torstai 11. elokuuta 2011

Tonkan paikka

Ja karjassa talon turva, luki lapsuuden kodin talkkuna purkin kyljessä. Tässä samalla paikalla on vuosikymmeniä takaperin ollut myös maitolaituri, ja toivoin sellaista siihen uudestaan. Sama raksasetä joka oli tekemässä tuota autotallia lupasi tehdä tupari lahjaksi uuden. Ei ehkä muistuta entistä, mutta on tarkoitukseensa vallan sopiva.

On kiva laitella siihen syksyllä tuikkua toivottamaan vieraita tervetulleeksi ja toimii hyvin myös postilaatikon telineenä. Meidän kylällä on muillakin näitä tonkan paikkoja, vaikka lehmiä taitaa olla enää kahdessa savussa. Pientä kilpavarustelua olen huomannut näiden aiheuttavan, on pakko laittaa aina jotain sesongin kukkia. Itse en ole jaksanut lähteä kilpaan vaan meen matalanprofiilin kaavalla, keväällä orvokit ja syksyllä callunat. Tänä vuonna sitten repsahdin. Nyt löytyy krysanteemeja, kattilan värit ei ihan soinnu kukkiin mutta näillä mennään kanerviin saakka.


kuvassa myös mun kesä mopoTonkia mulla ei sitten montaa ole, mutta ei niitä näin karjattomana kai montaa tarvita. Hmmm, pien navetta kyllä olisi jot jos ajat muuttuu niin ehkä pitäisi niitä alkaa metsästämään..

Keväällä otin Taatun (mun papan) jäte-öljy astian ja puhdistin sen kasvihuoneeseen.


Siinä oli hieno leima, kellokosken tehdas jos oikein tihrustin.
Tämä on aika pieni, on ollut varmaan ennen koti kannuna. Suuremmissa on aina talon nimi ja numero maalattuna kylkeen.
2 kommenttia:

  1. Hieno maitolaituri ja Vespa sen kyljessä, mopohan kuuluu siihen ihan ehdottomasti.

    VastaaPoista
  2. Cheri, Kiitos, niin ja sellainen vanha pyörä kuin Tuijalla olisi ihan helmi..

    VastaaPoista