keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Valmiina






Adventin aika koittaa taas kohta joten kaivelin minäkin komeroita ja rakensin oman kynttelikköni Nuutajärven kynttilänjaloista, aitasta löytyneestä tarjottimesta ja Äidin käsityömessuilta täsmä tuliaisina tuoduista numeroista. Edellisen kynttelikköni muistan ala-aste ajoilta, silloin kaikki askartelivat sellaisen halkaistusta koivupöllin palasta poraamalla siihen syvennykset sellaisella käsin veivattavalla poralla ja tinapaperista tehtiin tähdet reikien ympärille.  Muistan myös kuinka juhlallinen oli kuusijuhlan hetki jolloin kaikki neljä kynttilää paloivat opetustaululaatikon päällä tässä kynttelikössä, valot oli sammutettu luokasta ja koulun kaksi vanhinta lukivat Marian ja Joosefin tarinan sen laatikon takaa värisevin ja jännittynein äänin, olihan paikalla koko kylän väki. Oi aikoja. Hienoa jotta taas täällä blogistaniassa herätellään näitä vanhoja tapoja henkiin, vai olenko ainoa joka on tämän kynttelikön unohtanut ?   Löytyykö sinulta perinteinen kynttelikkö vai rakennatko joka vuosi uuden ?  Ilman teidän kanssa bloggaajien toinen toistaan hienompien asetelmien ihastelua tuskin olisin huomannut rakentaa omaa.








torstai 22. marraskuuta 2012

Tuohella tuunattu





"Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu ?" laulaa Martti Servo & Napander, ja musta tuntuu useasti jotta se kipale kertoo juurikin tästä tädistä joka tällä tontilla häärii. Mutta ei täällä lannistuta, ei alkuunkaan.  Kuten ei eilen illallakaan kun rupesin toteuttamaan pientä askartelua jonka värkit tuli kerättyä syksymmällä ojanpientareelta jossa oli moto kaadellut koivikkoa kuorien rungot kukkuroiksi. Keräsin rouhekopallisen tuohia talteen ja pistin varastoon odottelemaan sitä askartelu aikaa. No se aika koitti eilen.  Varastointi vaiheessa en vain ollut huomannut jotta kuivassa ne tuohet käpristyy rullalle, joten käyttökelpoista materiaalia ei enää ollutkaan kovin paljoa. Viriä uuniin löytyykin nyt sitten koko talveksi :)
Se syksyinen ajatus oli jotta näistä tuohista saan leikeltyä hienoja enkelinsiipiä joulukuusen koristeeksi, puutarhasaksilla tuohen leikkaamine ei ole sitä kaikkein helpointa varsinkaan jos peukku kasvaa keskellä kämmentä, mutta sinnikkäästi vain tein mitä olin aatellutkin.  Ja tämmösiä tuli, jos olis lapsia niin voisin sanoa jotta ne on nämä tehneet.. Kaukaa katteltuna ne on ihan ok joten jatkan askartelua.












maanantai 19. marraskuuta 2012

Pieni peltipurkki kokoelma




Nyt kun ei löydy oikein noita puutarhakuulumisia kirjoiteltavaksi niin haittaks se jos mennään hiukan asian sivutte ?   Sanotaan että kauneus on katsojan silmässä ja ainakin minun silmiin melkein kaikki vanha on kaunista, esimerkkinä nyt vaikka nämä entisajan peltipurkit.  Eikös ole nätti tuo karkkirasia, ei siihen ole montaa namua mahtunut, toista on tämänpäivän jättisäkit joita kaupoista löytyy hyllymetreittäin. Ja entäs tämä kaardemummapurkki jonka sain mummultani, ei paljoa sokerinpalaa suurempi :)




Johtuneeko siitä jotta ennen ei noihin pakkauksiin jouduttu kirjoittamaan niin suuria määriä tuotetietoutta kun tänäpäivänä, mutta purkkien ulkoinen olemuskin tuntuu raikkaalta ja viimeistellyltä. Hangon leivinjauhekkin on pakattu niin raikkaasti.




Autotallista löytyy myös vanhaa ja kaunista peltiä, joka odottaa kesää ja aurinkoa..









lauantai 17. marraskuuta 2012

Onnea on..
















.. mustikanvarpukimppu ja kirppikseltä löytyneet kynttilänjalka & lasipallo.




Ja blogiystävät kuten
Kruunuvuokko Puutarhan Lumo blogista joka muisti kivalla tunnustuksella, kiitos siitä :)




Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon
ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.
Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
Toivo, että ihmiset, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin.

Täältä Hannalasta tunnustus lähtee eteenpäin :

Pelaguulle Kaaos kukkaruukussa blogiin 
 
Eijalle Päärynäpuun varjossa blogiin

Vilmalle Kivisen Vilma blogiin

Mummelille Himmun ja Mummun arkea ja juhlaa blogiin

Geraniumille Tontti 559m2 blogiin

Purlinalle Keltainen tupa ja perunaamaa blogiin


Näitä tuli nyt kuusi muuta eipä tuo kai haitanne, niin mukavia ovat nämä kaikki !!














torstai 15. marraskuuta 2012

Parempaa kuin burana





Aamulla oli pää sen verran kipiä jotta piti ottaa buranaa jo ennen töihin lähtöä,  mulla on taipumusta tuohon lievään migreeniin ja jos en ehdi sitä heti torjumaan hetkenpäästä on valmista kauraa pimeään huoneeseen peiton alle kera ämpärin.  Aamun torjunta voiton ansiosta päivä hoitui ihan kohtuudella läpi vaikka vähän hutera olo olikin, iltapäivällä päätin jotta nyt otan pari tuntia itselle ja kameran kanssa metsään.  Tässä rauhoittavia kuvia myös kaikille teille ihanille jotka käytte piipahtamassa täällä.













Välillä tuli myös tälläisiä kuvia :)








Albiino puolukka ?







Tiedän jotta ei se migreeni ja pääkipu ilman pilleriä poistu, mutta pieni hetki rauhaa tekee tuolle kopalle hyvää..

perjantai 9. marraskuuta 2012

Marraskuusta kesään



Ihanan valoisa hetki näin marraskuuksi, kyllä pieni pakkanen ja lumi tekevät ihmeitä niin maisemalle kun mielellekkin. Heti piti temmata patjat, peitot, ryijyt ja täkänät ulos tuulettumaan ja nappaista pari kuvaa.




Vanha Papu ei enää pihalla kovin kauaa viihdy joten mennään sisälle sisälle ja otetaan kuva haasteen toinen kuva.  Onnistui muuten ihan päivälleen :) ihme tällä muistilla sanoisin !




Lehdet on lähteneet, pelto kynnetty ja persikka viety talvetukseen, siinä suurimmat muutokset tuon lumen tai kuuran lisäksi.

Mulla alkaa taas viikonloppu jobi, mutta onneksi on näin nättejä kelejä niin ne menee iloisesti..

Raikasta viikonloppua !!