Hassua on, että vastauksen löysinkin vähän aikaa sitten ilmeisimmin täältä sinun blogistasi! :) Viime viikolla ajelin taas samaisella reitillä tyttäreni kanssa, ja kyllä: maitolaituri ja sininen talo olivat blogista tuttuja :) Olen itse kotoisin siitä melkein naapurikunnasta, nykyisin asustelen muutama sata kilometriä kauempana. Halusin vain kertoa sinulle tällaisen - vähän pöhköä...? No, joka tapauksessa, sinulla on siellä kaunis koti ja maitolaituri, jotka piristävät kummasti ajellessa niitä mutkaisia ja karuja metsätaipaleita... :) Hyvää jatkoa! - Mari

    VastaaPoista
  5. Cheri, Kiitos, näitä hämyjä päiviä ja iltoja ei ilman kuvaa taas juhannuksen valoisina öinä enää muistakkaan joten pitää kääntää kaamos kauniimmaksi

    Geranium, Haudutettu tee on kyllä parempaa kuin pussin liotus. Laiskana ihmisenä en jaksa useinkaan pestä niitä irto puruja pannusta vaan laitan teepannuun kaksi pussiteetä pohjalle ja kaadan kuuman veden päälle muutama minuutti ja tulee hyvää haudutettua teetä, pannu on helppo puhdistaa kun noukkii vain pussit pois ennen tiskiä..

    VastaaPoista
  6. Multasormi, juu pilkkihaalarit päälle ja ilta teelle kasvihuoneeseen niin siitä pystyy nauttimaan myös näin marraskuussa..

    VastaaPoista
  7. Mari, Kiitos kivasta viestistäsi, ei lainkaan pöhköä vaan mukava yllätys.. Tällä tiellä ei päivässä montaa autoa pöristele (kesällä ehkä tuplaten) joten hauska sattuma että satuit tunnistamaan pihani.. Ja mukavaa että maitolaituri piristää, pitääpä pitää siitä parempaa huolta ;) Hyvää joulun aikaa myös sinulle..

    VastaaPoista