lauantai 29. lokakuuta 2011

Humalainen kranssi

Näin pikkujoulujen lähestyessä on monenlaista humalaa liikkeellä, itse väkersin vahvasta humalastani tälläisen kranssin ja ihan selvinpäin ;)


Ensin pajunvitsasta kaksi ympyrää ja sitten aletaan vain kieputtaa tuota humalan vartta näiden ymäri,
mukaan voi lisätä samalla valosarjan. Tälläinen led-versio on siitä hyvä jotta sen voi rauhassa laittaa seinälle kun se ei kuumene ja on siten paloturvallisempi sekä säästää sähköä.


Tällä kransilla on jo ikää muutama vuosi, ensimmäisen joulun se vietti ulkona ja nyt kuivuneena sisällä. Eli suosittelen kieputuksen jälkeen kuivaamaan sen ennen seinälle pruuvaamista jottei jää tapetteihin jälkiä..

Humala on tosi kestävä materiaali ja siitä saa aikaan vaikka mitä, kutoen kangaspuilla vaikka rouheaa tuukia puutarha pöydälle, jänniä rusetteja ruukkujen ympäri...
Lisää hyviä humalan käyttö mahdollisuuksia otetaan ilolla vastaan..

Mukavaa lauantai iltaa...


6 kommenttia:

 1. Humalaa on runsaasti, täytyypä kokeilla kranssin tekoa, kiitos vinkistä. Olenkin miettinyt miten sitä voisi hyödyntää.
  Lokoisaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Cheri, humala on hieno kasvi, se jää vain usein huomiotta nykyään, ennen vanhaan sillä on ollut varmasti useita käyttö kohteita niiden humala käpyjen lisäksi.. Muistelisin jotta Mummu on myös värjännyt lankoja humalaa keittämällä. Kun keksit lisää käyttöä vinkkaappa siitä myös tänne..

  VastaaPoista
 3. Onpa tosi kaunis kranssi, siinä ei ole mitään liikaa, vaan silmänilo tulee muodon, valon ja materiaalin harmoniasta. Tykkään!

  Olen ihan hullaantunut led-valoihin, niitä voi surutta asetella melkein minne vaan, toimivat moitteetta ja tosiaan ovat sähköpihejä. En tosin harmikseni ole löytänyt ulkokäyttöön sopivia keltaisia valosarjoja mistään, ostin sellaiset muutama vuosi sitten, mutta kaikki lamput eivät enää pala. Hassua kyllä, sinisiä ja punaisia löytyy, ja myös monivärisissä sarjoissa on keltaisia lamppuja... ilmeisesti kysyntää ei sitten ole ollut tarpeeksi :)

  VastaaPoista
 4. Geranium, kiitos, pidin siitä itsekin noin ilman mitään lisukkeita. Vain "rouhea" materiaali itsesään..

  Mihinkähän ne kaikki keltaiset ledit on kadonneet? Marketeissa on valoja hylly metreittäin jo pelkästään valkoisia monia sävyjä joten uskoisin että kyllä niitä keltaisiakin jossain on tarjolla. Pitääpä vinkata jos tulee vastaan. Yleensä se tuppaa käymään niin jotta lisäosia ei tahdo saada väreistään mätsäämään edes saman merkin sarjoissa eri vuonna, ja sitten harmittaa.
  Mutta onneksi se on aikas pieni harmi vielä ;)

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno. Olen kans hurahtanut ledeihin, kuten Geranium asian ilmaisi. Tuota olen haaveillut, että tilaan pattereilla toimivan niin ei tarvitse pistorasiaa olla lähettyvillä ja just tuollaseen kranssiin kieputan.
  Humalaa on vähän minulla pihalla, yritin sitä kaivella että olisin siirtänyt parempaan paikkaan rikkaruohojen keskeltä, mutten saanut sitä. Oli sellaisesa paikassa. Ensi keväänä rohmuan sitä joltain, kerta tuollasia ihanuuksia siitä saa :).

  VastaaPoista
 6. Multasormi, kiitos kommentistasi. Juu ledit on kyllä hieno keksintö kun niitä voi laitella paloturvallisesti lähes minne vain ja patterilla toimivia versioita pystyy siirtelemään ilman johto hässäköitä..

  Humala ei ole niitä kauneimpia köynnöksiä, mutta peittää kivasti kaikkea esim. rumia sähkötolppia ja syksyllä siitä saa hyvää askartelu materiaalia metri kaupalla.

  VastaaPoista